Борисов убеден: България е един от най-лоялните членове на НАТО

Премиерът напомни за свидните жертви при операции на Алианса
42
Борисов убеден: България е един от най-лоялните членове на НАТО
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се срещна в МС със заместник-генералния секретар на НАТО Роуз Готемьолер, съобщи пресцентърът на кабинета.

България е един от най-лоялните членове на НАТО, доказан в операциите на Алианса и дал свидни жертви при изпълнението им, заявил по време на срещата министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът подчертал, че евроатлантическият път на страната ни и членството в Европейския съюз са стратегически приоритет на правителството.
Борисов посочил, че България отдава приоритетно значение на стабилността и сигурността в страните от Западните Балкани и очаква напредъкът на държавите-кандидатки да бъде отчетен.

"Трябва да изпратим ясни послания за продължаване на политическия ангажимент и практическото сътрудничество със страните от региона", казал той.

Министър-председателят обърнал внимание на периодичните прояви на национализъм и етническо напрежение, които могат да доведат до сътресения в региона и подчерта, че поемането на ангажимент от страните от НАТО и ЕС към тях ще донесе повече стабилност.

"Искаме да превърнем Балканите в строителна площадка, а не в гробове от масови убийства и етнически конфликти", казал той.

Министър-председателят информирал заместник-генералния секретар на НАТО, че България е готова с актуализирани проекти за придобиване на нови бронирани машини за Сухопътни войски и нов тип боен самолет за ВВС. За по-късен етап се разработва и проект за два многофункционални модулни кораба.

"Въпреки че политическите ни опоненти не приемат увеличението на средствата за въоръжение, мисля, че с тези проекти ние ще ние покрием изискването на НАТО за отделяните разходи за отбрана", казал Борисов.

НАТО продължава да подкрепя България, която е ценен партньор и има изключителен принос в общите ни операции, особено към мисиите в Косово и Афганистан, казала Роуз Готемьолер. Тя посочила, че е впечатлена от професионализма на въоръжените сили.

Тя дала висока оценка и за ролята на България за задълбочаване на сътрудничеството между Алианса и ЕС и приветства успешното провеждане на ротационното председателство на Съвета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е така,защо искате доказателства за отровените в Лондон?Съмнявате се в своите партньори?
29
1
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...GOSPODIN PREMIER,IA HVANETE I SI GO NAVRETE TOVA NATO DETO SLANTSETO NE VLIZA..
28
1
 
5
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Съществото пред Тикваата от какъв пол е? Този ли хуманоид защитава МОИТЕ интереси?Аре нема нужда, мерси.
27
1
 
3
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Е като сме толкова лоялни членове защо въоръжението ни е със стари джугани, калашници и не можем да си опазим границата от банда арабскибпрошляци? Къде е модерната американска техника? Питам аз и отговор не искам.
26
2
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
И ние сме убедени в това, но дали е правилно и необходимо и най-вече кому е нужно?
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BOIKO NE POZNA.
24
1
 
9
 
! Отговори
бг шматарок преди 5 години
Ние сме самата Безличност и Жалкост на Планетката-кой ще добави нещо?! Освен да оскверняваме Рашата-имаме ли и Други Умения?!
23
1
 
11
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА26 преди 5 години
БЪЛГАРИЯ - ВЪН ОТ НАТО РУСИЯ Е НАШИЯ СПАСИТЕЛ
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България! Майко мила! Бойко не прекалявай с мескалина!
21
2
 
15
 
! Отговори
Edin преди 5 години
Не са ни питали искаме ли да сме в НАТО. Общо взето, майната му на НАТО!
20
1
 
8
 
! Отговори
пъхле преди 5 години
щото сме ноого лоялни,затова ли марешки иска референдум за излизане
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С наколенки е постоянно лакеят подмазвач...
18
2
 
10
 
! Отговори
Стършел преди 5 години
Каква строителна площадка? За кого строиш? По - добре отпусни парцели за гробища, много големи парцели за всички българи. А строиш за мангоджеровците!
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да разбира се че е! Единственната страна членка на тази агресивна организация, с десетки хиляди избити и цели погубени сринати държави от тях, в името на "демокрацията" или по точно на чистите американски интереси, та единственната е България която им дава територията си за бази, без пари!! И ония мазен плазмодии Плевнелиев, чак орден "Стара Планина" даде на предишният им шеф! Това е върхът на всякакъв слугинаж! Италия ще ни бази небето! Срам и позор!
16
2
 
20
 
! Отговори
Ууууу, преди 5 години
Тоя е позор и проклятие за България. Голямо падение и унищожение на съверенитета на страната. ТОВА Е ЦЕНАТА,КОЯТО ПЛАЩАМЕ ЗА НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ...Само го погледнете...
15
2
 
3
 
! Отговори
черният шварц преди 5 години
и аз съм убеден, че българия е един от най- лоялните партньори на отан. но само онази българия, която толкова често я осъждат в еспч. приятно е да видим една жена, като лейди роуз в цивилни дрехи, а не в рицарски доспехи, както се полага за тази длъжност...
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хи-хи-хи-хи....................ооооооо............ние сме много "лоялни"........на поредния биг брадър!!!!! После, като ни подлъже следващия ще им завръткаме с опашката на отан-ците..........хи-хи-хи.............не че от нас има голема полза де.........но друго си е, да те пишат "член"!!!! че то си е за гордост, при тия извращения не мож ги разбра кой от какъв род е!!!!! Ние поне за сега сме от мъжки род (да се надяваме де!!!!)
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов убеден: ..........---------------------------------България е убедена: Борисов е най-лошото, което се случи на Българите
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за нато нито един българин пет лева да не кажа пари, не дава за както и то за нас! нато е колективна арогантна сг а н, целяща единствено да узакони и прикрива безчинствата на сащ и израел! искаме референдум и ще видите колко сме лоялни. ако България се държи като турция или някой друг , дали няма да го изключат
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... но не за дълго. Вече е започнал процеса ... Воля най-после публично изрече това което всички си мислят.