Борисов благодари за Боян: На Китай, Непал и всички

Премиерът е впечатлен от операцията по суша и въздух
33
Борисов благодари за Боян: На Китай, Непал и всички

Премиерът Бойко Борисов благодари на Китай и Непал за операцията по издирването на Боян Петров.

Министър-председателят изпрати писма до председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Ли Къцян и до премиера на Непал К. П. Шарма Оли.

В тях той изразява благодарност за своевременното съдействие за организирането и провеждането на спасителната акция за намиране на българския алпинист, съобщи правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов оценява високо усилията на китайското правителство и институции, както и на непалските власти, които обезпечиха издирвателната акция по въздух и суша.

Специална признателност премиерът изразява и на всички хора, участвали в спасителните екипи, въпреки крайно тежките метеорологични условия.

Десетки участваха в издирването на Боян през последните дни в подножието на връх Шиша Пангма. Въпреки усилията им обаче търсенето не даде резултат и спасителната операция бе прекратена вчера.

Много анализатори коментираха, че макар Боян да остана завинаги в Хималаите, сътрудничеството между Китай и Непал е било безпрецедентно и ще даде възможност за други спасителни операции в района.
 


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой каквото и да каже, но този инцидент има забележителен политически резонанс. Китай и Непал в единна акция, за пръв път КНР разрешава прелитането на непалски хеликоптери през границата! Епохално! Тук някои малки душички се тръшкат колко пари са отишли за спасяването на Боян. Бас държа, че великият Китай няма да поиска от нашата обрулена държава и 1 юан! Това също е политика, демонстрация на сила и добри намерения! А китайците са много мъдри хора, мъдростта им е създавана хилядолетия!
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пuчове, тая реклама по средата на спортни обувки е леко неуместна.
17
3
 
7
 
! Отговори
отСидней Австралия преди 7 месеца
След западните Балкани сега Непал ли ще оправя?
16
2
 
4
 
! Отговори
субкоординацията преди 7 месеца
това звучи все едно е благодарил на Република Боян, на алпиниста Китай и шерпът Непал
15
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки който не се покланя на легендата Боян и мисли различно е хейтър и утайка. Каза ви го дори и великият доктор Петър Берон.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изкачването на върхове за едни е безмислено и безполезно за други е геройство. В крайна сметка е равносилно на всеки един спорт като смисъл и полза от него. Прото алпинизма не е популярен спорт като например футбола, който също е толкова безполезен, както бягането с цел рекорди. И въпбще човека може без спорт особенно комерсиялен но пръска милиарди за него, вместо да ги инвестира в наука например.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има всякакви хора които са последователни или зависими в нестандарните си страсти. В това няма нищо лошо, но някои като този свършват зле. Проблемът е че тези нестандартните медиите постоянно ни ги навират на-нахално, а на едни нестандартни дори и паради им организират. A на обикновения човек който бъхти по цял ден като животно да свърже двата края никой не обръща внимание и му пробутват за кумири нестандартните.
12
1
 
21
 
! Отговори
До 9 преди 7 месеца
Не си прав, приятелю.Нека не заклеймяваме.Все пак всеки го вълнува неговото си, а чуждото му се струва безмислено и безинтересно.Примерно някой лекар може да каже "този пък вместо да учил като мен за доктор, тръгнал да ми се катери".Но това не променя фактът, че един добър човек си е отишъл.Всеки един живот е ценен, независимо дали си алпинист,лекар,продавач или орач.А когато си и добър човек,ставаш безценен.Няма смисъл да се мразим и караме,виждате животът колко е кратък.
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не се съмнявам, че е бил добър човек. Не го познавам и никога преди не съм чувал за него. Но ми опротивя през последните дни.
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има всякакви хора които са последователни или зависими в нестандарните си страсти. В това няма нищо лошо, но някои като този свършват зле.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Човека бе последователен и всеотдаен на страстта си, която е доста нестандартна за средностатическия гражданин, чиято страст пък основно са софрите, пушенето и пиенето.
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен
"Всеки който не се покланя ... е хейтър и утайка!Дори доктор Петър Берон ви го каза!"
–––
Самият "доктоВ" ПетъВ БеВон" е такъв! Язък, че носи името!
Да си събира и изследва там буболечките, да не дава оценки на хората!
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Във всеки човек има нещо добро. Но този добър човек се провали, тръгнал сам без да прецени възможностите си и в крайна сметка свърши трагично без да постигне целта си.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз лично не определям Боян като герой, но за мен друго нещо е много по-ценно и важно.Това, че той е наистина добър човек с главно Ч.Просто му е изписано на лицето, че има добра и чиста душа, точно и затова ми е мъчно за него.Но нали казват, че Бог първо взима добрите хора...Почивай в мир, добри човеко!
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Поклон пред светлата ти памет, Бояне! Винаги ще помня примера ти, вдъхновяващите ти сентенции и хъса с който преследваше мечтите ти ! Почивай в мир!
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Според мен групата,от която казват че уж се е отделил и е тръгнал един ден по-рано,както и онези двамата с оня украинец,които са видели палатката му,трябва да се разпитат подробно!И с детектор на лъжата.
Иначе мир на душата му!
Заслужава паметна плоча в родното му място.
3
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Номер 1 е връх също. Връх на ограничеността. Всеки, който не е съгласен и мисли различно, е хейтър. Хахаха
2
20
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Поклон пред легендата Боян покорителят на върховете! От такива хора има нужда днес майка България. Боян винаги ще бъде пътеводна звезда за желия български народ и ще ни води към върха! Поклон!
1
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Боян е връх и легенда, но българите са хейтъри.