Европейските демократи (EНП) зад ГЕРБ за превозвачите

Това каза Манфред Вебер на брифинг в Народното събрание
16 май 2018 13:37, Василия Пейчева
13
Европейските демократи (EНП) зад ГЕРБ за превозвачите
Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер. Снимка: Rеuters

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер обяви, че най-голямата партия в Европейския парламент ще подкрепи предложенията на ГЕРБ, свързани с пакета за мобилност и българските превозвачи. Това каза той на брифинг в Народното събрание, след като участва в заседание на парламентарната група на ГЕРБ.

Манфред Вебер настоя, че в ЕНП са "за" свободния пазар и конкуренцията и не трябва да се наказват едни превозвачи за сметка на други.

"Не трябва да се използавт европейски механизми, за да се наказват по един или друг начин български превовачи, а да се дава предимство на френските или на други", каза той.

"Позицията, която партията ГЕРБ има по тази тема е абсолютно идентична с позицията, която ние застъпваме в ЕНП. При всички случаи ЕНП с 219 депутати е най-силната партия и ние ще подкрепим това, което ГЕРБ внесе и подкрепя в ЕП, и ще застанем зад тези идеи", добави Манфред Вебер.

Той коментира и че е изненадан от позицията на левицата по темата. На европейско ниво именно социалистите настояват за въвеждането на по-високи социални стандарти, а в България социалистите противодействали именно на това.

Манфред Вебер отбеляза и че българското председателство са оценява в Европа като положително, силно и добре организирано. Той изтъкна и заслугата на премиера Бойко Борисов темата за Западните Балкани отново да е актуална и приоритетна в Европа.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
цитат преди 8 месеца
Препоръчвам на председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент да се запознае с позицията на евродепутатите от собствената си парламентарна група по предложенията на Европейската комисия,касаещи българските превозвачи.В рамките на вчерашното обсъждане на законодателните предложения в Комисията по транспорт и туризъм в ЕП г-н Вим ван де Камп,член на Европейския парламент от Европейската народна партия и докладчик по въпросния регламент,нееднозначно подкрепи позицията на Франция и Германия.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А такааа. Казаха ли ви го? Ами ако сте го чули и разбрали стойте още в ***
8
0
 
1
 
! Отговори
КЕКС преди 8 месеца
ЕНП и ГЕРБ - добре - защитават интересите на бизнеса, което им е и идеологически принцип.

По-интересни са ми БСП, които застават зад превозвачите капиталисти и се обявяват против плана Макрон, който цели да увеличи заплатите и да подобри битовите условия на шофьорите. И що така?
7
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Нещо не мога да ги разбера европейците,ЕНП е зад шофьорите и ги подкрепят а Макрон който иска тези промени със своята партия е член и един от водещите в ЕНП кое е истината.
6
2
 
6
 
! Отговори
д-р преди 8 месеца
Внимание! Герб и ЕНП са опасни за здравето! Преди контакт с тях се посъветвайте с вашия аптекар и с вашия лекар!
5
1
 
7
 
! Отговори
Тинев преди 8 месеца
Чиста ДЕМОКРАЦИЯ: Който краде повече - той е по-добре!

За сетен път ГО НАБИВАМ В *ухите кррратуни на нашенеца: Граби, лъжи, мами, МАЧКАЙ и ще си най-големия демократ. Та нас ни е*ават по всички параграфи бе господа. Само че, сега с превозвачите стана много явно!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ВИЖТЕ МОСТА НА КРИМ -АИДЕ СЕГА ДЖЕНДЪРИ РЕД СОПОЛИ РЕД СЪЛЗИ
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега да видим какво влияние има БСП в Европа чрез шефа на ПЕС Станишев. Май там не го броят за жив.
2
4
 
10
 
! Отговори
евроатлантист отГЕРБ преди 8 месеца
Браво, ето че и ЕНП стои зад нашите интереси. Нека да не учим нашите работници да рабоят при условията на колегите си от ЕС, за да можем да сме конкурентни. Нека нашите шофьори да работят за тукашни командировъчни и да не спят по хотели като отидат да возят на далеко. Да си стоят на тукашни пари и да продължат да си спят по камионите, за да може да имаме повече конкуретноспособност и да се печели повече. Да благодарим на ЕНП за изразената подкрепа.
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нормално е мафиотите да се подкрепят.