ДПС в Караманци – за отбелязване на 34 г. от Възродителния процес

Платихме висока цена, но се поучихме, заяви Мустафа Карадайъ
5 май 2018 18:18,
61

Снимка: БТА


Движението за права и свободи отбеляза с митинг - концерт годишнината от т. нар. Десетомайски събития в село Караманци в община Минерални бани. Десетомайските събития са насилствената смяна на имената през 1984 година и съпротивата срещу репресиите на тогавашната власт.

Ръководството на партията в лицето на председателя Мустафа Карадайъ, депутати, кметове, лидери на Движението от различни структури и нива, гости от региона и чужбина присъстваха на митинга, съобщи БТА.

"ДПС започва своята майска възпоменателна кампания от Караманци, защото оттук тръгва организираната съпротива срещу опита на тоталитарния режим да извърши насилствена асимилация на мюсюлманите в България", каза от трибуната депутатът Йордан Цонев.

Той добави, че в онези години потъпкването по най-безобразния начин на изконните човешки права е преминало всякакви човешки граници и определи "възродителния процес" като една от най-позорните страници в българската история.

"Платихме висока цена, но си научихме урока от платената висока цена", посочи в приветствието си лидерът Мустафа Карадайъ. "Знаем и никога няма да забравим колко сме силни, когато сме заедно и единни", добави той.

Карадайъ изтъкна още, че ДПС получава голямо признание в международен и европейски план. По негови думи Движението е заслужило много висока оценка за балансиращата си роля на Балканите на
форума на Съвета на Алианса на либералите и демократите в Европа в столицата миналата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че имало "възродителен" процес та тези да си оправдават съществуването.Иначе са шайка крадци и използвачи.А тези които се препознават за турци у нас, мястото им не е тук а при Ердоган.В България на никой не са нужни.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възродитдителния процес е мит!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Тошо от тия европейци искаше да направи, ама какво да ги правиш, бял човек с ориенталска душа, европейци няма да ги бъде.
42
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
много репресирани и все на агнешко наблягат тези репресирани само аз не сьмрепресирана затова не сьм яла 28 години агнешко хаиде да сте живи и здрави
41
5
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
настоящия премиер,също участва,в репресиите,срещу мюсюлманите,в Дулово,още помнят ,изтъпленията,срещу ,мирните граждани на ДУЛОВО,но едно не разбирам,пожарникарите,не бяха мобилизирани,той сигурно е бил доброволец,и ако някога има дело ,за възродителния процес,той също,трябва да седне на подсъдимата скамейка.
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите историци да извадят всичко за Баташкото клане, особено когато започва въстанието, как турските бейове идват уплашени и молят да не бъдат избивани. Отговорено им е, че въстанието не е срещу тях а срещу Турската държава. Когато Турция изпраща 8 000 башибозук и избива хиляди, думите на въстаниците са забравени. Да зная ***, те са наследници на българоубийци и ние не сме забравили зверствата на техните предци!!
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнете им електората, все едно да изкарани от Средноврковието. Капсулирани, ограничени, плашени от "интелигентните" им водачи, че ще бъдат отново преименувани, само и само да ги избират взели път. Крадат и ги лъжат, манипулират, живеят някакъв изостанал живот, безкрайно удобен за крадците-водачи. Лъгани от Турция, че един ден ще са отново в Османската империя, велики и непобедими! Същевременно са ненавиждани от Турската власт, не приемани в Турция, където вилнее сатрапа Ердоган.
38
2
 
7
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
До репресиранНаправиха повече джамии от султаните за 500 години !
37
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много съжалявам за възродителния процес. Трябваше просто да ги изкарат на някой стадион и да ги разстрелят. А те нашите милозливи - да ги пуснем да си идат в турско. Турците навремето така ли пускаха нашите хора? Клали са ни наред докато жив човек не остане. И ние трябваше така докато можехме. Сега е късно.
36
1
 
7
 
! Отговори
работник преди 5 години
що така бе,що изпуснахте кокала.
35
1
 
17
 
! Отговори
репресиран преди 5 години
ало дпс и моите родители са били репресирани и аз бях репресиран,НО питам като бяхте на власт 12 години и раздаваше/вашия доган/по 20 000 000 лв./само на думи/ какво променихте за добро на ВАШИЯ електорат.детски ли отремонтирахте или училища,освен обръчите от фирми на доганя.от къде тръгна изстичането на еврофондовете. КОЙ е учителя на б.б.КАЖЕТЕ истината.
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медията ви на съд в Страсбург
33
2
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Първо да отбележат атентатите по хотели,влакове.Ако имахме нормална,а не зорлем разтурена държава,тези щяха отдавна да са забранени.
32
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цинизма на българските власти тогава няма граници. Не само, че стреляха по турските граждани на България, ами не се посвениха да организират и атентати в които загинаха невинни граждани.
31
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЕБЕ РЕЦИПРОЧНИ МЕРКИ -ИЗСЕЛВАНЕ НА ВСИЧКИ ТУРЦИ ДО КРАК! ТАКА Е СВЪРШАТ ПРОБЛЕМИТЕ С ТИЯ. ВСЙЩНОСТ ТОШО ТОЧНО ТОВА, НО НЕПОХВАТНО ОПИТА!
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докАТО ННЕ СИ ИЗИСКАМЕ 10 ТЕ МЛДР ПЛЮС ЛИХВИТЕ ОТ ЕРДОГАН ПО МЕЖДУНАРОДНИЯ ДОГОВОР, ТИЯ НЯМА ДА ПРЕСТАНАТ! И ДАС СЕ ПРИЗНАЕ ГЕНОЦИД! АЙДЕ У ЛЕВО!
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми отбелязвай си ги празниците,кой ти пречи?То е ясно,че тези от ДПС и патриотите само правят циркове да си вдигат електората и да всяват омраза между хората.Свещи ходите ли да палите на местата на турските атентати и да отбелязвате датите?Съмнявам се.
28
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от тези циркове на ДПС, свързани с Възродителния процес! Докога ще ги търпим? Ние защо не правим по 12 пъти в годината възпоменания за турското робство, по време на което ни сменяха вярата, колеха ни, избиваха ни и т.н? И защо "българските" турци не правят курбан затова, че сме оставили прадедите им да останат в България след Освобождението, въпреки престъпленията им преди това?
27
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви въоръжени до зъби кюрдски терористи сънуваш?За вас всички кюрди са терористи, всички арменци са били терористи, всички българи - терористи. В костницата в Батак е пълно с детски и бебешки кости. За това няма забрава.През 90-та година ви върнаха имената - за какво пищите. Щото обичате да си пищите.Миналата година, когато запалихте 4 етажна сграда с кюрдски жени и деца пак ги обявихте за терористи.
26
5
 
14
 
! Отговори
Пасков преди 5 години
До Анонимен 27Хубаво , турчин си . но вибрираш на ниски честоти....нападане на Турция и така нататък.Коментар 28 е правилно мислещ. Времената се променят. Хората трябва да престанат да се делят на българи , турци , гърци и т.н. Всички човешки същества сме граждани на планетата Земя . Ще трябва да минат още няколко столетия да настъпи тази трансформация на всички човешки същества , свят без насилие и войни . Престанете да се зареждате с омраза от минали събития..Правете добро днес за добро утре.