Върховенство на закона, но не за сметка на еврофондовете!

Андрей Новаков в "Брюксел" 1 за новия бюджет на ЕС
4 май 2018 20:08,
10

Тази седмица Европейската комисия представи пред Европарламента предложението си за следващия многогодишен бюджет на ЕС. Няколко държави обаче веднага се обявиха против него. Какво предвижда бюджетът и ще има ли орязване на средствата за земеделие и еврофондовете – коментар на евродепутата Андрей Новаков в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Основните опасения са, че новият европейски бюджет може да доведе до орязване на еврофондовете и това ще се отрази на сектора земеделие. Какви последици ще имат тези цифри за България?

"Факт е, че намаления бяха анонсирани, но те няма да са по равно за всяка страна членка. От това, което виждам, България ще бъде най-малко засегната.", коментира главният преговарящ по кохезионната политика.

Едно от предложенията в новия бюджет е спазването на върховенството на закона срещу отпускане на евросредства. Как това ще се отрази на България?

"Подкрепям върховенството на закона, но то не трябва да става за сметка на плащанията по оперативни програми. Европейските фондове не съществуват, за да превъзпитаваме министър-председатели, министерства, кметове... че да ги използваме като средства за опитомяване.", заяви в предаването евродепутатът.

Какво още коментира Андрей Новаков – гледайте в предаването "Брюксел 1" в събота, 17:30.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврофондовете са спирани по какви ли не причини, само не и заради това, че се източват 99,99% от тях. Както виждаме, това се подкрепя от европарламента.
9
1
 
6
 
! Отговори
? преди 5 години
Поредния човек, който може да направи много добро на България, само да спре да се изказва . С тези изказвания освен да ни кара да се срамуваме, нищо друго не постига.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадците на Боко веднага ИЗПИЩЯХА.Защо не казвате че този крякащият е от ГРОБ???Криете ли го???Това ли ви е обективността????П.П. За това Бг е на опашката по свобода на словото.
7
2
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
И цялата работа е, защото тия фондове се крадяха отвсякъде.. Идеята е добра, ама корупцията си казва думата. И накрая пак хорицата го отнасят..
6
0
 
12
 
! Отговори
как ревнаха преди 5 години
Как ревнаха само---върховенство на на закона, но не посягайте на парите, ......които крадем....Браво на ЕС--това трябваше да стане отдавна, а не страстни целувки между стари хора..противно и гротескно.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Засегнаха се че ще спрат парите и всичко иде по дяволите затова пискат!
4
4
 
11
 
! Отговори
80%+ преди 5 години
Точно ЕС ни държи мафиотите на власт. Само празни приказки за пред робите.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори европейския съюз не иска да дава пари на мафията.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като му видя селската физиономия на тоя и вече си го представям как би нагазил веднага в кацата с парите от фондовете.
1
0
 
16
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Като свършат еврофондовете , политиците ще започнат да ядат роби !!