Корнелия Нинова: Две години води БСП, накъде?

Анализатори коментират лидерството й пред Bulgaria On AIR
8 май 2018 10:10, Петя Славова
39

На 8 май 2016 година Корнелия Нинова стана новият председател на БСП. Тя спечели одобрението на 395 от делегатите срещу 349, гласували за предходния лидер на Столетницата Михаил Миков.

Две години по-късно - промени ли се нещо в партията? И защо мнозина анализатори не могат да поставят левицата в ролята на истинска алтернатива на управляващото мнозинство?

Още по темата

"Корнелия Нинова се превърна в част от два големи проблема, съпътстващи БСП системно. Единият е свързан с политическата легитимност, защото не успя да се превърне в онази левица в класическия смисъл на думата. Тя все още е наследник на партията на авторитарния режим в общественото мнение", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Цветанка Андреева.

По думите ѝ другият голям проблем, който червената лидерка не е успяла да преодолее, е "системният дефицит на малките шансове БСП да спечели властта".

"Партията не може да стане първа политическа сила и в този смисъл мисията да дойде на власт е провал за Нинова като председател", подчерта Цветанка Андреева.

Не на такова мнение обаче се оказа социологът Кольо Колев.

"БСП страда от това, от което страдат всички леви социалдемократически и социалистически партии в Европа. Проблемът е, че те напуснаха идеята за защита на бедните и неоправданите и се захванаха с т.нар. реална политика", посочи той.

Пред Bulgaria ON AIR Кольо Колев допълни, че това предполага грижа за капитала и икономиката, което от своя страна не се харесва особено на работническата класа.

"Всичко това съвсем естествено удря върху легитимността на левицата не само в България, но и в Европа", каза социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Гатанка преди 5 години
По Дунава кирпич плава,откъм Крушовицакой ли се задава?/Отговор:Една кавалеристка се задаваи препуска към кирпича,дето плава!/
37
0
 
5
 
! Отговори
По крушовенски преди 5 години
Ще заведе БСП до под кривата круша.
36
1
 
5
 
! Отговори
това е положението преди 5 години
Води ги в небитието.Ако социалистите се наложат, България ще погине.Няма България, няма БСП.Ако социалистите изчезнат, България ще благоденства.Извода е че Нинова по един или друг начин води БСП в небитието.
35
0
 
3
 
! Отговори
за съжаление преди 5 години
В киреча.
34
0
 
4
 
! Отговори
работник преди 5 години
Този Колев е един недъгъв клакьор на партията на недъгавите БСП.Как няма да е лошо вбългария при условие че БСП е втора по изборни резултати.Когато стане извънпарламентарна, може да очакваме че положението се е подобрило.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лява партия на буржоазната ОЛИГАРХИЯ !!
32
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откак Нинова пое партията, вотът за БСП НА ИЗБОРИТЕ СКОЧИ ДВОЙНО. Ето това Борисов и Цветанов не могат да преживеят. Затова са кофите помия, които се сипят по нея.Добре, че беше Нинова, да повдигне въпроса и с разправии и съпротива от страна на ГЕРБ върнаха парите на онкоболните. Герб изпъди от НС хората с увреждания, Нинова сама излезе да говори с тях. Нинова се обяви против Истанбулската конвенция, другите се бяха скрили и без малко щяха да я гласуват под натиска на Борисов.
31
1
 
8
 
! Отговори
Причината преди 5 години
Каквото и да направи Корнелия Нинова нищо няма да помогне на БСП да стане първа политическа сила. Главната причина е че не се дистанцира от миналото си. От всички комунистически партии в Европа само наш'то бсп си остана с миналото си. Естествено на такава партия малцина биха повярвали. И като за капак изплуваха червените милионери и завзеха ръководните постове. На преден план излязоха хора с нисък рейтинг на доверие и никому неизвестни. Няма да цитирам имена, че няма да ми стигне мястото.
30
1
 
6
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
Господа, БСП е организация на, от и за паразитиращия капитал - противопоставен и винаги противопоставящ се на производствения.Г-н Колев напразно иска БСП да защитаваща трудещите се. Тя не е тяхна - не е създадена от тях, не е за тях, а и не може да е което и да е от това. БСП е от, на и за общество на управленци - *** в държавата. Силата й не бива да се подценява - на капитал е, т.е. на господстващ слой в държавата, и вреден за нея и народа ни да е...
29
0
 
0
 
! Отговори
бай иван преди 5 години
Как си представяш някой да остави Румен Радев да раздава правосдие. В момента сме затънали, затънали, че вече сме потънали, и едва ли има човек в България който да спаси положението. Дори и да има желание човек никой няма да го остави да раздава правосъдие.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Извънредно положениети май още си на румен махмурлук от предните избори...чакай следващия "месия", в момента гримират антуража като за пред електоралните единици
27
1
 
2
 
! Отговори
Ликвидират БЪлгарите преди 5 години
Преди години Николай Василев внесе шарени трамваи за БДЖ за около 230 000 000 лева.БДЖ бе поставена пред фалит.Миналата година БДЖ пътнически превози е спичелило поръчка за 4 500 000 000 ограбени от народа кървави левове.>Кой ще ги плаща ..няма пътници влаковете пътуват празни с по един два вагона..
26
8
 
1
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 5 години
ЗА поения с наркотици обезпечаващи ограбване на цели нации Борисов пет хиляди милиона ограбени от народа и прахосани за дворци,палати,вилни селища,хотели на избранници на ДПС по списъци от Министерство на земеделието са нищо//Оперативна програмка "Развитие на селските региони.."По данни на НАП 130 фирми държащи 90% от оборота в БЪлгария са платили цели 135 милиона лева данъци за 2016 година..Останалите са ограбени от милиони нямащи доходи за живот.
25
5
 
2
 
! Отговори
Извънредно положение преди 5 години
Румен Радев имаше шанс да помогне за спасяването на БЪлгария от нагли престъпници заграбили власта в София след 1989 година.Досега чрез нарочно създадени нагло престъпни групировки маскирани като партии вкл СДС<БСП<ДПС ГЕРБ..провеждат нагло ликвидиране на народа БЪлгарски и ограбване на стотици милиарди живи евра/долари,левове..
24
10
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До Нинова палач на БСПКак ще е палач на БСП, сле дкато с нея БСП епървата и най-силна социалистическа апртия в Европа;))) Няма социалистическа апртия в Европа, класирала се втора на парламентарни избори, с перспектив ада настигна опонента си;)). Всички са извън тройката. Затова сега Каракачан и Симеонов, са на "по бира";)))) с нея. Хахаххахахахахаха. Другото са герберскикоментари. ГЕРБ е Пътник, "Борисов 3", пада!
23
1
 
17
 
! Отговори
въпрос към Курнелия преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
22
1
 
4
 
! Отговори
камсамолска правда преди 5 години
"води ни, Партийо, води ни" ... с Кирчо у ряката при... Командира и Лукарски на пилона.поне членския си внос събраха ли за последните 20 години, или още уточняват масата
21
2
 
23
 
! Отговори
Симеонов преди 5 години
Е как собственичката на откраднатия от държавата-тоест от всички нас "Техноимпекс" може да бъде ляв лидер?Знаете ли,че от години хиляди работили в Либия и Сирия не могат да се пенсионират,защото са им откраднати осигуровките?От кого?Как същата тази мафиотк а,откраднала от държавата,заедно със свинаря и р.овч Пловдивския панаир може да е социалистка.Знаете ли,че тогава панаира струваше 350 милиона и в него работеха 1200 човека с 1200 лв.заплати,а днес са 300 човека с 500 лв.заплати?
20
3
 
20
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Пиргова, Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Явор Дачков
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кольо Колев е най добрият социолог в ЕС и НАТО.