Синдикати на крака при Борисов, той: Повече пари при работника!

Синдикатите чакат действия от властта за ръст на доходите
47
Синдикати на крака при Борисов, той: Повече пари при работника!
Снимка: Dnes.bg

Трябва да се работи за увеличаване на доходите на хората и правителството си сътрудничи за това и със синдикатите, и с работодателите. Това коментира премиерът Бойко Борисов на среща с президентите на Регионалния синдикален съвет "Солидарност" и двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" - Любослав Орбович, Пламен Димитров и Димитър Манолов.

"Крайната цел е по-добро възнаграждение, повече пари да остават при работещите", каза Борисов.

На срещата, но която присъства и социалният министър Бисер Петков, е бил обсъден социалният аспект при интеграцията на страните от Западните Балкани.

Още по темата

Акцент е бил поставен и върху усилията и ангажираността на България за европейската интеграция на региона. Като ключови фактори за нея са били посочени проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност.

След срещата представителите на синдикатите заявиха, че очакват лидерство от страната ни по отношение на ръст на доходите и набелязани конкретни мерки в края на председателството, за да се случи това.

Те обещаха и помощ на страните в процеса на присъединяване, за да се избегнат вече направени от нас грешки. Като конкретен пример за такава Пламен Димитров от КНСБ даде пенсионната ни реформа.

По отношение на пакета "Мобилност" синдикатите обявиха, че подкрепят превозвачите ни за това, че в него не може да бъдат поставяни дискриминационни условия, които на практика могат да доведат до елиминиране на бранша.

Освен това според КНСБ и КТ "Подкрепа" трябва да се подобрят условията на работа – почивката на превозвачите да е не 9 часа, а 11 и заплащането им да е според минималните стандарти на страната, в която преобладаващо се извършва дейността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
6. И накрая на база на тези промени премахване на данък общ доход и съкращаване на ДДС от 20% на 5%. Какво е това? Такса на входа и такса на изхода. Какво е това извращение? Как може да ти взимат 40% като получаваш заплата и след това 20% като я ползваш? Това са 60% откраднати от труда на хората в полза на държавата! Къде е логиката? Като си купуваш хляб идват ли да те таксуват и като го изкарваш вече преработен в тоалетната? НЕ! Еми тогава? Егати, цял живот работим за да хрантутим мързеливци!
41
0
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
4. Премахване на субсидиите за партиите! Нали се хвалят, че имат милиони симпатизанти които гласуват за тях. Да им събират членски внос по 1 лев на месец и готово. Защо тези които сме против тях трябва да им даваме от нашите данъци? Корупция щяло да има, че какво, сега няма ли я? Ама нямало да им стигат, еми да не им стигат, да видят как е.5. Преструктуриране на разходите на държавата! Защо да харчим пари за нови коли за депутатите като нямаме пари за здраве? Да ходят със старите.
40
0
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
2.Обвързване на социалните плащания и помощи от страна на държавния бюджет с платените данъци и осигуровки.С други думи-ако си над 18, не си работил и ден, ти да нямаш право на социални помощи освен ако не си инвалид. Какво е това хора без 1 ден трудов стаж да живеят цял живот на хранилка, а хора с 30 години трудов стаж да нямат право на нищо, защото доходите им били над социалния минимум?3.Съкращаване на депутатите на 80. И дисциплинарно уволнение на всички които не ходят всеки ден на работа!
39
0
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Хванете едно дете от детската градина и то ще ви каже най простия и бърз начин за по високи доходи:1. Съкращаване на безполезната ни раздута до безумие държавна администрация (по соц. време когато държавата управляваше планово производство и всичко се пишеше от армия от машинописки администрацията беше по малка) и заменянето на всички с един общ сървър с информация. На КАТ, НАП и НОИ като им трябва нещо да не те разкарват, а да си го намират сами!
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бг.идват чужди инвеститори.Но повечето са мошенници.Примери с шива-шки фирми колкото щеш.Гръка или италианеца през ноща натварва на тирове машините си и изчезва.После колежката Манолова ги издирва,защото виси на работниците с по 4-5 заплати.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато дебeлия премиер прави театри Иван Павлов не плаща заплати два месеца и половина на 500 работника. Няма такава държава!
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чорбаджия пари лесно не дава.
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо нямаме никаква икономика? Защото бате ви Бойко не може да създаде условия да дойдат чужди инвеститори, те по-скоро бягат от лошите условия за бизнес. Успяват само местните мошеници подкрепяни от управляващите.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олигарси ,милионери ,мафиоти колкото искаш.Да разтворат джобовете.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ръст,какви пет лева.Нямаме никаква икономика,промишленост,земеделие ,животновъдство.Нямаме пазари.Всичко се внася от вън.Много ще чакате за ръст.Освен Бойко да напечати пари и да раздава.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо българските работодатели за една и съща работа, но по-лоши условия за труд от западните дават в пъти по-малки заплати? ***Въпрос с повишена трудност!@!
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синдикатите отишли да се молят на Султана...............Къде е новината тук???
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инженер със заплата под 1000 лева е подигравка. Затова са малко инженерите в България.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
450 ? минимна заплата у нас, иначе да не се сърдим на Европа, че ни смятат втора рака хора!
28
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
800лв мин.раб.заплата,ако искаме да гледат на нас като на европейци,инак сме си на дъното на мизерията.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова намаляваме с по 50 хиляди годишно. Защото работите за хората и за България.
26
1
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
По- нищо неправещи от лидерите на синдикатите в БГ няма!
25
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Лъжци-нямате страх от нищо!!!
24
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става въпрос за работника или за неработника . Става въпрос за човека - мамка ви проста и глупава .
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обрулихте хората ненаситни лакоми същества.Синдикати - кръчмарски оркестър.