300 лв. такса "палатка" на "Корал"! За и против къмпингарите

Заради санкцията музикант се кани да съди страната в Страсбург
4 май 2018 09:45,
81

300 лв. глоба отнесе музикантът Васил Гюров заради къмпингуване на плаж "Корал". Артистът от години води битка срещу застрояването по Южното Черноморие.

"Това решение на съда е направено по една наредба на общината, която е абсолютно неконституционна. Това е един от начините местната власт и заинтересованите да придобият едни терени, да се справят с нас. Ние осветлихме 38 незаконни разрешителни за строеж. Поради това сме подложени вече 2 години на постоянни репресии, в които взима участие и прокуратурата, и полицията", каза Гюров.

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов музикантът отбеляза, че вместо общината да ги припознае като хора, които се грижат за плаж "Корал", те ги репресират с пълната сила на държавния апарат.

"Ще обжалвам този акт, ако трябва в Страсбург. Преди няколко дни излезе разследване на "БИО", от което се вижда колко имоти и земи са придобити по незаконен начин по Черноморието. Доказани престъпления не биват наказвани поради 10-годишната давност, а хора с палатки биват гонени", посочи за "България сутрин" природозащитникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АЗ Троловете на бетона действат !!! На юг от Корал "плажчето" отдавна се държи от мутри и всичко в околовръст е бетонирано.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Do 32 Как ще чуеш, като гледаш само свинските телевизии с орязаните репортажи.
70
1
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Бетонирайте всичко, застроете всяка възможна педя земя по крайбрежието, за да знаем че няма накъде повече. Да мирясате най -накрая.
69
1
 
10
 
! Отговори
Анти Атом преди 5 години
Пича е точен има само 10 тина хиляди останали като него в страната ни,на тях се крепи България!След тях следва мрак и заграбване....
68
0
 
8
 
! Отговори
Въйййй преди 5 години
Плажа и морето са на народа и държавата! Тия бугргуджии и гърчоля от Царево са за НАП и Страсбург.
67
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Швеция палатка е разрешено да се разпъва не само на държавна земя, на и на чужда частна.
66
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че някой се бори срещу незаконното застрояване, дава ли му право незаконно да опъва палатка където си реши?... Само си питам.
65
1
 
0
 
! Отговори
От Бетоновъзелът преди 5 години
Ами човешко е.Хората които обичат природата,си живеят сред природата.Те за това са там.А ако много милееш за реколтата и комбайните,направете на хората санитарен възел.За да не буксуват комбайните.Капиш?
64
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в германия се къмпингува свободно, някой явно дрънка без да знае.и по принцип - за да се въведат правила за къмпингуване, трябва да има къмпинги. такива у нас няма! 3 дървени бараки тип соц бунгала не са къмпинг, трябват бани, рецепции, интернет, отделни места за каравани с ток, други места с навес за палатки и удобства. и също както в гърция и италия - плаж само за къмпингуващите. направете го и тези с дивото палаткуване сами ще искат да ходят за цивилизован къмпинг.
63
1
 
8
 
! Отговори
От Бетоновъзелът преди 5 години
Единствените що годе свестни люде,които все още е възможно да срещнете по ,,черноморие-......морие/,летуват на палатки.Всички останали са там по други,най различни причини.Особеното на този вид летовници,е чувството им за свобода,и независимост на духът.Повечето са много интелигентни,и след като си разтурят ,,бивакът'' си събират всичко след тях.А тези с дебелите гердани,по традиция си ходят,там където човек над средно интелектуално,и духовно ниво,не би стъпил и срещу заплащане.
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как общината ще глоби някого, след като плажът е държавна собственост?
61
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре палатките у пионерския лагер.. що се мотаят лузъри по морето? Да ходят да правят кинти за нормална почивка
60
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гюров за едно бунгало ли пари нямаш, къде са ви парите от митингите 90та ? А иначе "Времето е наше"
59
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Булгара смотан пак реве срещу мравката... човека с палатката ви е проблем, не стотиците незаконни хотели, изливащи тонове фекалии в морето, евала.
58
20
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Е не може да си разпъваш палактката и да цапаш където си поискаш. Все се сравнявате с Германия по заплати ами сравнете се и с това. Сравнете се с лифтовете. Къде може да се камперува и прочие...Зелените сте го обърнали на пълна анархия тук.
57
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОКУРАТУРАТА Е НАЙ-ПРЕСТЪПНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ)!
56
0
 
17
 
! Отговори
Бивол преди 5 години
Разледване на "Бивол" казва Васко, не както е написано "БИО". кой са тези БИО? :-)
55
19
 
7
 
! Отговори
niki преди 5 години
Вечното мрънкало Васко Гюров...
54
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Гюро като иска частен плаж за само себе си, да си купи един остров и да ходи там! Е,а ти наглеца мизерен. Ами дай всеки да си загради където му харесва и да с е р е.
53
13
 
9
 
! Отговори
Silas преди 5 години
Само ,че този Васко рита толкова много защото печели от Корал нелегално.Зад голямата му загриженост за природата прозират други интереси.Ток,вода всичко си минава през Васко и някой взема парите а,друг им чисти ***.