Русия няма да бъде поканена за модернизацията на БА

Кабинетът гласува проекти за бронирана машина и за изтребители
234
Русия няма да бъде поканена за модернизацията на БА
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, БТА

Русия няма да бъде поканена за нито един от проектите за модернизация на армията ни, защото е в режим на санкции от ЕС. Това даде да се разбере военният министър Красимир Каракачанов, който обяви, че днес правителството е гласувало двата проекта – за придобиване на нова бронирана машина и за изтребители.

Каракачанов каза, че се търси производство по стандартите на ЕС и НАТО.

Ще търсим оптимално изгодния за националния интерес вариант, без да се ориентираме от политически, геополитически или други съображения, заяви той.

Още по темата

Предвижда се първият проект да струва 1.464 млрд. лв. с ДДС със срок на плащане 12 години и да се придобият 150 единици бойна техника. Планирано е тя да бъде изработена, а впоследствие и ремонтирана в България, и единствено лицензите да дойдат от чужбина.

По втория проект за нов тип боен самолет става дума за минимум осем самолета, които ще струват на държавата 1.8 млрд. с ДДС със срок за плащане 10 години.

В тази процедура ще бъдат поканени както досегашните участници, така и нови, обясни министърът. След дълги години обсъждане на финалната права миналата година бяха варианти за F-16, "Грипен”, "Юрофайтър", но до избор така и не се стигна.

До момента 6 фирми са проявили интерес към проекта, ще дадем опция и за нови изтребители, и за втора ръка, каза Каракачанов.

Той се надява, ако няма забавяне в парламента, до края на годината поне по един от проектите да има сключен договор или да сме пред сключване на такъв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво Белене под санкции бе???? Само ако Русия спечели третата световна тогава.
200
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кКато гледам, няма нито една страна в западна европа дето от демокрация и пазарна икономика да е по зле от Рашка или България
199
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 201Торпилиран ти е мозъка от световни конспирации :)))
198
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 198А сега си представи руснаците да правят АЕЦ Белене. Начаната цена ще нарасне двойно, качеството ще е ниско и сроковете ще бъдат удължени многократно. Те не стават не само за трговци. За нищо не стават.
197
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 192Ховнюк, не ме настъпвай по мазола! "Курск" беше торпилиран в упор от американска подводница, затаила се, поради това неоткриваема. Путин можеше да вдигне два самолета и да потопи факаните Толедо" и "Мемфис". Но не го направи, благодарение на което ти си жив и гадиш! Тогава Русия още беше слаба и веднага щеше да се стигне до ядрена война! Понял, хуесос?
196
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БА от бантустанци ли идва или какво. Много приляга на територията.
195
5
 
9
 
! Отговори
к преди 5 години
До Анонимензнаеш ли какво ще остане за България .... на теслата дръжката !ето това ще остане за България след западната "демокрация", "свобода" и "пазарна" икономика !погледни Украинските леваци и ще ти стане ясно кво ни чака !
194
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 184Да, така е, руснаците не са най-добрите търговци. Но и хиндустанците се опитват да намалят цената както братята им се опитват да те ударят в кантара на пазара. А сега се поинтересувай, защо Индия се отказа и от голямата сделка за 52 Рафала.
193
3
 
9
 
! Отговори
к преди 5 години
не турците са ни виновни а македонците !!!!заради това страхливо, подло и мързеливо племе 2 национални катастрофи преживехме !!!а сега това затлъстяло македонско нищожество е решило да се нагуши с комисионни !!!!
192
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ктака де .. know how-то да остане в България е нещо лошо за теб ? Да не говорим за обучените хора и работни места ?
191
3
 
16
 
! Отговори
к преди 5 години
нататък обаче става още по интерестно :ще платим 1.464 млрд. лв за 150 бронирани машини, който сами ще си произведем и сами ще ремонтираме .......!!!!!!западните ценности са невероятни !
190
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха хаааа.... имах си аз оставаше да почнем да купуваме и руските таралясници.
189
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 190Като Курск, нали ?
188
5
 
8
 
! Отговори
k преди 5 години
чудна работа - Германия може да строй газопровод с Русия а България не може България не може да тръргува с Русия заради "санкциите" а Германия можедвойни, тройни и петорни стандарти има този "демократичен" и "свободен" ЕС ......
187
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 149"Дядовците ни не случайно не са харесвали руското уръжие"Дядовците ти са били по-неграмотни и от теб. Тяхното мнение за Уръжието не ме интересува. Дали са им по една манлихера и нищо повече не са видели.В момента руските самолети летят по-добре, въоръжени са по-добре, летят на рекордна височина и с рекордна скорост, сравнени с всички други! Руските подводници са по-безшумни, по-бързи, гмуркат се по-дълбоко от всички други. Снайперските им винтовки надминаха класата на всичко!
186
3
 
6
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
ВМРО Е ПРОКЛЯТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯСтамболов ги беше забранил македонските кутсузиОт ВМРО по нареждане на Фердинанд Кобурга пречукаха Стефан Стамболов извършил съединението на България от 6 септемвриЖената на С.Стамболов посочи Фердинанд като негов убиецСъфамилника му Стамболийски също смяташе Фердинанд за убиецЕдно добро дело за България не е дошло от ПРОКЛЯТИЕТО ВМРОСкрий се бе нещастно агентче на Държавна сигурност и яж лай-ната на Кобургите
185
3
 
9
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Доган си купува оръжие от Русия ,ама то ефендито търси качество и цена а *** търси 10 процента комисионна и се мазни на феодала..
184
4
 
11
 
! Отговори
Яна преди 5 години
никой не си е мислил обратното ...като трън в дебелите ви гъзя е Русия
183
0
 
5
 
! Отговори
тцтцтцттцтцт преди 5 години
Четох наскоро , че лицето Каракачанов е участвало в осем / 8/ !!! различни политически формации от пръкването си на политическия небосклон .С две думи - все гледа да се вмъкне там , където има келепир , какво да се очаква от подобен човек ???
182
2
 
11
 
! Отговори
тихо е преди 5 години
Най накрая някой с характерна форма на главата си заработи комисионната за португалските таралясници. И настана тишина.