Нинова иска България на БСП, но Борисов кове историята

Управляващи и опозиция в пореден сблъсък в парламента
122
Нинова иска България на БСП, но Борисов кове историята
Снимка: архив "Булфото"

България можело и да е друга, ако били приети законите на левицата през изминалата година.

Скоро обаче щяло да се наложи на хората да направят своя избор, смята червената шефка Корнелия Нинова и прогнозира, че те със сърцата си ще поискат промяна.

Освен, че разкритикува властта, тя настоя, че българите можело и да живеят по-добре, ако властта чувала опозицията.

"Ситуацията щеше да е по-различна, ако бяха приети онези 31 законопроекти на БСП, които олицетворяват различна политика – с грижа за здравеопазването, за образованието, за възрастните, за децата", коментира соцлидерката.

С 500 милиона лева според нея общинските и държавни болници биха били спасени от фалит и затваряне.

Още по темата

Ако било прието предложението на левицата за намаляване на данъците на семейства с малчугани заради страшната демографска криза, щяло да има повече деца.

"Ако се беше увеличило майчинството за втората година до 510 лева, това щеше да струва на държавата само 78 милиона лева, ако бяхте разширили помощта за първолаците за втори, трети и четвърти клас за семействата с ниски доходи, щяхте да помогнете на 40 000 деца и срещу 30 милиона лева", посочи още Нинова.

Можело да има и различна политика за социално слабите хора, за пенсионерите.

"Щяхме да имаме различна политика по отношение на образованието, науката и културата, щяхме да имаме ефектен орган за борба с корупцията, но не с този закон, който цели да я прикрие", скочи още тя.

Нинова изброи част от предложенията на социалистите, за да обори управляващите, които наричат БСП креслива опозиция, която не предлага нищо.

Критиките й провокираха Георги Марков от ГЕРБ, който й отговори, че сега историята я кове ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов, а левицата била загубила изборите.

"Внимателно следях вашия конгрес, на който вие дадохте тежки заключения за ГЕРБ и за премиера - най - вече във външната политика и вътрешната. Казахте, че си прави евтин пиар, само ходи в чужбина и се прибира тихомълком. От всичко това е вярно само, че се прибира тихомълком, скромен е човекът", коментира Марков.

В защита на Борисов той цитира германския канцлер Ангела Меркел, която посрещна вчера премиера със "скъпи Бойко", а след това му каза "Браво, Бойко, ти успя и на 17 май ще има историческа среща за Западните Балкани". Така, според Марков, било видно, че "историята я кове ГЕРБ и Бойко Борисов".

"Казвате ГЕРБ ни зароби, ми защо не ни освободи президентът, нали е главнокомандващ", отговори на критиката на левицата Георги Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ НО СОЦИАЛИСТИ ВЪВЕДОХА ПЛОСКИЯТ ДАНЪК- И ПО ТОЯ НАЧИН НАЙ БЕДНИТЕ НА 510 ЛВ НОСЯТ ДЪРЖАВАТА НА ГЪРБА СИ- ТА ТОВА ЛИ Е СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА- ВИЖТЕ БОГАТА ЕВРОПА- НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ И ВИСОКИ ДАНЪЦИ ЗА БОГАТИТЕ. СОЦИАЛИСТИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ИЗЕДНИЦИ- ВИЖТЕ ИМ САМО УСТАВА ОТ 2017 Г - ТЕ ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ ИСТОРИЧЕСКИ КАПИТАЛИЗМА- СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ! ЩО ЧУЯ ТИА АЛЧНИТЕ И СЕ ГАЗИРАМ.
116
3
 
4
 
! Отговори
все ми е едно преди 5 години
ГЕРБ има трески за дялане, но е по-добрата алто и логично.тернатива.Но и с БСП става. Като дойдат на власт, като постоят 12 месеца. Като загробят държавата, тези които са гласували за тях първи ще изпищят.И тогава ще настъпи вакуум. ГЕРБ не трябва да се връща. Трабва да изчака да измрат гласоподавателите на БСП и тогава.Това е толкоз просто и логично.
115
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Георги Марков беше умен човек, но средата му се отразява зле! Не очаквах толкова елементарно изказване! Ако един бивш конституционен съдия може да лее подобни семпли защитни речи .....*** си държавата!
114
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов така ни закова, че няма отковаване!
113
2
 
0
 
! Отговори
видинчанин преди 5 години
Понеже вече нито една партия не е направила нищо за Видин за последните 40 години нито една партия не заслужава глас от видинчани!
112
3
 
4
 
! Отговори
тц, тц, тц... преди 5 години
Колко непослушни и лоши са Борисов и ГЕРБ! Нинова иска да ги вкара в пътя, а те нехаят! Вече цяла година им казва какво да правят, ама те не вдяват, мислят си, че много знаят! Вика Борисов да му каже две думи, той да си признае, а той не, бяга, крие се! За това ли му даде изборите за парламент, да направи правителство и да не слуша какво му казва!
111
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво е изковал тоя ***?Откак се пръкна на политическата сцена освен да руши България и да я продава Борисов друго не върши. Закопа ни отвсякъде.Такова падение, кражби, слугинаж и продаване на България никога не е било.Такава мизерия по соца не можехме и да си представим.Мутрата и разтривач на уши, комуниста Борисов, който и до днес си пази червената книжка. Който се е заобиколил с бивши червени *** от най-долните.
110
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Села намиращи се в близост с границата на страната не се обезлюдява, а като закриха училището - обезлюдиха селото. Тези хора не четат законите, а как да ги четат като са избрани само кехалейки за власт и кражби.Тактива нямат право да са там. За това българино мисли и се интересувай, за да имаш едно по-добро мнение на изборите.
109
3
 
14
 
! Отговори
гост преди 5 години
Ако хората от БСП се правят на слепи и не знаят Корнелия Нинова какъв играч е, с какви пари разполага, колко е корумпирана, какви сделки е правила: толкова по-зле за тях! Време е да прогледнат и да я пратят в затвора. Още по-лошо е, ако знаят, но си траят и страхуват.Борисов няма капацитет да бъде управник! Имаше достатъчно време да покаже противното!
108
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя така я изкова, че според данни на ЕС сме нацията с най-ниска продължителност в ЕС.Никога преди управлението на ГЕРБ не сме били на последно място по жизнен стандарт и продължителност на живота.Големо коване е било и продължава.
107
8
 
15
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 5 години
С поредните си глуповати предложения Нинова окончателно ще потопи БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България.
106
7
 
14
 
! Отговори
Апо преди 5 години
Да прочетем историята:45 години БКП терор и глад , Луканов - купони , празни магазини , безкрайни опашки за бензин , режим на ток и вода . Попов и Беров - мизерия , червените барони се захлебиха и настъпи мутризацията.Жан Виденов - държавата се изпари , Лукановите зими се превърнаха в приказка.Иван Костов - БСП милионерите станаха мултимилионери и олигарси .Царя , Станишев и Орешарски - тотално доразграбване...Що плюете ББ и ГЕРБ , ами и те са от ваши хора( ДС,БКП-БСП ) и играят вашата игра.
105
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Георги Марков, който беше в СДС, сега целува на Борисов туйнакито и хвали Орбан където седне и където стане.А това, което е казал тук звучи много глупаво и показва нивото на интелектуалния статус на Марков сега.
104
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да си говорим,Нинова е единствената алтернатива в момента на мракобесния мутренско-олигархичен модел на управление на ГЕРБ,който съсипа страната.Добра,лоша,да взема властта,а ако се провали да хваща и тя гората.В момента трябва да се проработи на принципа за пробата и грешката.Борисов се усра тотално и няма повече моралното право да управлява.
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЛюба Кулезич: Думата диктатура в медийната среда вече не звучи скандалноhttps://youtube/watch?v=-xtylRqNMYk
101
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,наистина Борисов ни закова в историята.По време на десетгодишното му царуване България се обезлюди в невиждани мащаби без войни,природни катаклизми и епидемии.Дори през петвековния османски геноцид българският етнос не се е топял така.Демографската катастрофа-това е проблемът номер едно на държавата.Проблем,за който банкянският разбойник и дума не смее да продума.Решението е едно единствено-незабавна и повсеместна реиндустриализация на страната.Който може да го направи,той да взема властта.
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
101, МОЖЕ ЛИ ДА СПОДЕЛИШ ИЗРЕДЕНИТЕ ОТ ТЕБ КОЙ ГИ ИЗБИВА, МНОГО ФЕЙК, НО АКО ИМАШ ДАННИ ЗА ТАКОВА ДРАМАТИЧНО ИЗТРЕБЛЕНИЕ ЗАЩО НЕ ГО СЪОБЩИШ В ПРОКУРАТУРАТА, ТЯ Е НАДПАРТИЙНА ИЛИ СИ ЛЮБИТЕЛ НА ФЕЙК ДРАМИ..АХ ДА МОЖЕ БИ ТИ ГОВОРЯТ ЗВЕЗДИТЕ ИЛИ ПРОСТО НЕ СИ СИ ПИЛ ЛЕКАРСТВАТА ЗА ШИЗОФРЕНИЯ.
99
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора,трябва БСП да се обединят с другите партии и да премахнем настоящата диктатура,няма друг изход!Не ми пука дори за кражбите и грабежа им,но...Населението е тероризирано,умира и се топи по неестетвен начин,всички се хора следят,дори и децата,хора+партии+журналисти+съдии+полицаи са преследвани,заплашвани,убивани.Време е да спрем това!Трябва да спрем геноцида и диктатурата!
98
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЙДЕ ТИА ПАК СКОКНАХА- КАК ЛИ ЩЕ НИ ИЗПЪРЖАТ- ИНФЛАЦИЯ ЛИ ЩЕ НИ СПРЕТНАТ, НЕЩО ТАКОВА ОНАКОВА ЛИ ЩЕ ФАЛИРАТ, АМАН ОТ ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ НО СОЦИАЛИСТИ- АЛЧНИ НЕНАЯЛИ СЕ- ОГРАБИХА И ЗАТРИВАТ НАРОДА СИ- ТИЯ СА ВРЕДНИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ.