Синдикати на крака при Борисов, той: Повече пари при работника!

Синдикатите чакат действия от властта за ръст на доходите
47
Синдикати на крака при Борисов, той: Повече пари при работника!
Снимка: Dnes.bg

Трябва да се работи за увеличаване на доходите на хората и правителството си сътрудничи за това и със синдикатите, и с работодателите. Това коментира премиерът Бойко Борисов на среща с президентите на Регионалния синдикален съвет "Солидарност" и двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" - Любослав Орбович, Пламен Димитров и Димитър Манолов.

"Крайната цел е по-добро възнаграждение, повече пари да остават при работещите", каза Борисов.

На срещата, но която присъства и социалният министър Бисер Петков, е бил обсъден социалният аспект при интеграцията на страните от Западните Балкани.

Още по темата

Акцент е бил поставен и върху усилията и ангажираността на България за европейската интеграция на региона. Като ключови фактори за нея са били посочени проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност.

След срещата представителите на синдикатите заявиха, че очакват лидерство от страната ни по отношение на ръст на доходите и набелязани конкретни мерки в края на председателството, за да се случи това.

Те обещаха и помощ на страните в процеса на присъединяване, за да се избегнат вече направени от нас грешки. Като конкретен пример за такава Пламен Димитров от КНСБ даде пенсионната ни реформа.

По отношение на пакета "Мобилност" синдикатите обявиха, че подкрепят превозвачите ни за това, че в него не може да бъдат поставяни дискриминационни условия, които на практика могат да доведат до елиминиране на бранша.

Освен това според КНСБ и КТ "Подкрепа" трябва да се подобрят условията на работа – почивката на превозвачите да е не 9 часа, а 11 и заплащането им да е според минималните стандарти на страната, в която преобладаващо се извършва дейността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
27
 
! Отговори
селянин преди 5 години
Слънцето огрява на всякъде !!
1
2
 
47
 
! Отговори
Смех преди 5 години
Интересно, как ще отиват повече пари за работника ? Данъците ли ще намалява ? :)