Румен Петков: България да води процеса за Балканите!

Настоява за възстановяване на диалога между ЕС и Русия
Обновена: 30 апр 2018 22:19 | 30 апр 2018 22:15,
31

В този момент България трябва да ръководи процеса в Западните Балкани, да продължи да търси активния диалог между Европейския съюз и Турция, да направи всичко възможно да възстанови и комуникацията на ЕС с Русия. По този начин ще се нормализират отношенията, а от това има полза цяла Европа. Това е мнението на Румен Петков от Изпълнителното бюро на АБВ.

"Много се надявам премиерът Борисов да възстанови диалога си с руските институции през призмата на председателството ни", заяви Петков в студиото на "Денят ON AIR".

Бившият министър на вътрешните работи изрази също учудването си от това, че всички страни в Европа се борят за собствения си интерес, но не и България.

"Много е важно нашето правителство, което и да е то, да не допусне въпросът за развитието на Западните Балкани да си отмре с българското председателство", категоричен бе Румен Петков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му част от европейските политици въобще пропускат темата за Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Петков: България да води процеса за Балканите!Румене, ами руските ти началници кого ще ръководят?
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тя го ръководи, бе!Жалко само, че трябваше да чакаме толкова дълго, докато тия като тоя бяха на власт! Като паднаха тия и постепенно се съвзехме и сега вече България ръководи процеса за Балканите.