Преди Срещата на върха: Борисов среща лидерите в Европа

Премиерът ще е домакин на разговори на ръководителите от ЕНП
16 май 2018 07:42,
28
Преди Срещата на върха: Борисов среща лидерите в Европа
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов ще посрещне днес 28-те лидери на Европейския съюз и на страните от Западните Балкани преди Срещата на върха утре.

Освен в срещата ЕС-Западни Балкани премиерът Борисов ще е домакин на редица съпътстващи събития, съобщиха от правителствения пресцентър.

Рано сутринта Борисов ще се срещне с президента на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини. Двамата ще разговарят в сградата на Министерския съвет. В срещата ще вземат участие и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и председателите на КНСБ и КТ "Подкрепа" Пламен Димитров и Димитър Манолов.

Още по темата

По обяд премиерът ще открие конференцията "Диалог със Западните Балкани: създаване на регион на растеж, сигурност и свързаност по пътя към Европа". На нея политици, общественици, представители на неправителствени организации от различни държави ще дискутират европейската перспектива пред страните от региона и стъпките за постигане на свързаност.

Следобед Борисов ще посрещне в резиденция "Бояна" лидерите от Европейската народна партия, които ще участват в Срещата на върха на ЕНП. По време на форума десните лидери ще се фокусират върху подготовката за срещата на върха между ЕС и Западните Балкани на 17 май. Очаква се Борисов и председателят на ЕНП Жозеф Дол ще направят изявления пред медиите.

Довечера министър-председателят Бойко Борисов ще разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Двамата ще обсъдят подготовката и провеждането на срещата ЕС-Западни Балкани на 17 май, на която Борисов и Туск са съвместни домакини.

В 19 часа в "София Тех парк" премиерът Бойко Борисов ще посрещне официално колегите си от Европейския съвет. Борисов е домакин на работна вечеря на лидерите на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До трафалгар 24 Остави ги ***. Не им се връзвай.Те полудяха от злоба от успехите на Борисов. След 17.оо часа като си дойдат от работа умните и хубавите, глей кво става.
23
1
 
1
 
! Отговори
ал абк преди 5 години
Егам съм ви "успехите"като няма манджа.Дано преди да пукна да вида поне един ден вашето нещастие!
22
4
 
3
 
! Отговори
трафалгар преди 5 години
Тука само безработни и неграмотни пишат явно. Естествено, че е успех външната ни политика и по отношение на Македония и изобщо рамката Западни балкани.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали щеше да ги гощава с храната, която адем българите? Ко стана - телешко с трюфели. Баце е цар на сладките лъжи.
20
3
 
6
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
На края на срещата ще има ли купон с алкохол и полуголи танцьорки, както през април, на Европейския младежки форум в София?
19
2
 
5
 
! Отговори
До "така е" преди 5 години
"Упрял" викаш? С "у"? И гласуваш всеки път за Герб?Браво!
18
0
 
2
 
! Отговори
копирай/ПОСТАВИ преди 5 години
Снимка: Reuters а от кой сайт копира Текста , както всеки ден
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешни чичко с голямото Шкембе пак ли ще разнася касетата и ще се хили като Тиква.
16
0
 
9
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 5 години
Смешникчкооо......
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е срам за всички нормални българи.
14
1
 
13
 
! Отговори
крайно време е преди 5 години
Крайно време е Западът да престане да подкрепя Боко. Постигането на временни успехи, като мнозинство в ЕП на ЕНП е несъотносимо малка полза в сравнение с вредата, която нанася подобен индивид на демокрацията и нещастията на БГ народа. Меркел, Юрген и останалите трябва да се осъзнаят----подкрепата за Боко е подкрепа за : Бедността, Корупция и Путин. Това отваря вратана на популизма и левичарството, на анархията и политическото безсрамие.
13
1
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Велик сте, другарю Борисов !!! ВЕЛИК !!! Слава на БКП,БСП,СДС,НДСВ ,ГЕРБ и който дойде на власт ! Последният да дръпне шалтера...
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конвенция на европейските корумпета и ***.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще им ДАДЕ ли ДЕТСКИ ХРАНИ С ПАЛМОВО МАСЛО КАКТО ОБЕЩА.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО АКО НЕ ГО НАПРАВИ КАКТО ОБЕЩА.АКО Е ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ СИ ПОДАДВА ОСТАВКАТА.АКО ГО НАПРАВИ ХВАЛА.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛИДЕРИТЕ ЩЕ СИ ГОВОРЯТ, А *** ЗАПАДНОБАЛКАНСКИ ЩЕ РАЗНАСЯ КАФЕТАТА
9
16
 
2
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Борисов посреща днес 28 европейски лидери , а Корделка го вика на" отчет" в НС. Тази жена съвсем изперка.Прави всичко възможно до пречи на Борисов с всички нечестни начини. Днес и утре Борисов няма дори да се сети за Корделка. В този исторически момент само до Корделка е упрял. И после защо БСП губи избори? Ами не може да пречат на развитието на държавота и да искаш властта.
8
0
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Ще ядете ли по един умрял гълъб?
7
1
 
16
 
! Отговори
АК-47 преди 5 години
Малииии, що целувки и потупвания ще паднат. И на какъв език ще се разговорят? И нашият ще повтаря едни същи, втръснали ни клишета.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще похапнат, ще го потупат по рамото и всичките му мераци ще останат несбъднати. Той танцува последен валс!
5
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е голям успех за България.