БСП иска Борисов в парламента, предал превозвачите

И досега МС не казва какво иска, скочиха социалистите
15 май 2018 19:07,
29
БСП иска Борисов в парламента, предал превозвачите
Снимка: БСП

Депутатите от БСП искат премиерът Бойко Борисов да докладва в парламента какво е направил, за да защити българските превозвачи. Социалистите го обвиниха, че е предал интересите му.

Борисов ще бъде поканен още в 9 часа, в началото на пленарното заседание, съобщи зам.-шефът на БСП Георги Свиленски. Решение за това е било взето на днешното Изпълнително Бюро на социалистите.

Още по темата

Преди дни българските превозвачи получиха пълна подкрепа от всички партии в парламента срещу плана "Макрон". Те поискаха и правителството да се задейства срещу поисканите от френския президент мерки, пише "Фокус".

Новите правила предвиждат шофьорите да се прибират до родното си място на всеки 3 седмици, след третия ден в страна от ЕС на шофьор да се плаща по нормите за командировки на държавата, в която е влязъл, да не се спи в кабините, а 45-часовата задължителна почивка на седмица да се изкарва в хотел и др.

Днес от БСП обвиниха правителството, че е предало българските превозвачи.

"Никъде освен на срещите с тях по хотели и сбирки не са намирали съпричастност в българското правителство. Тук в България си говорим едно, на срещата с Макрон в Евксиноград се говори едно, но там, където трябва да бъдат защитавани българските интереси, мълчат", каза Свиленски.

Той обърна внимание, че до вчера кабинетът не е казал какво иска.

"От днес нататък, когато остават десетина дни, правителството трябва да представи своите предложения. Те няма как да бъдат разгледани и гласувани. Трябва да стане ясно на българските превозвачи, които вчера започнаха да му благодарят, че те са предадени от собствения си министър-председател", настоя Георги Свиленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 5 години
До Червените милионери,забравил си слънцето си ненагледно,и той е милионер,но защо не си го включил,сигурно любовта ти към него е надделяла.
20
2
 
6
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
19
3
 
6
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
18
4
 
6
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
17
7
 
6
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Да бе, да, ще ходи за всяка ваша прищявка да ви се обяснява. А вие само това чакате и ще започнете с плюнките пред камерите. Ще дойде нъц.
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожа милионерката Нинова дето уж трябва да защитава онеправданите трудещи се завайкала за колегите си милионери - транспортни босове, а за шофьорите дето въртят геврека из европа без спирка за да хранят семейства никой нищо не казва......
15
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова е загоряла, ласка мъжка иска тя.Ласка мъжка..., да се хване за Борисовата дръжка. Хване ли го тя веднъж на тясно,ще му смучи..., жизнените сили, то е ясно.Мокри сънища...не и стига,иска Борисовият самолет да дига!Борисов обаче е мъжкар на положение и не е на нейноразположение!
14
14
 
12
 
! Отговори
моля преди 5 години
И някой изненадал ли се е, че Борисов е предал превозвачите. Че той какво прави през последните десетина години - прави предателства. И аз, като част от мнозинството, се чувствам във всичко предаден и изоставен. Никога не съм си и помислял, че той ще защити превозвачите.
13
7
 
10
 
! Отговори
www преди 5 години
ПАК СЕ КАРАТ КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ С КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП....
12
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баналнитее пак. Оставете го човека работи 24 часа да се случва нещо...Само мрънкате и плюете . Вземете направете нещо да си оправдаете високите заплати ? Шушляции ненаядении
11
14
 
12
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Аммааан, вече станаха досадни с тези техни щения. За щяло нещяло Борисов да им се обяснява."Предал.. "- той се бори за запазване на статуквото, те пее като латерна! Тя много добре знае, че Франция натиска за промени спрямо шофьорите... Комунистическата наглост, няма край!п.п. Нинова е загоряла, ласка мъжка.
10
7
 
11
 
! Отговори
885688785878 преди 5 години
Е , че то всеки знае ББ едно си говори тук , друго там Изобщо не виждам , как това правителство/ респективно парламент/ ще продължи да съществува след юни месец .Явно ОП не случайно "правят совалки" с БСП / май Волен Сидеров ще се явява самичък /
9
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова си пада по шофьори, нали за това избра шофьора на самолет за президент.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни са " превозвачи" на папки в канцеларии и са поставени от БСП.МАЛЦИНА СА шофьори КОИТО СПЯТ В каруците.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ходил ли е на сбирка на превозвачите в България. То са лични шофьори, охрана, стойки, чалъми, коли за над сто и петдесет хиляди лева всяка, все едно си на сбирка на сицилианската мафия. А всъщност бивши смешни шофьори, до оня ден смукали маркуча с нафта в сомат, сега пушат пури. Много ме радва как сега ще им го втъкнат нежничко. А всъщност най-хубавото на този бизнес, е че е на бързи обороти и зависиш, от много на брой, не особено големи капацитети, но хора с търсена професия.
6
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корни не може да диша,ако не го види повече от един ден...
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Pesho_44Какъв компромат бе колега? От една година шофьорите от международния транспорт коментират тази тема! Точно Борисов,който е компетентен по всички въпроси и цял ден ни надуват главата с него,точно той не намери време да се изкаже по въпроса?
4
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов се наг-А-зва на всеки, който му поиска Оставката.
3
14
 
9
 
! Отговори
Pesho_44 преди 5 години
Не че Борисов не се отмята, но това е типичен комунистически компромат. Комунимът е роден в лъжи и измами и неможе да е друг.
2
3
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
И нито дума за речта на Макрон:"Така е, Бойко - ще вървят напред заедно европейските държави, които спазват общите правила и искат веднага бързи реформи. Не можем да чакаме онези, които правят малки крачки, в последния възможен момент."Можело значи европейските политици да говорят "право куме в очи"!"Свободните" български медии и журналисти пак мълчат!