До 6 месеца новите работници да се осигуряват в доброволен фонд

НС прие на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване
7
До 6 месеца новите работници да се осигуряват в доброволен фонд
Архив: Булфото

Работодателите, които осигуряват работниците и служителите си в доброволен пенсионен или доброволен професионален пенсионен фонд, ще трябва да започнат да осигуряват по същия начин и новопостъпили работници или служители до шест месеца, след като са ги наели. Това решиха депутатите като приеха на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване, внесени от правителството.

Същите права ще имат и работниците и служителите, с които е сключен договор за възлагане на управление и контрол.

С поправките в КСО се въвеждат изискванията на евродирективата за минималните изисквания за повишаване на мобилността на работниците между държавите-членки на ЕС чрез подобряване на придобиването и запазването на допълнителни пенсионни права.

Според изискванията на директивата са предвидени и промени, насочени към предоставяне на осигурените лица и техните наследници на необходимата информация, която засяга придобиването на пенсионни права и третирането на техните средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ИЗГЛЕЖДА ЦЕЛТА Е СЛЕД КАТО ТИ НАЧИСЛЯТ ВСИЧКИ ЛИЧНИ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ НЕТНАТА СУМА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ ДА УДАРИ НУЛА. ТОГАВА ЩЕ СА НАЙ ДОВОЛНИ, ЧЕ СА УСПЕЛИ ДА ТИ ВЗЕМАТ ВСИЧКО КОЕТО СИ ЗАРАБОТИЛ КАТО ЗАПЛАТА И ЩЕ СЕ ПРИБЕРЕШ В КЪЩИ С КАКВО- С НИЩО. МНОГО ДОБРЕ РАБОТИ ПЛАНЪТ РАН-ЪТ.
6
0
 
7
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Тия в парламента вече тотално изперкаха! Какви са тези неземни простотии ден след ден? Абе вие имате ли мозък поне за 2 ст.?Значи понеже хората назначени преди новопостъпилия искат да имат доброволно осигуряване затова задължително и постъпилите след това трябва и те задължително да имат доброволно осигуряване! Някои забелязва ли абсурда или вече в парламента тотално им мухляса мозъка? Стадо *** да вкараме в парламента по добра работа ще вършат от сегашните мозъчни донори!
5
0
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Значи хем е доброволен. Хем ако част от фирмата се осигурява, то всички трябва да се осигуряват. Егати логиката! Това стана като доброволния задължителен втори стълб за пенсия. Явно пак са я закършили в НЗОК за пари. До кога така? До кога ще крадем от сега работещите за да покриваме разходите на неработещите? ОК допълнително осигуряване, ще се съглася, но само ако мога да се махна от НЗОК! НЕ ЖЕЛАЯ ДА ДАВАМ ПАРИ НА ДЪРЖАВАТА КОИТО ОТИВАТ ЗА ИЗХРАНВАНЕ НА НЕГРАМОТНА И НЕРАБОТЕЩА БИОМАСА!!!
4
0
 
3
 
! Отговори
Дафинка преди 5 години
Добровния фонд е нещо много хубаво, но за хората, които могат да мислят за бъдещето си, а не ден за ден. Заделяйте по 20 лева на месец от заплата си и като дойде време за пенсиониране ще имате трета пенсия или ще си изтеглите една добра сума. соброволният фонд може и да се тегли по всяко време, не е като вотрия стъплб или професионалния фонд. Тоест, ако сте си натрупали около 2-3 хил лева и ви потрябват, може да си ги изтеглите веднага. Но пак казвам, че това е за хора, които мислят.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой разбра ли нещо от тази статия?Щото аз не,пък си мислех че бързо схващам!?
2
0
 
19
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Бе, гледам аз, силно загрижени сте за мобилността на работника в ЕС, вместо да се погрижите за същия този работник, да уседне, да се устрои и да живее, като бял човек! После ревете: Демографска криза, застаряващо население, изчезване на България от картата на Европа, а и на света до около 50 години! Ами, при тези огромни грижи, дето полагате да изгоните де що има живо по тази земя, те така ще си е!
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Директно бъркат на хората в джобовете и им взимат парите, а насреща - нищо! Това го няма в никоя друга държава.