ДПС в Караманци – за отбелязване на 34 г. от Възродителния процес

Платихме висока цена, но се поучихме, заяви Мустафа Карадайъ
5 май 2018 18:18,
61

Снимка: БТА


Движението за права и свободи отбеляза с митинг - концерт годишнината от т. нар. Десетомайски събития в село Караманци в община Минерални бани. Десетомайските събития са насилствената смяна на имената през 1984 година и съпротивата срещу репресиите на тогавашната власт.

Ръководството на партията в лицето на председателя Мустафа Карадайъ, депутати, кметове, лидери на Движението от различни структури и нива, гости от региона и чужбина присъстваха на митинга, съобщи БТА.

"ДПС започва своята майска възпоменателна кампания от Караманци, защото оттук тръгва организираната съпротива срещу опита на тоталитарния режим да извърши насилствена асимилация на мюсюлманите в България", каза от трибуната депутатът Йордан Цонев.

Той добави, че в онези години потъпкването по най-безобразния начин на изконните човешки права е преминало всякакви човешки граници и определи "възродителния процес" като една от най-позорните страници в българската история.

"Платихме висока цена, но си научихме урока от платената висока цена", посочи в приветствието си лидерът Мустафа Карадайъ. "Знаем и никога няма да забравим колко сме силни, когато сме заедно и единни", добави той.

Карадайъ изтъкна още, че ДПС получава голямо признание в международен и европейски план. По негови думи Движението е заслужило много висока оценка за балансиращата си роля на Балканите на
форума на Съвета на Алианса на либералите и демократите в Европа в столицата миналата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Коментират"Добре" че Османлиите не са били "възродители" като ..., че 5 сто. год. ... нямаше да има християни на балканския полуостров, че и до Виена.
24
1
 
31
 
! Отговори
ан= преди 5 години
не бива да се използва думата възродителен нищо не може да ви възроди, оставете си примитивна аморфна маса , и на ваш гръб елита от ДПС трупа пари и влияние. Образовайте се бе хора, стига с тази религияпо добре е да вашите деца да стават доктори а не имами . Стига сте изтъквали различия. В същността си всеки от вас е нормален човек но вечно се подавате на стадният инстинкт. Никой не ви мрази никой не ви плаши. Бъдете хора а не електорат
23
10
 
25
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Тези наследници на престъпници и изнасилвачи да спрат да реват вече. Малко им беше. Трябваше всички до крак да бъдат изгонени.
22
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пък като почнат да реват - опищяха света.Турската наглост край няма. Колко са жертвите на възродителния процес? има ли десет?И до днес не са се отказали да избиват кюрди, даже се хвалят с това. В дивашките им нападения в Сирия всеки ден турските *** се радваха колко кюрди са избити и дори се гордеят, че избиват хора.ИЗБИХА милион и половина арменци преди 100 години, но това нищо не било, избиха и изгориха къщите на 500 000 българи в Тракия - пак нямало значение.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадения Текст от сайта на БТА ли да коментираме , БТА знаят ли че днес.бг ги краде всекидневно
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А иначе Борисов се бори за мирни Балкани а нас бетер от Балканите ....смешна Държава за смях
19
2
 
5
 
! Отговори
Борис I преди 5 години
През 862 863 г. Борис I сключва военен съюз с крал Лудвиг II Немски и преговаря с него за приемане на християнството в България от Римокатолическата църква. Българският владетел приема християнството тайно, за да избегне засилването на съпротивата сред някои прослойки на народа.
18
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атентатите бяха извършени преди преименуването.Точно те бяха последната капка която накара държавата да смачка турската наглост.
17
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До номер 14Не знам за твоите кошмари, и двата ти милиона. Ще кажа само едно - 500 години народа ни е подлаган на неописуеми гонения от твоите предци.
16
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само съжалявам , че комунистите не завършиха това дело- щяхме веднъж завинаги да се отървем от анадолскста *** , натрапила нисе тук.
15
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вас ви Християнизираха през 6-7 век при Византия а вие се пробвахте Турците през 21 век да християнизирате .....хаха смешно Племе сте като ви го кажат не се сърдете
14
3
 
13
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
Имате да си плащате за 5 в геноцид. Плати пърди тази сметка, тогава ние ще ти платим. Но не разбирам защо дължим нрщо на чужденци, натресли ми се неканени в моята година?!
13
7
 
15
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Първо платете милиардите обезщетение за тракийските българи, тогава ми говори ти кскво идкаш. България не е твоя страна- тук сте гости, да не сте дошли с покани? Огкъде накъде накскви гости- натрапници ше ми искат ли боли обезщетение, щото домакинът им каза да се прибират ? Заминавай си с Турция , тсм няма дух. щети.
12
3
 
8
 
! Отговори
Коментират преди 5 години
на снимката потомци на насила помохамеданчени след черната чумна пандемия от 1347 - 1357 година.. НА балканите са помохамеданчени милиони вкл от различни древни малцинствени общности..
11
5
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Ко ве ти сега за Османската Имерия през 14 век ли че ни баламосваш айде нягай да четеш за Покръстването през 866 г. да научеш как пра пра дедите са приели насила Християнството и не си мисли че се подигравам с тебе
10
6
 
10
 
! Отговори
TOP SECRET преди 5 години
34 години станаха а никой не съди Държавата в Хага или Страсбург а иначе само Реклама на Възродитвлен Процес , ако нямаше ДПС отдавна Дело Възродителен Процес да беше влязъл в Европейския Съд
9
11
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Другарите турци забравиха клането в Батак ! Изклаха цял град,а сега пищят,че имената им били сменени Що не легнаха на дръвника като нашите деди ???!!!
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес има много по-важна годишнина, помнете!: https://actualno/chronicles/turskijat-bashibozuk-izvyrshva-klaneto-v-batak-news_672993.html
7
1
 
9
 
! Отговори
Jojo преди 5 години
Всичко е като в *** романЕдни същества манипулират неуки хора, преекспонирайки исторически събития. Избрани събития разбира се, че историята помни и далеч по-тежки зверства от другата страна...Не пропускат да натъртват, обаче, че само те ги пазят от гнева на друговерците.Вторите пък нахъсано чупят клавиатури от старание да покажат псевдо-патриотизъм...Същите хора, живеят поколения наред и са приятели, дори повече от роднини по между си, но така и не съумяват да съберат 2 и 200...
6
7
 
14
 
! Отговори
ТЕЗИ ЛИ преди 5 години
ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯТ РОД--НАСЛЕДНИЦИ НА ЕНИЧАРИ И ИЗМЕННИЦИ..ТЕЗИ КЛАХА БЪЛГАРИТЕ ПО ВРЕМЕ НА 500 ГОДИШНОТО РОБСТВО,АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ,СТАРОЗАГОРСКИТЕ КЛАНЕТА--КЛАНЕТАТА ПРЕЗ ПЪРВАТА БАЛКАНСКА ВОЙНА--АКО СА БЪЛГАРИ -ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ..АКО СЕ СМЯТАТ ЗА ТУРЦИ..В АНАДОЛА ИМ Е МЯСТОТО