Валери Симеонов – непушач под цигарен терор

Според вицето проблемите с ромите не се решават с доклади
16
Валери Симеонов – непушач под цигарен терор
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Валери Симеонов, който поиска да падне забраната за пушене на закрито, обяви, че като непушач е под непрекъснат цигарен терор.

"Пушенето е вредно", категоричен е той. Именно заради това той смята, че то трябва да бъде ограничено на конкретни места.

"Забраната остава - разрешаваме само в ресторанти, барове, кафенета и дискотеки", припомни той идеята на партията си, която внесе законови промени за разрешаване на пушенето в заведенията.

Още по темата

Коалиционният партньор на НФСБ, ГЕРБ обаче няма да подкрепи искането.

Симеонов коментира и проблемите с ромите и обясни, че те няма да бъдат решени с напудрени евродоклади. Пред БНТ вицепремиерът припомни напрежението в Асеновград преди година и обяви, че се гордее, че участвал активно в овладяването му.

"Там беше назряла една втора Катуница. Етнически градът беше разделен на две. Имаше рискове от сблъсъци, кръвопролития и т.н. Ние постигнахме пълно омиротворяване. Оттогава в Асеновград няма никакви проблеми. Същият модел наложихме и в Пловдив", каза Симеонов.

"С дистанционно управление, европейски мерки и напудрени доклади няма да се решат проблемите в ромските квартали в България. Решават се, когато човек отиде на място", заключи вицето.

Той съобщи и че до края на седмицата ще обсъди с партньорите си от Патриотичния фронт другата си идея – за ограничаване на рекламата на частни хазартни игри.

Според Симеонов собствениците им имали приходи от над 3 милиарда годишно, но законът не ги задължава да плащат нито ДДС, нито данък печалба. Вицепремиерът обясни, че те плащали само такса от 15%.

А спортният тотализатор е длъжен да заделя средства от печалбата си за самоиздръжка и подкрепа на спорта у нас.

"Държавният спортен тотализатор е изместен от частните игри и те, пак повтарям, с благосклонните текстове на Закона за хазарта, Закона за радио и телевизия и т.н., успяват да извършат една абсолютно незаконна приватизация на една държавна дейност, която до скоро беше само държавен приоритет", каза Валери Симеонов.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Калинка му гледа пак в задния джоб !
11
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 8 месеца
А какво предлага ВС за ромите?! Ей така ще изтече мандатът му без да сме разбрали какви идеи има. А, иначе, изсветли малко това лице, че като те гледам и с тия черти...
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пушенето е вредно , но още по - вредно е пушенето на некачествени продукти .
9
4
 
2
 
! Отговори
рррррррррр преди 8 месеца
"Според вицето проблемите с ромите не се решават с доклади" Прав е, една фабрика за *** ще свърши работа!
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Приказването на глупости беше държавна дейност, а сега Симеонов направи една абсолютно незаконна приватизация на дрънкането на глупости.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вече не мога да седна с пушачи на една маса в ресторант в задимено помещение, да накараме не пушачите да влязат с салон за не пушачи също. Какво толкова. Свикнаха да пушат навън, какво цели Валери? Винаги казвам как ресторантаора раздава пепелници, без никой да го е молил за това. Защо? Питам го гледа тъпо.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според схващанията на Симеонов за "абсолютно незаконна приватизация на една държавна дейност" може да решим, че откриването на частни банки е незаконна приватизация на държавна дейност, щото има държавни банки. Означава ли фактът, че държавата се занимава с някакъв бизнес, че никой друг не може да се занимава, ако законът изрично не го забранява?
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Конкуренцията не е "абсолютна приватизация на една държавна дейност". Никой не приватизира държавните лотарии и тото. Просто се появяват алтернативи. Нито едното, нито другото е добро за хората - най-добре е да стоят далече от хазарта. Но това е отделен въпрос, а приказките на Симеонов са абсолютна глупост, както обикновено.
4
2
 
11
 
! Отговори
Коце кмета преди 8 месеца
Далавери не е виждал жив индобългарин, но ходил да решава проблеми. Е той реши проблема, окраде де квото можа. Сега захлебва от лобизъм докато е време, щото пак ще види власт през крив макарон, той и останалата шайка "Обеднели идиoти". Който е станал патерица на Тиква, не влиза пак в парламента. А тия са даже вредни като тиквите и суджуците.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дори да променят закона, собствениците пак ще намерят начин да шикалкавят и да го заобиколят...
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Проблемите с ромите не се решават с доклади, не се решават и с празни приказки, каквито ни разправя Симеонов от 3 години откакто е дошъл на власт, а НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ за да спре ромския терор над българите!
Същевременно социолизи и медии упорито крият че днес новата патриотична формация Възраждане събира много повече подкрепа, от старите ояли се и оркали се, тъй наречени "Патриоти"
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тиквеното кво пак се напъва.