Радев: България чака сигурност в тревожен свят!

Президентът удостои военнослужещи с висше офицерско звание
5 май 2018 18:42,
26
Радев: България чака сигурност в тревожен свят!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Българският народ очаква сигурност в един все по-тревожен свят, заяви президентът Румен Радев, който днес, в навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия, удостои военнослужещи с висше офицерско звание на специална церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Радев изрази своето уважение към тях и ги приветства за усилията, които полагат в своята високоотговорна дейност. Той посочи, че очакванията към тях са огромни.

Нашите съюзници от НАТО и ЕС очакват не декларирани, а реални способности и съвместимост, министърът на отбраната и неговият екип очакват от вас висок професионализъм, експертиза и отговорност при ръководството на Българската армия и вземането на важни решения, вашите подчинени очакват лидерство и грижа за тяхното професионално развитие, за повишаване на техния социален статус и мотивация, обществото ни очаква визия и отдаденост за изграждането на модерни въоръжени сили, отбеляза държавният глава, цитиран от БТА.

Като президент и върховен главнокомандващ очаквам да се водите изцяло от интересите на народа и да отстоявате офицерската си чест, посочи президентът. Убеден съм, че с високия професионализъм и изразените лидерски качества ще отговорите на тези очаквания и ще продължите да работите все така последователно и решително за развитието на Българската армия и за издигането на нейния авторитет, заяви Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е не се чуди! По цял ден учи наизуст това ,което му е написал иво 80% -ия. А генерал Деси го бие непрекъснато по главата, ако сбърка рецитала. Травматичен стрес се нарича...
20
6
 
15
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
"По-ограничен човек никога не е бил избиран в България! Дори китайците дойдоха и като го видяха и чуха ,и повече не се появиха." Да, и на мен ми направи впечатление още в началото, че говори малко така, все едно се обръща към бавноразвиващи се. Самото му говорене е странно бавно и неубедително...Все едно се замисля как да състави изреченията си.
19
7
 
16
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев да не се ослушва,а да направи партия.
17
10
 
15
 
! Отговори
За папагалите преди 5 години
Някой чувал ли е за ЩИТ 82. Най-голямото военно занятие в историята на Европа. Провело се е в България през 1982г. Знаете ли защо? Не? А помислете малко! Не в ГДР или Чехо-Словакия или Полша, а в България. Защо? Някой има ли идея какво е България днес за NATO и какво е била за Варшавският договор. Май не?! Но с глупав народ и продажни управляващи така става. Бог да прости България
16
8
 
10
 
! Отговори
За облъчените преди 5 години
Във времето на Варшавският договор- целта на БНА е да поеме удар до 15мин докато долетят Су и МиГ от Одеса. Въпреки, че Българската армия е огромна и най-модерно въоръжение както и ракети СС. С действащи Ракетни,Радио-Технически войски, ВВС и силни танкови войски в района на Грудово и Звездец. А сега? Приказки за ***! Добре, че в България всичко може да няма, но глупци има в изобилие. Просто съпоставка, без ретроградни идеи и блянове. Абе хора мислите първо!!! Ама с ваште кратуни....
15
6
 
15
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До чест и почитания. Айде по-кротко с хвалебствията и *** да отговори как назначи скрито любовницата си за секретарка, после го ожениха насила и накрая Решетников си каза тежката дума този да е.
14
22
 
15
 
! Отговори
ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ преди 5 години
Г- Н ПРЕЗИДЕНТ!!!! Бойковистите отново са /дежурни и изплуваха ,като каймакът на блатото. Те не могат да търпят,някой да ги превъзхожда и плюят кръв и отрова. НЕ МОГАТ ДА ПОНЕСАТ ЧЕСТЕН,ДОСТОЕН,ОБРАЗОВАН И ИСТИНСКИ МЪЖ ЗА ПРЕЗИДЕНТ. НЕ СА СВИКНАЛИ. ТЕЗИ ДОСТОЙНСТВА СА ИМ ЧУЖДИ..../ справка- предишният президент./ Бъдете жив,здрав и щастлив!!!! Моите адмирации..
13
5
 
14
 
! Отговори
Грънчар преди 5 години
До BurzumКато куха кратуна.
12
17
 
23
 
! Отговори
Политолог преди 5 години
По-ограничен човек никога не е бил избиран в България! Дори китайците дойдоха и като го видяха и чуха ,и повече не се появиха.
11
5
 
12
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Президентът та дрънка!
10
16
 
14
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА преди 5 години
ДО 1 -ТИ , НЕЩАСТНО ЧОВЕЧЕ , САМО ЗНАЕШ *** И ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ- ЗАЩОТО НЯМА ДРУГО ,С КОЕТО ДА ОБИДИШ ПРЕЗИДЕНТА ,ТОЙ НЕ ПРАВИ ГАФОВЕ КАТО Р ПЛ ,НЕ МОЖЕШ ДА КОМЕНТИРАШ ДУМИТЕ МУ , ЗАЩОТО НЯМАШ УМ ЗА ТОВА , ЗА ТЕБ Е ДОСТАТЪЧНО , ЧЕ НЕ Е ОТ ВАШИТЕ . ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ
9
14
 
16
 
! Отговори
Иво 68 преди 5 години
Е то сигурност няма никъде.. Но поне Бойко ни прави пътища за да се изнесем по бръже кой как може-грижи се за матреала пожарникарят????
8
11
 
13
 
! Отговори
Това изказване преди 5 години
на президент Радев е оптимистично и в полза на РБългария; Борисов пък направи много за авторитета на РБългария, мира на Балканите, балансиране на интересите на РБ със света.( това за ком.2)По отношение на запазване на археологията е много сложно, ще струва пари и консервацията и местенето на магистралата. Говорите така, като че не Ви е грижа за РБългария.А Борисов прави точно това- грижи се за страната.И двамата- Президент и Премиер укрепват авторитета на РБългария- член на ЕС и НАТО.
7
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре говори президента,но тия,от които зависи сигурността на държавата се опитват да ни пробутват Ф16 четвърта употреба,щото цвъки е поел ангажимент пред американците,висейки на молитвените закуски,барабар Петко с мъжете.Предателите са във властта,дано не провалят военните.
6
11
 
5
 
! Отговори
ДО 6 преди 5 години
Абе , шопче заблудено . Аз съм повече гражданин от теб . Нищо че живея в североизточна България, пак имам повече акъл от тебе живей си в панелката за 100 бона и не мисли че имаш кой знае какъв гласчовекът маса ....... всички сте еднакви .......
5
10
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
"Ама вършей срещу Борисов""Вършей".Еййййй,това вие от провинцията не се научихте да говорите и пишете на литературен български.Не сте ли ходили на училище или и учителите ви са били толкова грамотни,колкото и вие.Но иначе се прекланяте пред тоя,който ви нарече "лош мат'рял".Прав е.Такива сте.
4
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубави пожелания,но от къде да дойде тази сигурност,като суджуците толкова много крадат и за военна техника все не остават пари.Надяват се любимото им НАТО да ги пази.А ако две натовски страни застанат една срещу друга и едната сме ние?Кой ще ни пази.Но тиквите в бостана станаха много и няма кой да мисли за тези неща.
3
14
 
20
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
А, фатмаков и той чака! Чака някой да го пази, като напудрена кокона. Ама вършей срещу Борисов, който не чака някой да го пази, а води политика на устойчив мир.
2
19
 
18
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Добре казано. Точно и ясно. Сега малка препратка към думите на Борисов пряко от находките по трасето на т.нар. Автомагистра "Струма". Има ли място за сравнение. Един махленски чобанин feat човек завършил средно образование със златен медал, първенец на випуск на Военно училище, Академия, Натовски университет в САЩ, пилот на един от най-добрите изстребители в света. Да е жив и здрав и честит празник.