Доказано: Мързелът скъсява живота!

До какво води обездвижването коментират в "Околосветско"
10 май 2018 17:45, Надежда Йосифова
19

4099 гледания   |  Още видео
Постоянно сме в автомобилите си, използваме непрестанно телефоните си и не се движим. По данни на Евробарометър 78 % от българите изобщо не се движат. Това води до редица заболявания не само сред възрастните, но и сред подрастващите.

В борбата с обездвижването се включва първото безплатно щафетно бягане за ученици, което ще се проведе на 13 май в София. А въпросът - как да накараме децата да спортуват, коментират в студиото на "Околосветско" по Bulgaria ON AIR организаторите и участници в маратона - треньорът Магдалена Христова, Христо Христов и Красимир Николов.

Стряскащата статистика сочи, че все повече възрастовата граница за сериозни заболявания като диабет пада. Годишно 7 милиона души се разболяват от диабет, от тях 70 000 са деца.

"Както децата учат азбуката, така трябва да учат, че спортът е част от ежедневието им", категорична е Магдалена Христова, която работи за двигателната им култура.

Така че часовете по физическо възпитание и спорт в училищата не бива да се възприемат като "свободни", но за да е така, някой трябва да накара учениците да се движат. Защото мързелът скъсява живота ни.

RUN4EU маратонът се стреми да мотивира младите да спортуват. Идеята е събитието да стане ежегодно. То ще включва както бягане на различни разстояния, така и забавни и подвижни игри за децата.

"Искаме да изкараме младите на площада. Да са на чист въздух, да бъдат активни", споделя Христо Христов.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Предпочитам да преди 4 месеца
бъда умен и мързелив,отколкото глупав и работлив!?!?!?Другото е ала-бала,като например един лозунг от близкото минало,че:"Трудът краси човека,а мързелът го грози"?!?!?!И към днешна дата,като гледам и слушам,от позиция на времето най-добре си личи кой е бил на струга,пресата или фрезата в производството, и кой спал или дремал на някое бюро в администрацията?!?!?!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лъжа, мързелът не само удължава живота, но го прави и по-добър. Споделям опита на нашата компания :)
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мързела ви е последният проблем, всички модерни кифли, каквито са 90% от жените са с цигара в ръка и наднормено тегло. А това само с тичане няма да го свалите, или ще ви потрябват поне 2500км месечно, при което колената ще ви станат на 100 годишен.
14
0
 
15
 
! Отговори
НЕЕЕЕ преди 4 месеца
От работа се става само гърбав,факт!!!!
13
1
 
15
 
! Отговори
стефчо преди 4 месеца
Това са глупости дето ги подхвърлят на плебса робовладелците. Ако работата и бачкането бяха полезни всички баровци,богаташи и кралски особи щяха да се късат от бачкане по строежите и нивите!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Начи, какво излиза накрая? 78% от Бьлгарите ядьт спьт и се излежават по цял ден в панелките пред лаптопи и смартфоните си! А кой ще вьри на работа за да се изплащат пенсиите на вьзрастните, кой кой кой?
11
1
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 месеца
До 9

Ееее энаеш ти, знаеш. Въртял си обиколки с Гaй Цезар на колизеума, нали
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Димо изобщо даже барабар с статията не е вярно...много млади хора работят това че ти не виждаш е съвсем друг въпрос....
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Да добавя

Не е задължително да ти излиза душата. Това е само при неподготвените. Няколко месеца постепенно покачване на тренировъчния режим е достатъчно да се постигне форма, в която след един момент вече няма измаряне. Мускулите придобиват способност да метаболизират и използват за енергиен източник киселините, които блокират мускулите при нормалните хора, и в общи линии може да продължаваш докато в организма ти има налични неусвоени калории.
8
0
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 месеца
Едно време Балъков тичаше и за Стоичков, сега ще чакаме...
един от двамата да ни докаже, вярна ли е тази теория
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А от малкото, които спортуват, болшинството е разни комплексирани блъскачи, които зобат яко химия, която е също толкова вредна колкото обездвижването.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А спортът износва ставите :D
5
2
 
8
 
! Отговори
Димо преди 4 месеца
Не става дума за професионален спорт ,а за обездвижване.Главният ,,спортен уред" на 95% процента на тинейджърите и младите хора днес е......клавиатурата на таблета,смартфона,лаптопа.Целодневно висене в нета.Рядко ще видиш пубери да ритат или играят на нещо.Седят един до друг и ........си чатят.И набиват ,,полезните" чипс,гризини,царевични пръчици и други б.о.к.л.у.ци.Това е истината и всички я виждаме.И като екстра-разходка в мола.Огледайте се-не съм ли прав.
4
1
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 месеца
Накарай мързеливия да работи,
той ще те научи на акъл.
3
2
 
16
 
! Отговори
Да добавя преди 4 месеца
Ходене пеша и леко спортуване ,да. Но не харесвам спортове ,които водят до почти смъртно натоварване , кото маратона например или ски бягането. Да ти излезе душата и да паднеш възнак но финала , това не приемам. Едва ли е здравословно.
2
2
 
23
 
! Отговори
Димитров преди 4 месеца
Не уважавам мързела,ама да сте видели спортист столетник?! Айде да не споменавам колко спортисти си отидоха млади-млади.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
myrzela ili stresa?