Блокадата от тирове - протест? Не, подкрепа за кабинета!

БСП обаче смята, че МС е пропилял възможността да помогне
12
Блокадата от тирове - протест? Не, подкрепа за кабинета!
Снимка: архив "Булфото"

Не протест, а мирно шествие в подкрепа на правителството видя в блокадата на камиони и автобуси на 17 май по време на срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Темата за недоволството на превозвачите беше повдигната за пореден път от социалистите, които пак обвиниха кабинета в бездействие и така си докараха гнева на управляващите.

Според левицата правителство е пропиляло възможността да действа на ниво Съвет на ЕС в защита на българските превозвачи и едва ли австрийското председателство ще ги защити по-добре.

Още по темата

"Предложените в законодателния пакет на ЕС промени в регулациите за товарни превози предвиждат изключително тежки рестрикции по отношение на транспортния сектор и могат да доведат до фактическото му унищожение в България. Действително заплашеният от унищожение сектор сформира 17% от брутния вътрешен продукт на страната ни и осигурява заетост на над 190 хил. души", отсече Димитър Данчев в декларация от името на групата на червените.

Според него "благородният мотив", че предложеният пакет за мобилност е в защита правата на работещите и тяхното по-добро заплащане, всъщност лишава от работа огромен брой у нас.

Данчев настоя, че българското правителство не е изпратило нито едно изявление по темата до този момент, а е имало цяла година за дипломация и политика.

"Българското правителство пропиля една година, без да работи за създаване на коалиция от държави, които да се противопоставят на онези държави от ЕС, които подкрепят законът "Макрон", настоя той.

Станислав Иванов обаче го опроверга като посочи, че правителството е реагирало само няколко дни, след като е бил предложен Пакетът мобилност.

Той е бил предложен на 31 май миналата година, а седем дни след това транспортният министър Ивайло Московски е представил позицията на кабинета, в която се очертават червените линии, от които България не отстъпва. Кабинетът е против изискването шофьорите да се прибират до родното си място на всеки 3 седмици, да не се спи в кабините на камионите, както и правилата за шосейния каботаж като на практика той ще бъде премахнат.

"Тази позиция продължава да се защитава от българското правителство и не може да се говори, че е загубило една година, а вие преди една седмица влязохте в тази тема и я експлоатирате, защото ви е изгодно, вие наслагвате напрежение в този бранш, а не помагате на превозвачите", скочи Иванов на левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
4
 
! Отговори
Мюмюниуел Макарон преди 5 години
Ааа много разбирачи.. Оказа се че шофьорите са някакви невменяеми зомбита изпратени на протест. Нищо че тея хора са в кухнята на нещата... Други мухлювци им обясняват как макарона не може да спи завалията само и само да уреди живота на бг камионероси. То о сега няма никаква спънка да идеш да работиш в чужда фирма.. Ама я ги питайте колко са доволни.. В бг един път в годината пак спат в камиона само че са заключени в бази на фирмата дискриминация и спукване от бач.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП изпратило някакви пишман шофьори от своите фирми на измислен протест. И за какво да са недоволни шофьорите? Че ще бъдат бели хора и няма да се гаврят с труда им ли? Недоволни да червените чорбаджии, че ще трябва да дават пари и да не експлоатират работника. Западните фирми не фалират. А нашите вземат пари като тях. Само заплатите нищо общо.
8
6
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Ами да , подкрепа за кабинета , какво да каже Станислав Иванов от ГЕРБ!Ако питате някой шофьор на ТИР ще се разбере , че подкрепата е с бухалки по гърбината на ГЕРБ .....за здраве и акъл!
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно по времето когато магистралите,първо-второстепенните пътища са ненатоварени и претоварени от трафика на движение на превозни средства с други предназначения и на близки разстояния-градски,междуградски и автобусни,служебни,лични,туристически потоци,линии към дестинации този пакет ги задължава само шофьорите,че нашите с бг номера да спят в хотелски стаи на хотелчета в страни от пътя-магистрала,главен път,да виждат се таквиз,но каква цена вместо да им плащат своевременно нощен труд и доставка
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Султанът доволен, везирите усмихнати - идилия.Тиквена стабилност.
5
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нали превозвачите са най-големите мутри и мафиоти приближени на Суджука.Нали именно те разказват амфетотр му по Европа.
4
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП спаси ни от капитализма. Не искаме условия на жиивот и работа. Не искаме стандарт и нормални пътища и държава. Не искаме нормални банки и болници. Не искаме училища а искаме Конгреси на БКП с петилетки и манифистации.
3
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цървените само търсят някой недоволен и почват да врякат покрай него, после минават на следващия толкова са бездарни
2
9
 
19
 
! Отговори
евроатлантист отГЕРБ преди 5 години
Шоферите ни да си налягат парцалите и да бъхтят на по-ниски командировъчни и да спят в кабините, хотели на тях не им трябва. като спрат на паркинга при колегите си от белите страни, колегите им да паркират и да се качват да спят в хотела, а нашите да спят по кабините. Така всички ще знаят че са булгури от ***.Интересно, колко ли много човек трябва да е свикнал с мизерията за да протестира да си живее все така в нея. Подкрепа за кабинета и мерията.
1
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка и искаме БСП на власт, само тях ги е грижа за учителите, на ГЕРБ им дреме само за техните джобове.