Чевермета, барабани, кебапчета... Политическото шоу у нас

Експерти коментират удачни ли са неформалните прояви на политиците
7 май 2018 12:15,
19

Румен Радев козирува на малък гвардеец вчера по време на военния парад, а преди месеци яде кебапчета в Трявна. Цветан Цветанов и други кадри на ГЕРБ бяха на празник на чевермето в Златоград, Волен Сидеров пък свири на барабани. Това са само част от различните неформални прояви на политиците, които те правят, за да покажат, че са близо до хората. Тази "земност" на властта, която се демонстрира обаче, не може да се превърне в реален вот. Поне така показват направените опити.

Гражданите успяват да правят много добро разграничение между шоуто, което правят политиците със свирене на барабани, обличане на носии, ядене на кебапчета, и политическата страна. Това подчерта политологът доц. Борис Попиванов. 

"Азис, който пълнеше зали, но когато се докоснеше до политиката до една или друга сила, резултатите бяха нулеви, като гласове за тази политическа сила", каза доц. Попиванов в студиото на "България сутрин".

PR експертът Любомир Аламанов също беше съгласен, че шоуто привлича интереса. По думите му затова и политиците толкова често се обръщат към тези похвати.

"Трябва да се пита този човек от 2005 година какво е направил като е бил в парламента", отбеляза Аламанов пред Bulgaria ON AIR.

Експертът обаче беше категоричен, че при неформалните си прояви политиците трябва да са умерени. Аламанов припомни снимката на президента Румен Радев по потник и чехли в държавна резиденция и каза, че очевидно държавният глава си е взел поука и вече внимава в своите неформални прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
KAKVO E TOVA IME ....ALAMANOV
8
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
28 години не сме яли агн и тел месо а тези от герб колко много изядоха попразниците господ бави но не забравя
7
1
 
7
 
! Отговори
моно преди 5 години
Този Любомир Аламанов се приема много на сериозно, горкия. А всъщност е толкова елементарен, че няма накъде.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички сме хора. Нищо човешко не ми е чуждо.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полезното което направи партията на Сидеров е,че въведоха и улесниха ин витро процедурите.И нали младежи завършват специалност политика и знаещи езици,защо не си вземат кадри завършили в такива университети?Да натрупат стаж в по-ниските нива,а след това и да участват в политиката.Или добри юристи с езици.
4
1
 
6
 
! Отговори
80%П.Н. преди 5 години
Ууубряяя. ..
3
1
 
24
 
! Отговори
10 преди 5 години
Чевермета-за големета/дето на щат да си намаляват заплатите,заработили с пот на челото/,а за пенсионета-празни шкембета,дето са с кухи главета,та избират неграмотета!
2
1
 
17
 
! Отговори
Камъните падът... преди 5 години
падът от нибетоЕвропа ще ни храниНАТО ще ни пази...камъните падът, падът от нибето...
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Караянчева също беше на чевермето с Цветанов....