Оценката на Борисов III: Добър 3,71! Отличниците - Дончев и Павлова!

Премиерът все така е с най-висок рейтинг и "дърпа" министрите си
4 май 2018 19:00,
129
Оценката на Борисов III: Добър 3,71! Отличниците - Дончев и Павлова!
Снимка: архив "Булфото"

Добър 3,71! Това е оценката, която българите пишат по шестобалната система, за едногодишната работа на правителството.

Това показват резултатите от телефонен сондаж, проведен от социолозите на "Галъп" между 13 и 27 април сред 1000 пълнолетни българи. Поводът е една година управление на третото правителство на Борисов, която се навършва днес.

Томислав Дончев остава най-успешният член на екипа на Бойко Борисов. Вицепремиерът продължава да се ползва с най-голямо доверие от избирателите сред министрите и от сегашното правителство. Оценката, която анкетираните му дават, е 4,33.

Още по темата

Сред най-добрите министри в правителството е и друг вицепремиер – Лиляна Павлова. Отговорникът по европейското председателство получава оценка 4,12. Четворка, (4,02) пишат  анкетираните на финансовия министър Владислав Горанов, който е в топ 3 на успешните министри.

На четвърто място е още един вицепремиер – военният министър Красимир Каракачанов, който получава 3,92.

Следва го Валери Симеонов с 3,85, теменужка петкова – 3,78, Николина Ангелкова – 3,74, Николай Нанков – 3,73.

В средата на класацията са външният министър Екатерина Захариева с оценка 3,70, икономическият Емил Караниколов с 3,67 и вътрешният Валентин Радев с 3,66.

На дъното са отговорниците за земеделието – Румен Порожанов (3,41), за социалните грижи – Бисер Петков (3,36) и за здравеопазването – Кирил Ананиев (3,35).

От "Галъп" допълват, че премиерът Бойко Борисов запазва най-висок рейтинг през годините в сравнение с всичките си министри. Така, в известен смисъл, той ги "дърпал" напред.

Според социолозите оценките за Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които не само за пръв път са във властта, но и представляват сравнително малка политическа сила, могат да се считат за успех.

От "Галъп" анализират и че най-невралгичните ресори са с най-ниски оценки, а ресорите, свързани с европейските фондове и председателство, са в челото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
21
 
! Отговори
пенсионер преди 5 години
Тоя наистина е нагъл!!Абе, ***, какви отличници сте,бе ***,пенсията ми я вдигаш с по 6 лв., в Гърция, с по 300 евро!Бял ден да не видиш, национален предател си ти, на всичките оценки 2+, а на теб-1!!!Съд за вас,престъпници, съд и затвор!!
74
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
впечатляващо е как след толкова години из т.нар "власт" - мвр, кмет, премиер, ББ си остава един провинциялен селт ак, невдяващ, неможещ. явно наистина е само един гавазин на олигархията..
73
9
 
12
 
! Отговори
сам си ги пише преди 5 години
и КОЙ дава оценките на боко????????????
72
13
 
5
 
! Отговори
666 преди 5 години
Днес се разхождам по така наречени завършени обекти в моя град. Пълна скръб, все едно ги е правил накой *** по трудово в 6-ти клас от моето време. Трагедията ни е обаче, че при БСП и това не става! Трябва инелигенциата в тая държава да застане начело, но надали, а и си мисля, че вече е късно...
71
7
 
20
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ЛИЧНО ЗА БОКО ОЦЕНКА 0, А ДАЖЕ ДВЕ 0-ЛИ, КАТО НА СЕЛСКИ КЛОЗЕТ !!!
70
3
 
15
 
! Отговори
Поро Жан OF преди 5 години
Тоя дето си е купил с вашите пари Тесла преди няколко дни, му пожелавам от сърце и ръце "На теслата дръжката". Ще дойде време, когато и Шиши няма дя го спаси, какво да кажем за Спасителя на западните покрайнити. Нъл тъй?
69
6
 
20
 
! Отговори
111 преди 5 години
И 2 ви е много
68
6
 
17
 
! Отговори
пъхле преди 5 години
лилито отличничка? не мое да бъде,още не се е ошлайфала в евросвирките,и гъзът и мирише лощо,не се мие редовно,пенсионерите в българия предпочитат подарък винетка пред евросвирките на крадливото и грухтящото лили ,мойта оценка е много добър 2.02
67
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава оценка най-много да е писана от майка му. И то по милост.
66
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оценките ги пише народът, а не временни пионки!
65
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бащата на Павлова ли е писал оценките?
64
8
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Добре , че е Леля Меркел класната, защото всички са скъсани и ще им пишем двойки, но от хорска срам само заради най-добрата учителка , ще им пишем по милост едно 3,70!!!Леля Меркел е велика, селяни прости, тя ви шари милиарди евра, а вие си мислете, че струвате нещо или сте някакви балкански гении!!!Ами не, вие сте едни най-обикновени селяни прости, които усвояват чужди пари, стоки,технологии,продукти, с една дума посредствени селяни управлявани от посредствено правителство!Агент Колимор!ЦРУ!
63
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да заповядат на изпити, ще им поставя оценките!
62
20
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Оценката е добра. Ако Нинова беше премиер оценката к щеше да е слаб 1.73.
61
21
 
10
 
! Отговори
За Томислав Дончев преди 5 години
На Томислав Дончев давам отличен 6. Най-умният и сериозен политик! Доста са занижили оценката за него. Има нещо фалшиво.
60
7
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Никой народ не заслужава такива ......да го управляват..
59
1
 
2
 
! Отговори
Handel преди 5 години
До Ловджия: Така си е, рожденните дни са изключително вредни за здравето. Научно е доказано, че един рожден ден съкращава живота най-малко с една година.
58
6
 
24
 
! Отговори
Даскал преди 5 години
На всички двойки, а на борисов единица - това е истината, а не някакви телефонни сондажи.
57
6
 
16
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Теменужка Петкова... това не беше ли "кумата"? Хич не е за вярване, че някол българин и е дал оценка по голяма от нула. Или просто малко хора са се сетили коя е тя?
56
4
 
15
 
! Отговори
царя е гол преди 5 години
До Браво на Борисов!!!...........кои са тези всички?