Синдикати на крака при Борисов, той: Повече пари при работника!

Синдикатите чакат действия от властта за ръст на доходите
47
Синдикати на крака при Борисов, той: Повече пари при работника!
Снимка: Dnes.bg

Трябва да се работи за увеличаване на доходите на хората и правителството си сътрудничи за това и със синдикатите, и с работодателите. Това коментира премиерът Бойко Борисов на среща с президентите на Регионалния синдикален съвет "Солидарност" и двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" - Любослав Орбович, Пламен Димитров и Димитър Манолов.

"Крайната цел е по-добро възнаграждение, повече пари да остават при работещите", каза Борисов.

На срещата, но която присъства и социалният министър Бисер Петков, е бил обсъден социалният аспект при интеграцията на страните от Западните Балкани.

Още по темата

Акцент е бил поставен и върху усилията и ангажираността на България за европейската интеграция на региона. Като ключови фактори за нея са били посочени проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност.

След срещата представителите на синдикатите заявиха, че очакват лидерство от страната ни по отношение на ръст на доходите и набелязани конкретни мерки в края на председателството, за да се случи това.

Те обещаха и помощ на страните в процеса на присъединяване, за да се избегнат вече направени от нас грешки. Като конкретен пример за такава Пламен Димитров от КНСБ даде пенсионната ни реформа.

По отношение на пакета "Мобилност" синдикатите обявиха, че подкрепят превозвачите ни за това, че в него не може да бъдат поставяни дискриминационни условия, които на практика могат да доведат до елиминиране на бранша.

Освен това според КНСБ и КТ "Подкрепа" трябва да се подобрят условията на работа – почивката на превозвачите да е не 9 часа, а 11 и заплащането им да е според минималните стандарти на страната, в която преобладаващо се извършва дейността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
25
 
! Отговори
протести на парче преди 5 години
Синдикатите обгрижват само СРЕДНАТА РЗ, за да растат и депутатските заплати на нейна база. Синдикатите работят за депутатите, министрите и другите "горе", но не и за обикновените хора. Какви са тия протести и срещи на парче?Синдикатите НЕ правят нищо за да се покачва МРЗ, а близо 1/2 от работещите получават МРЗ.
21
1
 
25
 
! Отговори
МРЗ 700-800лв СЕГА! преди 5 години
Думи в сферата на пожеланията.Ние пожелания не щем!С пожелания не се живее.МРЗ да стане 700-800лв още сега!
20
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Повече при работника,по-малко при братята р0ми!!!!
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много си закъснял , простако мръсен , да се сетиш за това .. Не повече пари за работника , а повече омраза ще получиш от работника . *** български .
18
3
 
11
 
! Отговори
48 преди 5 години
И как ще стане това!В световната практика няма такъв пример няма досега!Това срива всички познати икономически теории !Една от двете страни е глупакът,но кой?
17
1
 
30
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
"Повече пари да остават при работници". Това е само хубаво пожелание. Каква е законовата рамка иа дмнистративната наредба и мярка, която ще накара работодателите да оставят повече пари в работниците;))) Не, че нещо, но и досега не съм видял правителство да заставата срещу мерака на работодателите, които им печелят изборите с корпоративният вот.
16
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо лично, ама ако не можете да дадете добри условия на нашите шофьори, то ще дойдат други фирми, които могат.
15
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов никой вече не ти вярва ! Пътят на ГЕРБ е осеян от корупция !
14
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тези били синдикалисти! Превозвачите били дискриминирани? А шофьорите не са - живеят като скотове...
13
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синдикатите починаха отдавна!Мир на праха им!*** на всички властимащи...
12
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
510 лева минимална заплата означава:2.90 лева на час6120 лева заплата на година. Хора, това е заплатата на чистач в някои страни ... АМА МЕСЕЧНАТА ! Я ми обяснете, как става тоя номер !
11
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което казва е невъзможно!По причина , че КОРУПЦИЯТА върви двупосочно. ОТ РАБОТНИКА КЪМ РАБОТОДАТЕЛА И ОБРАТНО.Вижте ловешките лекари. Половин година са без заплати Синдиката МЪЛЧИ. Загуби милиони ВИНОВНИ НЯМА.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но ДРУГ ПЪТ
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7:Народа вече им знае СПАТИЙТЕ че само ОБЕЩАВАТ:ВЕЧЕ НАС МОЖЕ ДА НИ ЗАБЛУДЯТ.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледаите какви умни хора градът им чист измит тръгнал днеска един умник да се занимава с една хартиика я да го питам абре на рома можеш ли.му се озъби за хартииката.не щото мълчиш аиде кога научим ромите на култура тогава етика може да ни давате
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лицемери-има ли кой да ви вярва..толкова години сте на власт вече сега са сетихте да направите нещо което пак няма да стане....не обещавайте нещо което няма да направите...
6
7
 
26
 
! Отговори
хм... преди 5 години
Вие сте прости... и Борисов е ***... за това се разбирате :)
5
22
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Помислете, ако увеличат заплати, с колко ще скочат цени на дребно и едро.
4
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов - 10 години номер 1БСП - рев и плюнки
3
4
 
43
 
! Отговори
Познати номера... преди 5 години
Какво ли няма да каже, само и само да не събере народа на паветата и да му видят *** евро "лидерите"...Само,че ние си го знаем, всичко е прах в очите, пуска димки да мотае народа с напразни надежди....Той да вземе и да осигури работа и по провинцията,че Софето се пренасели...