Хулигани на стадиона: 25 дни арест, 380 часа труд

До края на юли променят закон заради футболното хулиганство
14
Хулигани на стадиона: 25 дни арест, 380 часа труд
Снимка: Reuters, архив

Законови промени за борба с футболното хулиганство ще бъдат внесени в парламента до края на юли. Предвижда се подобни прояви да бъдат наказвани с до 25 дни арест, до 380 часа обществено-полезен труд и забрана за посещаване на спортни срещи.

При изработването на тези предложения е използван опитът на страни като Великобритания, Италия и Испания, съобщи пред БНР председателят на Комисията за децата, младежта и спорта в НС Славчо Атанасов.

Още по темата

"Депутатите излизат във ваканция от първи август, ние дотогава трябва на всяка цена да сме готови, за да може да обхване футболното първенство, което предстои в България. Това е проблем на цялото ни общество", коментира той.

Атанасов уточни, че се подготвя изцяло нов Закон за спортното хулиганство, който ще бъде внесен през септември.

По него има съгласие от всички парламентарни групи, а в съставянето му участват експерти от министерствата на вътрешните работи и на спорта, както и от Българския футболен съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде има футболни хулигани и доста строти мерки, но поне не кръщават отборите си на национални герои! Много моля да се регламентира използването на имената на Ботев и Левски и да не позволяваме тази гавра с имената и паметта им!
12
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11И мен не ме вълнува, че искаш да нарушаваш закона и да чупиш обществена собственост на всички нас. Когато го направиш отиваш в паденделата и никой няма да тв пита :))) Мога да ти го кажа и в очите , а ако бях в системата, щях да ти го покажа и нагледно.
11
9
 
33
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Пред клавиатурата си голям смелчак дрогарю ние не сме САЩ и не ни интересува как е в САЩ твое право е да отидеш в САЩ и да си стоиш там скривай си кривата мутра някъде.
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЕ НЕКА СЕ БИЯТ ПО СТАДИОНИТЕ, ТО ТАМ НОРБАЛНИ ХОРПА НЯМА ВСИЧКИ СА ГОВ,ЕДА.
9
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки арестант трябва да полага обществено полезен труд. Така е в САЩ. Дори и милионери ходят да чистят улици при условни присъди. В България има толкова много работа за инфраструктура, че направо им раздавайте метлите и лопатите...Да им дойде акъла на пишлеметатаа.
8
0
 
40
 
! Отговори
? преди 5 години
преди 1989 - та що ги нямаше тия хулигани по стадионите ???щото после щяха да ги сглобяват с пинсети
7
0
 
35
 
! Отговори
да преди 5 години
затвор по евростандарти ли ???това да не е курорт, бе:))))))
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е в демократичните страни, глоба или затвор, ако не можеш да платиш. Тук ги хващат и ги пускат и те още по-нагли стават. Пълно беззаконие. Време е да приведем законите си в съответствие с Европейските, да видим как ще има ред и дисциплина.
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да, така е, гледах по една европейска ТВ нашенци от боята в Европа, натиснали някакво копче и спряли ескалатор да видели какво ще стане, ами веднага дойде полиция и 360 ? глоба, те нямаха пари, ами тогава 20 дни затвор и обществено пезен труд - боядисват сгради отвътре, режат и цепят дърва. Ако наемодател на жилище влиза в стаята ти, глоба или една година затвор. Така е и за футболното хулиганство. Нашите се усетиха най-после, те се изтрепаха докато се усетят да променят закона.
4
5
 
34
 
! Отговори
Хулиган преди 5 години
Всички наведнъж ли ще ни арестувате и подложите на репресии имате ли затвори построени по всички евростандарти или и затворите са незаконни.
3
6
 
33
 
! Отговори
Левскар преди 5 години
Ставам привърженик на Манчестър плюя на БГ футбола и на тая държава, търсете ме по стадионите в Англия да ме арестувате и да ви работя безплатно робоваделци ще ви скъсам по рисуване в Страбург робството отдавна е отменено.
2
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путински номера в европейска България? Там има 15-20 дни затвор за дребни нарушения. Микрозатвор за всичко, ставаме полицейска държава.
1
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тотално oбъркана политика на неграмотни хора, какви са причините за футболното хулитансво нека експертите ги изброят трябва да се борят причините, а не последствията другите дето работят цял живот те за какво са наказани