БСП-то си иска "искрено и лично" за тираджиите с Борисов

Левицата се загрижи за 100 хил. български домакинства
17
БСП-то си иска "искрено и лично" за тираджиите с Борисов
Снимка: архив, Булфото

Протестът на превозвачите, зад който застанаха и правителството, и парламентът, накара левицата да поиска изслушване на премиера Бойко Бориков в НС.

Социалистите искат да чуят лично от него позицията му за Втория мобилен пакет, срещу който въстанаха шофьорите ни.

Още по темата

"Очакват се утре масови протести на българските превозвачи. Става въпрос за над 100 хил. български домакинства", коментира зам.-председателят на групата на БСП в НС Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. Според него ситуацията е тежка.

"Тук не е става въпрос за заяждане, а за загриженост за българските превозвачи", отсече той и допълни, че въпросът не е дори да се изложим пред чужденците.

"Не е въпросът да се изложиш пред чужденците, а страшното е когато се излагаш пред собствения си народ. Да се обединим и нека да изслушаме министър-председателя", призова Стойнев.

Той призова, както парламентът е бил обединен в петък за обща позиция по темата за Втория мобилен пакет, така и днес това да се случи и премиерът да бъде извикан за изслушване.

В крайна сметка зам.-шефът на Народното събрание Емил Христов обяви, че ще уведоми премиера за искането на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
2
 
! Отговори
Реч на премиера преди 5 години
АААА... ЪЪЪЪЪЪ. Ще видимЕ. Ще ходимЕ. Ще разпоредя! И те това ще е речта на каратиста, футболиста, тенесиста - той и доктор на нАуките. Честито!
14
0
 
0
 
! Отговори
5 преди 5 години
Моля ви тогава искам да съм *** човек
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не отговаряме на исканията на гроб ,сме *** народ. Ако си търсим правата сме престъпници, ако нададеш глас си от друга партия. Аз бих казала на гроб . Да ние ,ще си търсим правата и не участваме в слепотата ви ,че всичко наред . И нека да не забравим ,че сме в България ,а не в Северна Корея да нямаме право да избираме. Или пък греша ?
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми ето така тръгват приказките за лошия ЕС. Хората се опитват да ни направят ХОРА. Но нашите комунисти веднага почват да лъжат как фалиралили и държавата се затривала. А народа ***...и вярва. И всичко лошо идва от Европа. А нищо не се касва ,че хората настояват да се вдигат доходите, да се оправи съдебната система, здравеопазванвто и т.н. Но на нашите комунисти не им изнася. И пропагандата започва....
11
2
 
5
 
! Отговори
Прав е номер 9 преди 5 години
Всъщност, какво казва директивата, не може да спита като мишки където си решите, а трябва да го правите като бели хора. Не е нормално да не се прибирате с месеци при семействата си, или да не почивата, всъщност никой не ги задължава да се прибират, а само да почиват, все тая къде. Фирмите не им се плаща за хотели и за почивки и за това насъскват шофьорите срещу уж лошите европейци, дето искат само: ако ще работят цял месец във Франция да получават колкото средно там, а не колкото тук + дневни
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** не може цяла северозападна България да ставаме престъпници, за да не съдят Вашите
9
7
 
6
 
! Отговори
евроатлантист отГЕРБ преди 5 години
Шоферите ни да си налягат парцалите и да бъхтят на по-ниски командировъчни и да спят в кабините, хотели на тях не им трябва. като спрат на паркинга при колегите си от белите страни, колегите им да паркират и да се качват да спят в хотела, а нашите да спят по кабините. Така всички ще знаят че са булгури от ***.
8
4
 
7
 
! Отговори
3 преди 5 години
Аз бих искала да попитам г-н Борисов, като са дали по 50лв на врачанските мед. специалисти . Кога толкова бързо го измислиха да ги вземат ,чрез глоби заради мятани яйца по зам.министъра на здравеопазването. Хора си търсят си правата. Естествено, че ще са малко пи изнервени. Моля ви не правете повече престъпници , а помогнете . Хора са ,трябва да ядат. Единственото предупреждение трябва да е за вашето управление, а не за една майка . Засрамете от вашата партия и си поемете отговорностите.
7
6
 
4
 
! Отговори
БСП преди 5 години
УЧЕНИЦИ СМЕ НА МОСКВА.И на конспирацията.
6
4
 
8
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Не ми е ясно........Защо нашите ф-ми ще фалират ако плащат както другите ф-ми.....????Сега ще кажете може би,че западните ф-ми карат на по-големи таруфи,ами и нашите да си вдигнат тарифите.....
5
3
 
8
 
! Отговори
гербист-патриот преди 5 години
Нека българските шофьори да нямат право на европейски командировъчни и на спане в хотел когато са в Европата. Те нашите шофьори са свикнали на по-мизерни условия и заплащане, нека да не ги учим да живеят добре, когато са свикнали на зле. Важното е да можем да предлагаме и да печелим от евтината ни работна ръка и така да привличаме повече ПЧИ-та, с евтиния труд на народа. Това ни е предимството и нека да не го губим, както казва Бойко и фирмаджийте.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакайте да му кажат какво да гивори.
3
1
 
16
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Трябва да затворят повечето транспортни фирми в България, защото са некоректни със своите служители.Тези работодатели НЕ биват наказвани от държавата. Затова, трябва да бъдат наказани от Европа.Проверете в интернет фирмата "Ем Джи 05" ЕООД и Куултранс. Тази фирма НЕ изплаща заплатите на своите служители. Нещо повече, тя ги осъжда след като напуснат. Чрез схема, превежда командировъчните като депозит. След напускане на служителите, Куултранс ги осъжда за да вземе тези пари обратно.Мафия!
2
2
 
12
 
! Отговори
БСП преди 5 години
Искрено е ЧЕ ВСЕКИ ТИР Е ЕДНА ЯКА КРАВА.И АКО МИНЕ В СОБСТВЕНОСТ НА ШОФЬОРА НЯМА КАК ДА Ц.И.Ц.А.М.Е.
1
9
 
18
 
! Отговори
Странна работа преди 5 години
Явно българските шофьори са мазохисти, поне според банкянския и министъра му убиец. Не искат високи заплати, не искат да спят на хотел, не искат да спазват девет часовото си работно време. Явно искат да работят за шестстотин лева а другото да е джоб пара, искат да точат нафта, да карат ползвайки устройства за манипулация на тахографа (каквито почти всички големи фирми имат инсталирани, като трътков транс от Пловдив и оня с хилядата камиона), месеци наред да работят вътрешно, да ходят беззъби.