Успешна ли е формулата на кабинета или опозицията е слаба?

Политолог: Кметските избори ще покажат какви са нагласите
4 май 2018 22:42,
11

Третият кабинет на премиера Бойко Борисов е на власт вече една година, а самият той стана най-дълго управлявалият държавник в новата ни история.

Политологът Димитър Димитров смята, че формулата на сегашното управление на ГЕРБ с "Обединени патриоти" е успешна, а по думите му това е така, защото никой, с изключение на БСП, не говори за предсрочни избори.

"Трябва да поддържа настроението, че са следващите, тъй като това е начинът да кажат, че са главната и изчакваща своя ред опозиция", обясни Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

Колегата му Иво Инджов пък каза, че парламентарната опозиция е слаба, защото предизвиква действия само на думи, а левицата има голям терен за действие. Освен това Инджов отбеляза, че президентът Румен Радев се е превърнал в основна алтернатива на ГЕРБ.

"Правителството няма реален реформен проект, но то е облагодетелствано от това, че няма силна опозиция. Това го крепи", категоричен бе пред Bulgaria ON AIR Иво Инджов.

Двамата политолози акцентираха върху предстоящите следващата година избори за кметове на общини и за Европейски парламент.

Димитър Димитров обясни, че те ще покажат нагласите в обществото и по думите му тогава ще бъдат наклонени везните за или против предсрочни парламентарни избори у нас. Димитров обаче беше категоричен, че само ГЕРБ може да предизвика такива.

Колегата му Иво Инджов не се съгласи с това, като отбеляза, че "Обединените патриоти" също имат подобна възможност.

"Не се знае дали няма да се образува някакъв общ фронт срещу ГЕРБ, както стана по повод на Истанбулската конвенция", обясни той в ефира на "Денят ON AIR".

Вижте видеото с цялата дискусия!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
Венко преди 5 години
Всъщност няма опозиция, няма някакви партии, на които да им се има доверие. Някакви *** постоянно пелтечат, че се крадели милиарди и милиони. Прекрасно, докажете го някак си и да се ядосаме всички? Или май нямате доказателства и само ръсите лъжливи новини?
9
1
 
4
 
! Отговори
Ликвидация на партии преди 5 години
Нагли престъпници на власт след 1989 година ползват доказано престъпни групировки маскирани като партии..Заради нагло терористични съоръжения вградени в лични документи и Забранени от закона камери по време на изборите ИЗБОРИТЕ СА НЕЗАКОННИ вече десетки години..НА власт са доказани исключително опасни престъпници..
8
3
 
5
 
! Отговори
Ликвидират БЪлгарите преди 5 години
Борисов ударно продължи политиката на ограбване на десетки милиарди от народа и прането им през нагло корупционни ненужни обекти.. Блокираха раждаемоста ..Увреждат тежко нелечимо милиони деца с камери и проникващи скенери..СЛед като ограбиха милиарди за канцерогенни водни цикли тровят ударно целия народ с хлор токсични канцерогенни разтвори..Убиват с инсулти,инфаркти и рак..
7
3
 
4
 
! Отговори
Комунист преди 5 години
До АнонименАми,ние това правихме 45 г. - лагери,подслушвания,отрядници,килиите на пожарната,декларации за преданост към Партията,слугинаж на КГБ ,репресии към несъгласните с линията на Партията, де когото хванем с виц -в затвора......Даааа,това практикувахте,комунистически изр.ди толкова години!!! И сега пак искате,а ???
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 години яко се пенят червените, ГЕРБ ей сега ще си заминат като НДСВ и губят всички избори от ГЕРБ хахаха лузъро
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опозиция хахахха
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изритването на Шайко - Суджуците е задължително!! И Народен съд за Рапона, Цецо, всичките му министри, да връщат заграбеното!! И по 20 години минимум на всеки, а Свинетка за 30!!Слугите Антон Тодоров, крадеца от Напоителни системи и Гърневски ще бъдат в лагер, през деня ще копаят а вечер ще пишат оди за БКП, всяка вечер пи една оса, за Гърневски по две.
3
5
 
11
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
Управлението на ОНЗИ И НЕГОВАТА ПАРТИЯ БУКВАЛНО СЪСИПВАТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ- лъжене и хайдуклък и просташка демагогия направиха българина индиферентен към всичко - такова нещо не е имало в Българската история ! ВРЕМЕ Е ЗА НАРОДЕН СЪД НА ВСИЧКИ КОИТО СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ - започване с оня *** наречен иван костов и стигане до този та..шак наречен бойко борисов!!!!
2
7
 
12
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 5 години
ОПОЗИЦИЯ ИМА И Е МНОГО СИЛНА ВСИЧКИ СА МНОГО ПО ЗНАЕЩИ ОТ ГЕРБ - ГЕРБ НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ ДО СЕГА ЗА БЪЛГАРИНА И ЗА БЪЛГАРИ ХВАЛЯТ СЕ САМО С ФАЛШИВИТЕ МАГИСТРАЛИ -ИЗБОРИТЕ ИМ СА НЕЧЕСТНИ ИМАШЕ ДОСТА ИЗКАЗВАНИЯ ЗА ТОВА ОТ УЧЕВИДЦИ НО ВСИЧКО СЕ СКРИВА ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ПО НАРЕЖДАНЕ НА ГЕРБ НООО НАРОДА СЕ СЪБУДИ И ТОВА ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ НА ИЗБОРИТЕ - ТИЯ ДВАМАТА ДЕТО ГОВОРЯТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ ГОВОРЯТ СИ ДА НЕ ЗАСПЯТ АМИ ТЕ ТЕЛЕВИЗИИТЕ ВСЕ ТАКИВА ДАВАТ ЗАЩОТО ТАКА СА ИМ КАЗАЛИ
1
15
 
7
 
! Отговори
Чочо преди 5 години
То има ли опозиция изобщо, госпожа лъжа, магарешки, и един заместник президент Радев, който изпълнява ролята на разединител на нацията.