Валери Симеонов – непушач под цигарен терор

Според вицето проблемите с ромите не се решават с доклади
3 май 2018 12:15,
16
Валери Симеонов – непушач под цигарен терор
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Валери Симеонов, който поиска да падне забраната за пушене на закрито, обяви, че като непушач е под непрекъснат цигарен терор.

"Пушенето е вредно", категоричен е той. Именно заради това той смята, че то трябва да бъде ограничено на конкретни места.

"Забраната остава - разрешаваме само в ресторанти, барове, кафенета и дискотеки", припомни той идеята на партията си, която внесе законови промени за разрешаване на пушенето в заведенията.

Още по темата

Коалиционният партньор на НФСБ, ГЕРБ обаче няма да подкрепи искането.

Симеонов коментира и проблемите с ромите и обясни, че те няма да бъдат решени с напудрени евродоклади. Пред БНТ вицепремиерът припомни напрежението в Асеновград преди година и обяви, че се гордее, че участвал активно в овладяването му.

"Там беше назряла една втора Катуница. Етнически градът беше разделен на две. Имаше рискове от сблъсъци, кръвопролития и т.н. Ние постигнахме пълно омиротворяване. Оттогава в Асеновград няма никакви проблеми. Същият модел наложихме и в Пловдив", каза Симеонов.

"С дистанционно управление, европейски мерки и напудрени доклади няма да се решат проблемите в ромските квартали в България. Решават се, когато човек отиде на място", заключи вицето.

Той съобщи и че до края на седмицата ще обсъди с партньорите си от Патриотичния фронт другата си идея – за ограничаване на рекламата на частни хазартни игри.

Според Симеонов собствениците им имали приходи от над 3 милиарда годишно, но законът не ги задължава да плащат нито ДДС, нито данък печалба. Вицепремиерът обясни, че те плащали само такса от 15%.

А спортният тотализатор е длъжен да заделя средства от печалбата си за самоиздръжка и подкрепа на спорта у нас.

"Държавният спортен тотализатор е изместен от частните игри и те, пак повтарям, с благосклонните текстове на Закона за хазарта, Закона за радио и телевизия и т.н., успяват да извършат една абсолютно незаконна приватизация на една държавна дейност, която до скоро беше само държавен приоритет", каза Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калинка му гледа пак в задния джоб !
10
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 5 години
А какво предлага ВС за ромите?! Ей така ще изтече мандатът му без да сме разбрали какви идеи има. А, иначе, изсветли малко това лице, че като те гледам и с тия черти...
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пушенето е вредно , но още по - вредно е пушенето на некачествени продукти .
8
4
 
2
 
! Отговори
рррррррррр преди 5 години
"Според вицето проблемите с ромите не се решават с доклади" Прав е, една фабрика за *** ще свърши работа!
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приказването на глупости беше държавна дейност, а сега Симеонов направи една абсолютно незаконна приватизация на дрънкането на глупости.
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече не мога да седна с пушачи на една маса в ресторант в задимено помещение, да накараме не пушачите да влязат с салон за не пушачи също. Какво толкова. Свикнаха да пушат навън, какво цели Валери? Винаги казвам как ресторантаора раздава пепелници, без никой да го е молил за това. Защо? Питам го гледа тъпо.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според схващанията на Симеонов за "абсолютно незаконна приватизация на една държавна дейност" може да решим, че откриването на частни банки е незаконна приватизация на държавна дейност, щото има държавни банки. Означава ли фактът, че държавата се занимава с някакъв бизнес, че никой друг не може да се занимава, ако законът изрично не го забранява?
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конкуренцията не е "абсолютна приватизация на една държавна дейност". Никой не приватизира държавните лотарии и тото. Просто се появяват алтернативи. Нито едното, нито другото е добро за хората - най-добре е да стоят далече от хазарта. Но това е отделен въпрос, а приказките на Симеонов са абсолютна глупост, както обикновено.
3
2
 
11
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Далавери не е виждал жив индобългарин, но ходил да решава проблеми. Е той реши проблема, окраде де квото можа. Сега захлебва от лобизъм докато е време, щото пак ще види власт през крив макарон, той и останалата шайка "Обеднели ***". Който е станал патерица на Тиква, не влиза пак в парламента. А тия са даже вредни като тиквите и суджуците.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да променят закона, собствениците пак ще намерят начин да шикалкавят и да го заобиколят...
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквеното кво пак се напъва.