Правилата на ЕС – за всичко, не само за храните!

Нинова иска еднакъв стандарт в европейската общност
Обновена: 30 апр 2018 13:17 | 30 апр 2018 12:15, Камелия Цветанова
36
Правилата на ЕС – за всичко, не само за храните!
Снимка: Reuters, архив

Новите правила в ЕС за качеството на храните трябва да обхванат и други стоки, смята червената шефка Корнелия Нинова.

Тя е обсъдила с евродепутатите от групата на социалистите и демократите Момчил Неков, Олга Сехналова (Чешка република) и Биляна Борзан (Хърватия) двойното качество при храните, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Още по темата

Тримата са докладчици по темата в Европейския парламент в трите ресорни комисии - вътрешен пазар, земеделие и обществено здраве.

"Още преди година поставихме въпроса с различното качество на храните. Тогава бяхме обвинени за антиевропейци, защото искаме равни права. Радвам се, че днес цяла Европа прегърна тази идея и се работи за нейната реализация", е отбелязала Корнелия Нинова, цитирана в съобщението.

Според нея новите правила трябва да обхващат не само качеството на храните, но и всички стоки.

"Считаме, че това е дискриминационен проблем и няма как в единния европейски пазар да има продукти в еднаква опаковка, на една и съща марка, но с различни съставки", е подчертала още Нинова.

Според Момчил Неков аргументът на мултинационалните компании, че се съобразяват с местните предпочитания на потребителите, поражда въпроса- как те установяват това, например - при детските храни.

Социалистите настояват тази година всички анализи да са приключили така, че през 2019 г. да бъде сложен край на различното качество на храните.

Нинова е благодарила на евродепутатите за ангажираността с темата, както и за инициативата на Олга Сехналова за популяризиране на българския фолклор в Чехия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
7
 
! Отговори
И РОБСКИ ЗАПЛАТИ преди 5 години
И ЕДНАКВИ РОБСКИ ЗАПЛАТИ ИСКАМЕ И ЕДНАКВИ РОБОВЛАДЕЛЦИ МИЛИОНЕРИ ОКРАЛИ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ
35
0
 
7
 
! Отговори
haha преди 5 години
До27 в мом бьлг краставици са отврат като вкус*************************Докато настигнат запада и почнат да произвеждат зеленчуци дето траят по 5 месеца и вкуса им е на вестник.
34
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мухахахПроблемът е ясен - кифлата може да си купува продукти и сама да прави качествени пюрета на бебето си, ако купените не й харесват.Ама защо да прахосва времето си в правене на пюрета, като може през същото това време да скитори по МОЛ-овете и да претендира да си кърми детето там, докато седи в някое от кафенетата?
33
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не щете ли да ви дадат повече пари и субсидии със които да су купувате първокласно биволско мляко директно от Хималаите. Когато немските фермери почнат да получават субсидии от БГ тогава казвайте накъде ще върви влака А сега яжте квот' имЪ и на Меркел цAрвулите ще ядете даже, аман от популисти И нетолерантни хора говорещи с езика на омразата към немците.
32
0
 
5
 
! Отговори
ко, каза ко ??? преди 5 години
До мухахах 19като вземам по 2000 евро на месец , защо да не давам по 3 евро за хляб Ако си забелязал тук килограма е 1.20 / 1.30 , ноооооооо е 90 % набухватели , половин хляб мога да го събера в шепата си . С две думи - ако се използва само - брашно , хляб и 0.000001 % набухватели - цената му ще е около 1.5 / 2 евро при минимална пенсия 100 евро , инвалидна пенсия от 68 евро , средна реална заплата за 95 % от хората - >320 /340 евро , и 255 евро мин заплата, 15 евро детски
31
0
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 5 години
Проблемът с пенсиите у нас се окачествява с една дума - БЕЗОБРАЗИЕ!Още преди 2-3 години от Зап.Европа се чу мнение, пенсиите у нас да се вдигнат поне с по 100 евро, защото става въпрос за оцеляване, но нашите управляващи си направиха оглушки!Не само преизчисляване и повишаване на пенсиите трябва да се направи, но и ревизия на т.нар. инвалидни - знае се, че 2/3 от тях се дават на здрави хора без трудов стаж!Относно наемодателите - трудовият му принос да се зачита, наемът тук не играе роля.
30
1
 
6
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Сутринта ме напуши смях като гледах по БТВ как една кифла обясняваше, че пюретата за бебе на 8 месеца и стрували по 10 лв на ден. Ай холан и ние сме гледали деца!! И при наличието на толкова много хубави и качествени български детски храни какъв е проблема??
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как става тъй, че правилата в ЕС винаги са в полза на едни лица, за сметка на други?
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме комунизъм, а не Сталинизъм, Болшевизъм, Ниновизъм и Доганизъм Смърт на ЕС и червените им псевдо партии, да живее Путин и Русия.
27
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
докога производителите на зеленчуци ще използват кофти семена за домати с бял корен и криви големи чушки които не стават за нищо в мом бьлг краставици саотврат като вкус
26
7
 
3
 
! Отговори
месара преди 5 години
абе знаех си аз че другарката "истина" нинова, е "загрижена" какво ядем, пием и какви *** носим. гласувайте за нея, ТЯ е, която ше ни ОПРАВИ!
25
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
в германия ддс за храните е 7 процента а в бьлгария 20 процента как ценитеще са еднакви друг е вьпросьт с качеството на маслото и перилните препарати
24
0
 
7
 
! Отговори
haha преди 5 години
ЗАЩО НИНОВА НЕ КАЗВА ИМЕНАТА НА ФИРМИТЕ ВНОСИТЕЛИ*********************************************************Лидл Била Кауфланд работят директно с производителите....hahahhahahahhahhahhahahhahahahahahhahahhhahahahahahahhahah European
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че правилата различни ли са дрогарко Нинова, къде в правилника на ЕС пише, че трябва да ядем развалена храна. Защо продължавате да лъжете хората и защо сме най-корумпирната държава на света и има обръчи от всякакви фирми около нас, които внасят *** на матряла.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"как те установяват това, например - при детските храни." mnoo lesno; isledwat podoben bg prodikt i "podobrqwat" tehniq! adaptirat go kam bg dtandarta!
21
1
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 15Абсолютно нищо не си схванал.Лидл Била Кауфланд работят директно с производителите.Няма червени посредници.Същото е и в Чехия Унгария Румъния...И там ли нашите червенотиквеничковчета владеят пазара.Пий си Фантата без портокали и продължавай да храчиш
20
0
 
4
 
! Отговори
Ме преди 5 години
А, дали вече не ни се смеят и гаргите в ес?Такива органи и правила има в ес, кайто и разликите са пренебрежимо малки в състава.
19
10
 
5
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Цялата тази кампания е един пропаганден балон целящ внушения , че ЕС е лош а ние сме третирани като "второ качество". На всичкото отгоре се чуват и гласове, че цените трябвало да са еднакви навсякъде:)) Абе селяни, вие луди ли сте? Ами айде направете цената на хляба като в Италия например!! Да ви видя тогава как ще плащате по 3 евро за кг!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИНОВА ЗАЩО НЕ НАПРАВИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА ЗА НЕПРЕИЗЧИСЛЕНИТЕ ПЕНСИИ.Какво по- несправедливо да изравниш пенсиите на висококвалифицирани с 40г.стаж с пенсиите на нискоквалифицираните с 15г.такъв!Обезсмислиха пенс.осигуряване и хората спряха да се осигуряват!А колко богати наемодатели получават добавки?Че и пенсиите им вдигнаха за сметна на на съвместните данъкоплатци!
17
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 14Каква червена идея видя пишман демократе.Цяла Изт.Европа пищи от този бандитизъм