Третият кабинет на Борисов: Експеримент ще устои ли ГЕРБ

На дневен ред е дали БСП ще устои да атакува правителството
Обновена: 4 май 2018 09:42 | 4 май 2018 09:20,
36

Преди една година премиерът Борисов и кабинетът му казаха "заклех се" и така започна работа 96-ото правителство на България. За Борисов обаче това е трета първа годишнина, а според статистиката той вече съвсем официално е най-дълго управлявалият демократично избран министър-председател в страната. Какъв беше пътят на сегашния кабинет и какво е управлението на Борисов?
 
Третото правителство на Борисов бе сформирано като един експеримент, а именно - доколко ГЕРБ ще успее да удържи на антисистемните изблици на своите коалиционни партньори. Това коментира в студиото на "България сутрин" политологът доц. Румяна Коларова.

"Сега обаче на дневен ред излиза въпросът ще може ли БСП да устои на изкушението да атакува остро антиевропейската и антинатовската линия и правителството. Стратегическите приоритети на управляващите лишават опозицията от нейните системни принципи и ценности", посочи тя.

Пред Bulgaria ON AIR социологът проф. Михаил Мирчев отбеляза, че т.нар. чуждестранни инвестиции "вече никакви ги няма в Бългаия".

"Говори се за около 20-30% от икономиката ни, която пряко се финансира от европейските фондове. Хоризонтът на тяхното спиране обаче е съвсем близо, а страната ни не е никак подготвена за този момент", каза той.

Проф. Мирчев допълни още, че паническата емиграция и бягството от България поради лошата обстановка тук продължава.

"Политическата харизма на Борисов отдавна вече е повяхнала. Неговият позитивен рейтинг падна под 40%. Той се опитва да компенсира чрез международните си изяви, тъй като нещо се пропука в неговата схема. И изобщо не е ясно дали след европредседателството няма да подаде за трети път оставка", посочи социологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
До ИМПЕРИАЛИСТ,как тогава,ако не е бил комунист,е работил като "ръководител катедра",а пред ВАК защитава темата"как се опъва пожарникарски ***,в гориста местност"
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
послушни, платени, продажни, безродни човечета. Някога имало един византийски император дето го кръстили ***. Днешните полиптици чуждопоклонници и родоотстъпници...
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато населението се топи със зашеметяващи темпове,а хората страдат от наложена диктатура и живеят в страх,следене,биват мачкани когато си търсят правата или говорят истината,а България затъва и загива,време е да си ходи!Предадоха България,предадоха гражданите,работят за себе си и всеки друг,но не и за страната и населението!
32
0
 
0
 
! Отговори
bankja calabash преди 5 години
calabash q kagi group ne egrop ahhahahaah gruuuppp s udylgeno uuu kalabsh hahahahahaha
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да видиш 120 кг . мъж да се кипри като ущипана госпожица е истинско удоволствие . Не бойкот , а БЛАМ . Бойкотът е след това .
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искате нещо да се мръдне обявете стачка на изборите-просто престанете да гласувате !! Да видите какво тичане ще падне !!
29
11
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Бойко Борисов, е работил РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за *** човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата Психо-физическата подготовка на оперативния състав. ... Пък Бойко е хитър шоп за ужас на безродните комунистически лакеи на масква? Знаещ ли, че ТРИМА комунистически министър председатели на България са били полковници от КГБ? Не е трудно да се досетиш, че руската агентура е проникнала до всички нива на обществото.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са най-крадливата и лъжлива пасмина след 90-та година. Там се събраха всички червени ***, които видяха, че в БСП не могат да лапат колкото им се иска.
27
0
 
9
 
! Отговори
до 25 преди 5 години
Същите въпроси са съпоставими и при управлението на Тиквата..........Клептомански настроената ни мафия, безочлива, нагла, безпардонна е без лице и партийна принадлеж ност. Кой ще твърди , че в БГ има дясно и ляво...има крадци, престъпници, безотечественици......Виделов ден ще настъпи когато и на Запада и на Изток и родната мафия разбере, че не може повече така. Липсващото върховенство на закона ще пречи и на гореизложените.
26
5
 
10
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 години
Анализатор.... Пълен смях кебиците пред блока измислят по хубави лъжливи новини. И какво ще стане ако не са ГЕРБ на власт? Тук става въпрос май не кой ще направи нещо за държавата а кой ще е в управлението.
25
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 5 години
Интересува ме кой и какво трябва да се случи, за да не се изнасят хората от България? Кое ще накара българите да се върнат от чужбина тук? Кое ще убеди чуждестранните инвестиции да се увеличават? Аз не вярвам при БСП или някой от другите партии това да се случи, както и при Новия Бареков Слави. Не на лъжливите новини, смешно е.
24
2
 
10
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Процеса на изнасяне от държавата ни е почнал много преди ГЕРБ да са на власт, а за чуждестранните инвестиции всъщност е лъжа понеже само кол центровете се множат като гъби и се увеличават а това не са български фирми. Много нескопосани лъжливи новини пускате, трябва човек да е *** и нефоразвит, за да повярва.
23
0
 
6
 
! Отговори
Gergo преди 5 години
Интересно е да се публикуват фалшиви новини с тъпоумни анализатори. Как ги мислят тези неща дали са дрогирани или пияни?
22
7
 
6
 
! Отговори
Ъгъла преди 5 години
И какво ако Борисов падне, на власт идва Нинова или Слави и веднага всичко се оправя или там след 2-3 години? Жалки сте
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Експериментират с търпението и живота на хората, гаврят се с народа до безкрай...
20
23
 
7
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Мачкай Бойко !!!
19
8
 
4
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Не разбрахте ли че на вас нака ви харесва.Само клавиатурни революции развивате.Станете и излесте и се огледайте.От най обикновения българин до най първия.Всички искат да въртят далаверка.
18
0
 
17
 
! Отговори
Ха,ха , ха ... преди 5 години
....този препи*кан нарцис , на бунището !!!!
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България загива защото гласувайте да ви управляват партиите на олигарсите БСП, ДПС и ГЕРБ която и от тях да е на власт означава че корупцията кражбите и картелите ще са защитени а хората ограбвани.А тоя циркаджия Борисов им е много удобен защото го представят за десен и европейски настроен и лъжат част от десния електорат които държи герб с 24%. А Бойчето изпълнява всички прищевки на олигарсите и да има как ще вкара България в Евразийския съюз където диктатурата е на мода.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върнете откраднатите пари и в затвора да си понесете наказанието26997