Московски: Ще защитим интересите на превозвачите!

Предстои нов телефонен разговор между Борисов и Макрон
12 май 2018 17:40,
83
Московски: Ще защитим интересите на превозвачите!
Снимка: Архив, Булфото

Предстоят още преговори, за да защитим интересите на българските превозвачи, това каза в Пловдив транспортният министър Ивайло Московски.

Още по темата

По отношение на пакета от мерки предложени от френския президент Еманюел Макрон, касаещи транспортния бранш, той добави, че позицията на България е била точна и ясна от самото начало, и това е пълна институционална подкрепа на държавата за транспортните организации.

По думите му планираните мерки биха довели до изпадането на българските превозвачи в неконкурентоспособност.

Оспорвани са текстовете, шофьорите задължително да се прибират през определено време у дома или в база на фирмата, защото това са необосновани разходи. Оспорва се и невъзможността превозвачите да почиват в кабините на камионите, а това създава и друг проблем със застрахователните компании, които не покриват щети, ако шофьорът не е бил на място, също така от кога да започват командировъчните и други.

По думите на министъра утре предстои нов телефонен разговор на премиера Борисов с френския президент, а в понеделник ще се водят преговори и с еврокомисаря по транспорт Виолета Булц, която пристига у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ако имаше два грама акъл щеше да махне този министър!
55
1
 
2
 
! Отговори
едно дете бе убито преди 5 години
баща Роммайка Сливовицаа той е едно дрто Курвоазие
54
2
 
3
 
! Отговори
Един от Югозапада преди 5 години
Браво- това е похвално,и ние сме солидарни с превозвачите!
53
2
 
5
 
! Отговори
еуропата преди 5 години
а този небеше ли убиец при ПТП.и той ощена власт????все едно шеф на наркокартел да бъде министър на правосъдието.
52
1
 
6
 
! Отговори
море он праи преди 5 години
превозващия деца в шейна има право говори за "запазване на интересите на превозвачите"велосипедист блъснал и ранил тежко малко момиченце бе арестуван за 24 часа, а тоя лилавия дете загина заради шейнанярството му даже не го скътаха в мазето на МС да пише 100 пъти с молив на амбалажна хартия без редове "Нема веке тека дъ прааъ"
51
3
 
9
 
! Отговори
Киро преди 5 години
Всички тези промени защитават интересите на шофьорите които работят в нечовешки условия ,спят по кабините , хранят се като кучета и мизерстват заради печелбарството на "превозвачите".
50
3
 
4
 
! Отговори
ПО СМЕЛО БЪЛГАРИ преди 5 години
БЪлгария по смело трябва да скача срещу обсебени с наркотици Евробюрократи..Принудиха милиони водачи д а увреждат тежко КЛИМАТА И ЗЕМЯТА с Включени фарове денем ..НЕ ГИ Е СРАМ..Всички тираджии имат тежки нелечими увреждания вкл на очите и главите от облъчване с високо вредни радиоактивни скенери инсталирани вместо фарове на автомобили..
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този убиец защо е ОЩЕ министър?
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са евроатлантическите ценности. Нашите "другари" в НАТО и ЕС само чакат да ни вземат и малкото, което имаме като бизнес. С такива другари не ни трябват врагове.
47
2
 
22
 
! Отговори
До АБЕ преди 5 години
До АбеТи не разчитай на московски, той гледа само своя интерес и на партията майка. И трябва да бъде официално осъден в рамките на разпоредбите на НК и НПК, там си пише, какви са наказанията за причиняване на смърт. И да не му съчувствам, той съсипа много съдби и не е добър човек.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***. 9х18
45
3
 
14
 
! Отговори
Антие преди 5 години
Ще защитили интересите на превозвачите, а на работниците?! ***.оти!
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ясноЧорбаджията ти ще спре да строи хотели и там другото, и ще отсели пара да сте ХОРА. Да се прибирате при децата. Да имате почивка и всичко, което се полага. А не да си кара мерцедесите и да дерибейства. А после като блъснеш някой ти да си виновен , нищо че си пребит от работа и преуморен. Те само нашите връткат шайби и карат извън регламента в угода на чорбаджиите.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали си спомняте СЛУЧАЯ с ТИР - а в Унгария. Където едни возили нещо , а там разбрали че возили умрели бежаници.Та единия е водач и друг водач но никой не стои на кого е ТИП а.Фирмата била"червен байрак" от Пазарджик.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко ве шофери! Ще има работа за вас,няма страшно! ПИМК се развива и расте!
41
15
 
3
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Шемети оставете го Московски бе то каузата думите чуйте бе *** той човека си изстрадал страдането - не дай боже такава мъка и болка ама тряаа да продължава да работи човека бе злобни *** с вас и ако успее да защити интереса на Бг превозвача добре нека да си работи .
40
1
 
16
 
! Отговори
Лесноо преди 5 години
Казвам ви!!! лесно настроиха и либийците да съборят Кадафи като им показаха че той тъне в разкош ама от туй тяхното благосъстояние не се подобри просто влязоха западни компании да точат петрола от който кадафи богатееше а тея дето се разбунтуваха и го свалиха пак са роби и пак страдат само че страдат демократично!
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИЯ 1000 водачи издържат с каруците , които карат десеторно повече персонал и отделно партиите ФАРАОНИ.Така в ЕС НЕ Е ПРИЕТО ДА СЕ РАБОТИ.
38
2
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Този дрогиран ром не бих го взел и за каруцар шкембето го назначил за министър!
37
2
 
3
 
! Отговори
Ясно преди 5 години
Ясно тук у форумо нито сте лофьори нито сте чорбаджии а сте платени европропагандатори вероятно щото аз ви казвам от опит че тея мерки ще доведът до едно след 5 месеца да търся работа във френска транспортна фирма и ако ме вземат добре ама ако не макрон ше плати ли заплата да плещя у форума . Инак 1но знам бг чорбаджията ми тук си плаща данъка и тук си строи вили къщи за гости по морето тук в България и сме 30 шофьора дето ни дава работа на Бг мин запл. Осигурен в брой кат француз вземам еврота