"Кан Кубрат" без регистрация! Професорът – умислен!

Конституцията да не е свещена крава, скочи Божидар Димитров
1 май 2018 08:30,
94
"Кан Кубрат" без регистрация! Професорът – умислен!
Снимка: архив, Булфото

Получихме отказ да бъде регистрирано в Агенцията по вписванията нашето професорско надпартийно движение "Кан Кубрат". Г-жа Елена Ангелова се е подписала под следните аргументи за отказа - смятали сме да променим конституционния ред и формата на управление.

Още по темата

"Адвокатът ни припадна от смях. Че конституцията да не е свещена крава!", скочи професор Божидар Димитров и настоя, че това решение ще се обжалва.

"Всъщност това е разбираемо. БатСалитата и фризьорките, които са във властта, със зъби и нокти биха попречили на професорско правителство - неравна и несравнима би била битката между тях и професорите и те го съзнават. А и народът добре го знае. А не се ли сещат, че във всички видове избори може да се участва и с инициативен комитет - пример е Румен Радев", не се впечатлява от решението на Агенцията по вписванията проф. Димитров.

Видният историк добавr с характерното си чувство за хумор: "Направиха ни услуга с този отказ. Хората се ядосаха".

"Основната ни цел беше да сменим формата на управление на България от парламентарна на президентска република, смятайки нея за по-добра по ред показатели. Такава форма съществува в други демократични страни като САЩ, Русия, Франция, Турция и т.н. Най-неочаквано получихме отказ. Аргументите за това са от няколко изречения, за които, честна дума, се чудех дали да се смея или да плача. Аргументите са, че ние желаем да променим конституционния ред в България, а това е незаконно и, едва ли не, ще извършим държавен преврат или държавна измяна", подчерта историкът пред "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
странно преди 5 години
Чл11. (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.Само това е в конституцията се отнася до поитическите образувания. Никъде професора не е казал, че насилствено ще завземат власт. Ще си има избори и ако хората го изберат с платформа за смяна на републиката към президентска това е желанието на народа.
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сбогом професоре
60
0
 
4
 
! Отговори
Железен закон преди 5 години
60, 62, 64 - това е тъжната истина за нашата "нАука" в хуманитарната сфера през последните 70 г. Няма да мирясат, докато не направят "доктор на науките" и на шурея шуренайката. Няма да допуснат в редиците си никого, ако не им е роднина или ако за него не са се обадили поне трима мощни покровители, от които впоследствие може да бъде поискана услуга, като отплата за това, че е бил допуснат в редиците на "учЕните" техният човек.През соца, за аспирантурка се плащало и на ръка. Сега не знам шарят ли
59
0
 
5
 
! Отговори
История.бг по ТV 1 ? преди 5 години
Водещият предаването, на конкурсния изпит за тази длъжност се класира на 46-о място, но после, кой знае защо, след като провели разговор с него, предпочели той да спечели конкурса! Помните ли граовското му произношение, което не успя да преодолее в продължение на няколко години? Как е възможно да го предпочетатза ТV-водещ с този говор? Ами възможно е, заради произхода му - червен и в петите! И той историк с дисертация и с осигурена кариерка! И негова жена от екскурзовод - бум, научен работник!
58
0
 
7
 
! Отговори
Миташки преди 5 години
Брат пиеш ли редовно хапчетата че нещо си истрещял......
57
0
 
6
 
! Отговори
Леле мале! преди 5 години
Професорско правителство!Снощи, гледайки по телевизията предаването "История.бг", се чудех дали да се смея или да плача?! Седнал там професор - син на професор, професорКА - съпруга на професор, професорКА - дъщеря на генерал, който беше един от най-силните в държавата по времето на соца. И един друг професор, нарочен, че е от службите ...А бе, през последните 73 г. в България някой успя ли да стане професор не по шуробаджанашка линия и не по партийна заповед, дошла от БКП/БСП ?!?!
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗнаещОнази организация "Кубрат", колкото и да е хулена и отричана, все пак е била вярна на българските национални идеали и е имала за цел да сложи ред в държавата.Сегашният професорски "Кубрат" се състои от формирани през соца "учЕни", които без връзките на бащите си и средно образование нямаше да завършат. Те са програмирани да се над-у_пват натам, накъдето вее вятърът и да се кланят на всеки нов Голям брат, без да ги е грижа какво ще донесе това на Отечеството им!
55
2
 
10
 
! Отговори
Професорееее, преди 5 години
Така сте формулирали някои от текстовете в документите си, че наистина може да бъде направен извод, че се готвите да променяте конституционния ред, а това е нещо, което може да стори само Велико народно събрание!Не се сърди професоре, част от най-продуктивните ми години минаха сред "учени" и неслучайно избягах от БАН панически. Нивото на повечето от миропомазаните там е като това на тройкаджия в непрестижно професионално училище! Поради шуробаджанащината! Затова пишат и се изразяват дърводелски
54
4
 
7
 
! Отговори
А преди 5 години
Някой написал, че този професор ще унищожал простащината.нали той е част от нея все още, или пък забравихте бързо. Омръзна ми всеки да се кълне, как като го изберем, щял да ни оправи. Е оправени сме, спор няма, ама другояче.
53
2
 
4
 
! Отговори
Ха на Бойко преди 5 години
*** вярно ли?
52
2
 
4
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Какво професорско движение "Хан Кубрат", какви 5 лева?Българският национален съюз "Кубрат" е крайно дясна профашистка партия основана през 1922 г. от бивши офицери...
51
5
 
5
 
! Отговори
Дезинформатори преди 5 години
Каква е ролята на Историците в Държавата да крият неудобните моменти от Историята , пример е Покръстването през 866 г. , много малко хора знаят или са чували за тоа Геноцид при Византия защото насила Христоянизиране на един цял Народ не е шега работа
50
2
 
11
 
! Отговори
Човека от народа преди 5 години
Крадец си професоре Искаше да създадеш нещо което го има от 6 години .НД Хан Кубрат е движение което защитава българският народ и не е обвързано с никоя политическа партия !!!
49
13
 
7
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
ПРОФЕСОРЕ ДЕЙСТВАЙ БЕЗПАРДОННО - НАРОДЪТ Е С С ТЕБ !? ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗГОНИ ПРОСТАЩИНАТА И ВЪЗСТАНОВИ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ !!!!
48
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква регистрация? Имаме си предостатъчно русофилски организации над 100, вместо да ги забранят със закон те продължават да се размножават като гладни ***.
47
2
 
4
 
! Отговори
РРР преди 5 години
До 50Надявам се,не...но както знаем и всички сме свидетели...много "кадри" ,на всякакви нива работят и подработват по въпроса. Сега впрегнаха и друга машина и учат в движение. Някога мислехме ,че само БСП и ДПС влагат в младежки кадри..Но истината е,че ГЕРБ попива много бързо. Адаптация чрез мимикрия. Ще "подхлъзнат" много недоволни. Докато се усетят..нов мандат, президентски.
46
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв историк, какъв професор ?Просто един *** Б. Димитров ...
45
4
 
27
 
! Отговори
мак преди 5 години
Защо може да съществуват цели 2 турски партии, които вечно реват, че са дискриминирани и нямат права, а тази на Димитров не може? Те с какво са по-полезни и по-смислени? Точно този отказ е дискриминация.
44
2
 
7
 
! Отговори
до РРР преди 5 години
Правилно , не грешите.И стратегията и тактиката им е ясна.Въпросът е : ще се вържем ли ?
43
5
 
11
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Божидаре , ако станем президентска република , ще се върне тоталитарния режим у нас.Вярно е , че има демократични страни с такова управление , но у тях не е заложено робското чувство и нагласа , те са със съзнанието за нетърпимост , за разлика от нас.Президентите им , обикновено , не са бедни хора и не грабят за себе си , като за последно. У нас умните и талантливи вече не са на територията ни . На кого да разчитаме ?