Марешки и льо Пен – рамо до рамо, с критики срещу ЕС

"Нужно е да разтърсим Брюксел. Да спасим европейските ценности"
29
Марешки и льо Пен – рамо до рамо, с критики срещу ЕС
Снимка: Пресцентър "Воля"

Лидерът на движение "Воля" Веселен Марешки се включи в срещата на десни политически лидери в южния френски град Ница късно във вторник, на която те приветстваха напредъка си в Европа в последно време и обсъдиха план за изборите за Европейски парламент (ЕП) догодина.

"Пред всички нас стои голяма цел. Нужно е да разтърсим Брюксел и цяла Европа. Общата ни мисия е да спасим истинските европейски ценности, идентичността и независимостта на  държавите, да излезем от хватката на задкулисието. Да дадем  урок на всеки самозабравил се политик, дръзнал да предава интереса на народите ни", заяви той, цитиран от пресцентъра на партията си.

Пред стотици поддръжници домакинът на форума на 1 май Марин льо Пен - лидер на френския Национален фронт, очерта визия за "друга Европа", като предупреди, че ЕС има "катастрофални последици за нашите страни".

Речи произнесоха и други видни фигури от Движението за Европа на нациите и свободите, като формациите в него най-често са определяни от световните информационни агенции като крайнодесни, антиимигрантски или популистки.

Льо Пен заяви, че се надява те да получат достатъчен законодателен импулс на изборите за ЕП през 2019 г., за да се "промени фундаментално" ЕС отвътре.

Лидерът на италианската националистка Лига Матео Салвини, който се опитва да състави коалиционно правителство, отклони поканата, за участие във форума, но изпрати видеопослание за подкрепа. Герт Вилдерс от холандската Партия на свободата също не се появи.

В Ница обаче дойдоха Харалд Вилимски от австрийската Партия на свободата и видният чешки националист Томио Накамура, за да рекламират изборните си успехи, постигнати напоследък.

Там бе и лидерът на българското движение "Воля" Веселин Марешки, който се появи на "семейната" снимка от срещата.

На 1 март тази година "Воля" се присъедини към Движението за Европа на нациите и свободите по покана на партиите - членки.

Марешки поясни защо "Воля" е приела поканата да се присъедини именно към това политическо семейство като подчерта общата визия за промяна на ЕС.

Той даде няколко конкретни примера на политики на Брюксел спрямо България, които са ощетили страната и народа.

Марешки посочи натиска към страната ни да затвори реактори на АЕЦ Козлодуй при влизането й в ЕС, негативното отношение на европейските политици към включване на България в проекта "Южен поток”.

Той изтъкна също, че санкциите срещу Русия рефлектират негативно върху икономиката и търговията, т.е. страдат хората и бизнесът.

"България трябва да бъде мост за взаимноизгодното сътрудничество, а Брюксел се опитва да ни наложи ролята на преграда, от което страдат най-вече нашите държавни приоритети. Издигането на стени не е в интерес на Европа", заяви Марешки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Увредиха Европа преди 5 години
ПСи активирани престъпници в София ползват НАГЛО престъпните решения за ударен натиск срещу правителствата в София и Париж..ЗАплашват с санкции ако не с е ограбят от народа нови хиляди милиони кървави пари за закупуване на поредна нагло вредна техника.Пазете ЕВропа от нагли престъпници на власт в Европейския съюз.?Престъпниците вкл обсебени от *** масови убиици ползват спец наркотици и пси препрограмиране за да прокарват все по жестоки анти природни и анти човешки проекто наредби ..
17
0
 
1
 
! Отговори
УВредиха Европа ТЕЖК преди 5 години
Стотици милиони водачи на МПС са принудени да увреждат тежко Европа с включени скенери и фарове против мъгла денем и нощем.Масовит е убиици ползват пси активни клипове по телевизиите за пълно блокиране ВСЯКАКВА съпротива срещу тов а НАГЛО ПРЕСТЪПНо ПРИНУЖДАВАНЕ.Уврежданията причинявани от високо вредни радиоактивни фарове вкл лед ,ксенон,халоген и лазерни са видими лесни за диагностика вкл от сателити и самолети./вижте ги помагистрали и големи градове.
16
0
 
1
 
! Отговори
ЗАЩИТА ОТ ЕС трябва преди 5 години
ИМа нужда от СПЕЦ служби за обезпечаване сигурност срещу НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ПРОЕКТО РЕШЕНИЯ ПРОКАРВАНИ ПРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИ ОРГАНИ..Масови убиици ги ползват УДАРНО чрез пси активиране/вижте МАрия Габриел за внедряване на все по вредни анти човешки и анти природни оръжия за масово поразяване вкл на климата и земята.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Докато в политическото пространство 'ни' представлява мутро-елита, най-яркият пример сред тях - Тиквата' , никога няма да сме уважавани и разбирани на запад... И съответно в България никога няма да има прогрес, докато ТЕ са на власт !
14
2
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Оморените коли пият Уловен бендзин с сяра на Маг ареш ки):-
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Воля" рамо до рамо с Бкп/Бсп!А иначе в парламента уж се гледат накриво!Циркаджийски "десни" номера!И Марешки стана вече "десен" ха ха ха ха.......!!!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма чистка паднала в тая тема.
11
0
 
4
 
! Отговори
???? преди 5 години
Е,чак сега разбрахме,защо в България ,"лидерите" били ДВАМА,за да може ЕДИНИЯТ да е до Макрон,а другият до льо Пен !? Че,знаеш ли пък,какво може да стане?!
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАЗРЕВАХА АНГЛИЙСКИЯ ГЕЙ МАКАРОН
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, и магарешки се разкри като ***. Нищо ново...
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
7
7
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Това да не е бил някакъв конгрес за неуспешни политици, които губят избори след избори? Апропо, Льопенката върнали ония милиони на Путин?
6
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руска сбирка ли е имало :))
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пази боже сега да се сбият за правата върху европейските ценности, както нашите македонски и гръцки съседи за името на държавата....
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много вярно го написал коментатор -1!Марешки чак евтин уловен бензин пусна със сяра и *** за да влезе в парламента!Сега плюе ЕС!Ето защо България едва крета нагоре в цивилизацията!
3
2
 
16
 
! Отговори
Драго преди 5 години
Хайде , още един лъгал по предизборни кампании, и сега си бърка в кацата с мед... какъв беше, от къде дойде, и къде е сега! Така е-може да си природно ***, но като знаеш накъде духа вятърът, като имаш някой зад гърба си, се издигаш...
2
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въртя *** накрая Веско Марешки отиде на истинското си място в Путинския Интернационал.
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея се обединяват, да да могат качествено да се разединят.