Оценката на Борисов III: Добър 3,71! Отличниците - Дончев и Павлова!

Премиерът все така е с най-висок рейтинг и "дърпа" министрите си
4 май 2018 19:00,
129
Оценката на Борисов III: Добър 3,71! Отличниците - Дончев и Павлова!
Снимка: архив "Булфото"

Добър 3,71! Това е оценката, която българите пишат по шестобалната система, за едногодишната работа на правителството.

Това показват резултатите от телефонен сондаж, проведен от социолозите на "Галъп" между 13 и 27 април сред 1000 пълнолетни българи. Поводът е една година управление на третото правителство на Борисов, която се навършва днес.

Томислав Дончев остава най-успешният член на екипа на Бойко Борисов. Вицепремиерът продължава да се ползва с най-голямо доверие от избирателите сред министрите и от сегашното правителство. Оценката, която анкетираните му дават, е 4,33.

Още по темата

Сред най-добрите министри в правителството е и друг вицепремиер – Лиляна Павлова. Отговорникът по европейското председателство получава оценка 4,12. Четворка, (4,02) пишат  анкетираните на финансовия министър Владислав Горанов, който е в топ 3 на успешните министри.

На четвърто място е още един вицепремиер – военният министър Красимир Каракачанов, който получава 3,92.

Следва го Валери Симеонов с 3,85, теменужка петкова – 3,78, Николина Ангелкова – 3,74, Николай Нанков – 3,73.

В средата на класацията са външният министър Екатерина Захариева с оценка 3,70, икономическият Емил Караниколов с 3,67 и вътрешният Валентин Радев с 3,66.

На дъното са отговорниците за земеделието – Румен Порожанов (3,41), за социалните грижи – Бисер Петков (3,36) и за здравеопазването – Кирил Ананиев (3,35).

От "Галъп" допълват, че премиерът Бойко Борисов запазва най-висок рейтинг през годините в сравнение с всичките си министри. Така, в известен смисъл, той ги "дърпал" напред.

Според социолозите оценките за Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които не само за пръв път са във властта, но и представляват сравнително малка политическа сила, могат да се считат за успех.

От "Галъп" анализират и че най-невралгичните ресори са с най-ниски оценки, а ресорите, свързани с европейските фондове и председателство, са в челото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
9
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
А така, дерзайте плювачи, не случайно имаме поговорка "Най обичам да мразим".
114
3
 
10
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Ама *** кога е харесвал някой управляващ? И Господ да ни управлява и неговата оценка ще е горе-долу същата.
113
2
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 118 червен анонимник. Не, правена е от бесепарската агенция "Галошш", което означава, че реалната оценка е по-висока.
112
3
 
14
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
"Божее ,щом тези двамцата некадърници ,лъжци и крадци са му ''отличниците ''питам се кои ли са му двойкаджиите!" Няма какво да се чудиш. Корнелия беше двойкаджийката. Дано повече да не бъде избирана, че БКП/БСП пак ще съсипят държавата, която вече изплува след управлението на ГЕРБ. Само трябва да спрат саботажите и лъжливите новини срещу тях. Кураж на ГЕРБ!!!
111
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въх'......тази анкета в парламента ли са я правили?Ако бяха включили и цецка,оценката щеше да е около нулата.
110
11
 
4
 
! Отговори
Истината!!! преди 5 години
до ТольоСпокойнооо възмездието ще дойде за такива като теб!!!Ти май си единствения вярващ в чистотата на тези безмозъчно нагли и крадливи същества в парламента!!
109
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз му давам отлична оценка.
108
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиква седни си слаб 2 !!!!
107
14
 
14
 
! Отговори
Тольо преди 5 години
Някакви тролчета постоянно пишат, че се крадели милиони, милиарди. Някакви доказателства има ли за тези твърдения или си ръсите лъжливи новини по нареждане? Изглежда много жалко и смешно, какво лъжете вече и вие самите незнаете.
106
15
 
16
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 5 години
Дончев и Павлова ограбват милиарди от народа предимно за НЕНУЖНИ КОРУПЦИОННИ АНТИНАРодни проектчета.ПАвлова се прочу с нагло терористични холограмни оръжия маскирани като винетки с които уврежда милиони кубически километри защитен въздух чрез милиони автомобили с инсталирани холограмни скенери..Сега ограби от народа стотици милиони за ПИАР акции..
105
12
 
10
 
! Отговори
До ШМАТКА преди 5 години
Много прав си, но сещаш ли се за други, които да посочи? Външната министърка може ли (не и помня името), или тази на туризма - тя беше Ангелкова или подобно, нея я помня.. от Оскарите, с шушляк под ръка...
104
13
 
18
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Божее ,щом тези двамцата некадърници ,лъжци и крадци са му ''отличниците ''питам се кои ли са му двойкаджиите!
103
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази на туризма е 1! Особено ако се яви на състезание на колодрума!
102
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лилето е отличничка с тези устни и влажен поглед!
101
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скромен, както винаги... За Дончев и Павлова е прав - добре върви (засега) председателството... А защо не поговорим за туризъм и за Оскари? :)
100
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
реално 2,25
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами крайно време е тези, които не гласуват да започнат да го правят. Повече от половината не са гласували (48% активност). Това означава, че от глас имащите под 14% са гласували за ГЕРБ (имайки предвид, че от реално гласвалите около 33% са били за ГЕРБ). Аналогично е положението и за БСП. Повече от половината народ не гласува, ама се оплаква. Ми нищо няма да се промени така! Ще си управляват партии, които се харесват от 1/5 от населението.
98
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът между животното и бога,уникален премиер,уникална държава.
97
10
 
24
 
! Отговори
1 преди 5 години
внучката павлова,получава оценката 4,12,заради хубавите си дамски чанти.
96
7
 
31
 
! Отговори
van zan преди 5 години
Какви оценки какви 5 лева, на дъното сме по всичко ,а те ги оценяват. А пък за премиера направо срам и позор,нвма такова животно.