НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!

На болно дете, на възрастен човек, на някой в беда – от соцлидерката
252
НС заплатите си не дава... Но Нинова ще дарява по 600 лева!
Снимка: БТА

След като мнозинството в парламента не прие предложението на левицата да се намалят заплатите на депутатите, червената шефка Корнелия Нинова реши, че ще даде личен пример.
 
"Намалението на депутатските заплати, което предложих – около 600 лева месечно от заплатата си ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда", обеща тя.

Още по темата

БСП искаше от сегашните 3 570 лв. възнаграждението на народните избраници да падне до 2976 лв. - с толкова е завършил предишният парламент като заплата на законотворците, но това не стана.

Според Нинова явно системата и статуквото се съпротивлява по всякакъв начин, за да не си намали привилегиите, заплатите и благините.

"На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява. Поели сме този риск. Чухте много обвинения срещу нас, това няма никакво значение. Направих това предложение искайки то да стане, а не проформа", посочи тя.

"Аз смятам, че предложението беше различно. Ние ще продължим да даряваме от групата и от субсидията на партията, но тук става въпрос за личен пример. За някакво осъзнаване, че депутатите и политическата класа трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии", допълни още тя.
 
Соцлидерката поиска и глоби за отсъствията на депутатите от пленарните заседания.
 
"Най-обективната картина може да я видите в петък, на празната зала. Там няма ляво, няма дясно, няма център – всички отсъстват", отсече тя.


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Безсрамници! Не заслужавате нищо!
233
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
*** безродни ,да пукнете в кофите за *** .
232
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Другарко Нинова,
Аз съм един възрастен човек. Как да установим контакт, за да ми дадете 600 лв?
--------
Защо не ми се обадихте другарко? Ще дойда на Позитано в понеделник да ми дадете 600 лв.
231
3
 
2
 
! Отговори
ined преди 10 месеца
Трябват ми много за Плейстейшън
230
7
 
10
 
! Отговори
хахо преди 10 месеца
милионерката нинова ще дарява 600 лева. но милионите които заграби като седесарка ще прибира. ашкулсум другарко нинова
229
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 229...Кънчо жалкий, камъни ли се търкалят в главата ти, че не можеш да мислиш ? Можеш ли да ми обясниш Тиквата от Банкя как те измами да му повярваш, че не е червен бо'клук ?
228
10
 
10
 
! Отговори
Кънчо преди 10 месеца
Нинова е супер, когато беше уволнена от Станишев дали пак й беше голяма устата? Сега си има слуга Радев разединител на нацията.
227
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия двамата на снимката около др.Нинова социалисти ли са?
226
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
*** - бекомпромисен кекс и никаква власт!
225
4
 
18
 
! Отговори
1370 преди 10 месеца
Ако тези 240 отделят по 600лв. всеки месец, за една година стават 1милион 728 хиляди лева. Разумно е тази сума да се превежда направо в сметката на Фонда за лечение на деца. Всички останали увъртания за качествена работа, за унизени депутати, за популизъм или статукво отпадат пред тази проста аритметика.
Направете тази стъпка, представители на най-бедния и най-бързо изчезващ народ!
Време е да ни осведомят за налиието на роднински връзки между депутатите и техните сътрудници и асистенти.
224
4
 
13
 
! Отговори
Въпросче преди 10 месеца
Кой от двамата с тъмни очила,на снимката зад Нинова е тъпкачът? Не може без тъпчене да се изцепят толкова много глупости на всеослушание. Няма ли истински комунисти,които да преустановят издевателството над иначе благордните им членове? Или и при тях простотията окончателно е превзела върха?
223
3
 
15
 
! Отговори
бравос преди 10 месеца
Това е цинчно - да дарявате това, което сте отнели! По-добре си вършете работата качествено!
222
3
 
15
 
! Отговори
предложение преди 10 месеца
На следващото заседание трябва да се изиска от въпросната социалистка да разкрие источниците си на доходи.
Да даде обяснение с какви доходи издържа дъщеря си в Лондон.
221
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко великодушно! По-добре спрете корупцията и източването на държавни пари чрез обществени поръчки ограничете сивата икономика.
220
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има какво да дарява още, супер е за възрастта си!
219
2
 
12
 
! Отговори
Средна преди 10 месеца
Достатъчна им е заплата 900 лв. без привилегии и билетче двупосочно до родните места 4 съботи и недели. Коли да имат само Президент, Мин. Пр., лидери на пол. партии.
Никакви субсидии, като искат офиси - в един областен град едно офисче 50-60 кв. в края на града по сто-двеста лв. Да видят как се живее със средна заплата, или висока пенсия от 800 лв. Като парно, ток, вода, данък сграда и смет са: 230 лв. на месец, като им сложим една минерална и кисело млекце на ден: 300 лв. Да живеят с 500 - 600
218
1
 
9
 
! Отговори
Г.Гергов преди 10 месеца
Българският народ е великодушен! Той бързо прощава и лесно забравя! Съдираме му по 9 кожи - и като му хвърлим шепа ярма , е готов да ни повярва, че сме спасителите! Настъпва мотиката вече 28 години...и поука не си взима.
Милионите ни се множат , а той народа ( се изгърбва ) да ни плаща дупеТатските заплати, които за нас са джобни.Как да разберат 80те% , че има другари, които отдавна се опрАиха, и не разчитат на заплата? 1 000 000 лева - те даже не могат да разделят 1 000 000 на 12 !
217
3
 
12
 
! Отговори
Нинова преди 10 месеца
Оххх...миличките овце, с една и съща лъжа - по няколко пъти ги прекарвам - от един баир на друг! 89 изпълзях от противното село Крушовица, и им обещавах демокрация , и лустрация на комунистическите безобразия...блеейки те ( овчиците ) ми повярваха, и даже ми подариха Техноекспорт и Техноимпекс - когато СДС се разпадна ( благодарение на такива приватизатори като мен ) смених фронта (овреме) и ей ма на партиен лидер на мъчените от артрит компенсианери. И пак ще ги излъжа - за шепа сребърници!!!!
216
10
 
5
 
! Отговори
Б преди 10 месеца
ББ ДА ВЪРНЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА НА НАРОДА,ДА ГЛЕДА КАКВО ПРАВИ ОРБАН,ТОВА ЧЕ СА ПОСЛУШКОВЦИ НИЩО НЕ ГО ТОПЛИ НАРОДА,ИЗЯДОХТЕ ГО,С НИЩО НЕ ВИ ПОМНЯТ 10 ГОДИНИ,НАПРАВЕТЕ НЯКАКВИ НАЦИОНАЛНИ ОБЕКТИ,ЩЕ ЗАПОМНЯТ С КРАДЕНЕ,НАДПИСАНО САНИРАНЕ,НАДПИСАНО АСФАЛТИРАНЕ,КДЕ ХЪБА,САМО ДЕТО СПРЯ ТРИТЕ НА.ОБЕКТИ,ЮЖЕН ПОТОК,БЕЛЕНЕ,БУРГАС,ТРЯБВА ДА ОТИДЕШ НЯКЪДЕ И ДА НЕ ВЪРНЕШ ОТ СРАМ,КАТО НЯМА ПРОКУРОР ЗА ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ ЗА МИЛИАРДИ,А ПЪК СЕ НААКАХТЕ С ИВАНЧЕВА,НЕ ЧЕ Я ЗАЩИТАВАМ МА ДАВАЙТЕ НАРЕД,ИВАН,МУРАВЕЙ,ХИЛЯДИ
215
14
 
3
 
! Отговори
А преди 10 месеца
НИНОВА НАПРАВО ГИ СЛОЖИ В ДЖОБА СИ,ОБИЧАЛИ НАРОДА СИ НИЩО НЕ ОБИЧАТ,ТИ ТАКА СА РОВИЛИ ДА ВЛЯЗАТ В ДАЖЕ МЕ Е СРАМ ДА КАЖА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ,КОЕ ИМ НАРОДНОТО,ЕДНА ЖЕНА ДА ГИ НАПРАВИ ЗА СРАМ ПРЕД ЦЯЛ ЕДИН НАРОД,И ПАК СЕ НАМИРАТ ФАШ..ГИ,КОИТО НАМИРАТ ТОВА ЗА ПОПОЛИЗЪМ,ЗАЩО НЕ ИЗМИСЛИТЕ НЕЩО ВИЕ, А САМО ДИГАТЕ РЪКАТА ЗА ББ И ВАШИЯ ЗАД..ИК,КАКВО КАТО Е ОТ БСП,АМИ ДА ГО ПРЕДЛОЖАТ ,ПАТРИОТИТЕ,ДПС,ИЛИ ВОЛЯ,ЗА ГЕРБ НЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ НЕЩО,ТЕ ТАКА СА СЕ СРАСНАЛИ,ЧЕ НАРОДА ИМ ПРИЛИЧА НА КАСОВ АПАРАТ,.ХА