Корнелия Нинова: Две години води БСП, накъде?

Анализатори коментират лидерството й пред Bulgaria On AIR
8 май 2018 10:10, Петя Славова
39

3573 гледания   |  Още видео

На 8 май 2016 година Корнелия Нинова стана новият председател на БСП. Тя спечели одобрението на 395 от делегатите срещу 349, гласували за предходния лидер на Столетницата Михаил Миков.

Две години по-късно - промени ли се нещо в партията? И защо мнозина анализатори не могат да поставят левицата в ролята на истинска алтернатива на управляващото мнозинство?

Още по темата

"Корнелия Нинова се превърна в част от два големи проблема, съпътстващи БСП системно. Единият е свързан с политическата легитимност, защото не успя да се превърне в онази левица в класическия смисъл на думата. Тя все още е наследник на партията на авторитарния режим в общественото мнение", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Цветанка Андреева.

По думите ѝ другият голям проблем, който червената лидерка не е успяла да преодолее, е "системният дефицит на малките шансове БСП да спечели властта".

"Партията не може да стане първа политическа сила и в този смисъл мисията да дойде на власт е провал за Нинова като председател", подчерта Цветанка Андреева.

Не на такова мнение обаче се оказа социологът Кольо Колев.

"БСП страда от това, от което страдат всички леви социалдемократически и социалистически партии в Европа. Проблемът е, че те напуснаха идеята за защита на бедните и неоправданите и се захванаха с т.нар. реална политика", посочи той.

Пред Bulgaria ON AIR Кольо Колев допълни, че това предполага грижа за капитала и икономиката, което от своя страна не се харесва особено на работническата класа.

"Всичко това съвсем естествено удря върху легитимността на левицата не само в България, но и в Европа", каза социологът.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Гатанка преди 10 месеца
По Дунава кирпич плава,
откъм Крушовица
кой ли се задава?

/Отговор:
Една кавалеристка се задава
и препуска към кирпича,
дето плава!/
37
0
 
5
 
! Отговори
По крушовенски преди 10 месеца
Ще заведе БСП до под кривата круша.
36
1
 
5
 
! Отговори
това е положението преди 10 месеца
Води ги в небитието.
Ако социалистите се наложат, България ще погине.
Няма България, няма БСП.
Ако социалистите изчезнат, България ще благоденства.
Извода е че Нинова по един или друг начин води БСП в небитието.
35
0
 
3
 
! Отговори
за съжаление преди 10 месеца
В киреча.
34
0
 
4
 
! Отговори
работник преди 10 месеца
Този Колев е един недъгъв клакьор на партията на недъгавите БСП.
Как няма да е лошо вбългария при условие че БСП е втора по изборни резултати.
Когато стане извънпарламентарна, може да очакваме че положението се е подобрило.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лява партия на буржоазната ОЛИГАРХИЯ !!
32
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Откак Нинова пое партията, вотът за БСП НА ИЗБОРИТЕ СКОЧИ ДВОЙНО. Ето това Борисов и Цветанов не могат да преживеят. Затова са кофите помия, които се сипят по нея.
Добре, че беше Нинова, да повдигне въпроса и с разправии и съпротива от страна на ГЕРБ върнаха парите на онкоболните. Герб изпъди от НС хората с увреждания, Нинова сама излезе да говори с тях. Нинова се обяви против Истанбулската конвенция, другите се бяха скрили и без малко щяха да я гласуват под натиска на Борисов.
31
1
 
8
 
! Отговори
Причината преди 10 месеца
Каквото и да направи Корнелия Нинова нищо няма да помогне на БСП да стане първа политическа сила. Главната причина е че не се дистанцира от миналото си. От всички комунистически партии в Европа само наш'то бсп си остана с миналото си. Естествено на такава партия малцина биха повярвали. И като за капак изплуваха червените милионери и завзеха ръководните постове. На преден план излязоха хора с нисък рейтинг на доверие и никому неизвестни. Няма да цитирам имена, че няма да ми стигне мястото.
30
1
 
6
 
! Отговори
Антисоциалист преди 10 месеца
Господа, БСП е организация на, от и за паразитиращия капитал - противопоставен и винаги противопоставящ се на производствения.
Г-н Колев напразно иска БСП да защитаваща трудещите се. Тя не е тяхна - не е създадена от тях, не е за тях, а и не може да е което и да е от това. БСП е от, на и за общество на управленци - паразити в държавата. Силата й не бива да се подценява - на капитал е, т.е. на господстващ слой в държавата, и вреден за нея и народа ни да е...
29
0
 
0
 
! Отговори
бай иван преди 10 месеца
Как си представяш някой да остави Румен Радев да раздава правосдие.
В момента сме затънали, затънали, че вече сме потънали, и едва ли има човек в България който да спаси положението. Дори и да има желание човек никой няма да го остави да раздава правосъдие.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Извънредно положение
ти май още си на румен махмурлук от предните избори...
чакай следващия "месия", в момента гримират антуража като за пред електоралните единици
27
1
 
2
 
! Отговори
Ликвидират БЪлгарите преди 10 месеца
Преди години Николай Василев внесе шарени трамваи за БДЖ за около 230 000 000 лева.БДЖ бе поставена пред фалит.
Миналата година БДЖ пътнически превози е спичелило поръчка за 4 500 000 000 ограбени от народа кървави левове.>Кой ще ги плаща ..
няма пътници влаковете пътуват празни с по един два вагона..
26
8
 
1
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 10 месеца
ЗА поения с наркотици обезпечаващи ограбване на цели нации Борисов пет хиляди милиона ограбени от народа и прахосани за дворци,палати,вилни селища,хотели на избранници на ДПС по списъци от Министерство на земеделието са нищо//Оперативна програмка "Развитие на селските региони.."

По данни на НАП 130 фирми държащи 90% от оборота в БЪлгария са платили цели 135 милиона лева данъци за 2016 година..Останалите са ограбени от милиони нямащи доходи за живот.
25
5
 
2
 
! Отговори
Извънредно положение преди 10 месеца
Румен Радев имаше шанс да помогне за спасяването на БЪлгария от нагли престъпници заграбили власта в София след 1989 година.
Досега чрез нарочно създадени нагло престъпни групировки маскирани като партии вкл СДС<БСП<ДПС ГЕРБ..провеждат нагло ликвидиране на народа БЪлгарски и ограбване на стотици милиарди живи евра/долари,левове..
24
10
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 10 месеца
До Нинова палач на БСП
Как ще е палач на БСП, сле дкато с нея БСП епървата и най-силна социалистическа апртия в Европа;))) Няма социалистическа апртия в Европа, класирала се втора на парламентарни избори, с перспектив ада настигна опонента си;)). Всички са извън тройката. Затова сега Каракачан и Симеонов, са на "по бира";)))) с нея. Хахаххахахахахаха. Другото са герберскикоментари. ГЕРБ е Пътник, "Борисов 3", пада!
23
1
 
17
 
! Отговори
въпрос към Курнелия преди 10 месеца
Как една млада селянка(Курнелия Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца – "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
22
1
 
4
 
! Отговори
камсамолска правда преди 10 месеца
"води ни, Партийо, води ни" ...
с Кирчо у ряката при... Командира и Лукарски на пилона.
поне членския си внос събраха ли за последните 20 години, или още уточняват масата
21
2
 
23
 
! Отговори
Симеонов преди 10 месеца
Е как собственичката на откраднатия от държавата-тоест от всички нас "Техноимпекс" може да бъде ляв лидер?Знаете ли,че от години хиляди работили в Либия и Сирия не могат да се пенсионират,защото са им откраднати осигуровките?От кого?
Как същата тази мафиотк а,откраднала от държавата,заедно със свинаря и р.овч Пловдивския панаир може да е социалистка.
Знаете ли,че тогава панаира струваше 350 милиона и в него работеха 1200 човека с 1200 лв.заплати,а днес са 300 човека с 500 лв.заплати?
20
3
 
20
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 10 месеца
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:
БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.
Рубладжии-лидери на партии:
Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?
Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:
Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Пиргова, Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Явор Дачков…
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кольо Колев е най добрият социолог в ЕС и НАТО.