Борисов зад превозвачите, 3 часа говорил с Макрон и Меркел

Премиерът очаква да бъде намерено решение
72
Борисов зад превозвачите, 3 часа говорил с Макрон и Меркел
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се застъпи за българските превозвачи пред френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, които станаха свидетели на протеста на родните тираджии. Превозвачите избраха 17 май за своя протест именно заради срещата на върха в НДК с участието на всички лидери на страните от ЕС.

Още по темата

"Снощи три часа говорихме и с президента Макрон, който се ангажира, след като се прибере, да говори с министрите си, и с Меркел, която се разпореди и очаквам да намерим решение“, коментира Борисов.

Той допълни, че Макрон и Меркел си имат своите аргументи да настояват за приемането на Пакета мобилност, според който се забранява на шофьорите да спят в кабинките на камионите си и ги задължава да се прибират за почивка в България на всеки три седмици.

"Основният им аргумент е, че нашите шофьори не спят на хубави места и не поддържат най- добрите хигиенни навици поради спецификата на своята работа", допълни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Накратко: опитват се да наложат по-нормални условия на труд, а те се жалват? Странно. А собствениците на такива фирми в БГ са милионери и то големи. Изобщо не ги жалете или мислете, те са уредени.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази вечер ще има як купон.Баце Бойко ако си пине повече може да и излезе късмета на Меркел.А тя го харесва и е загоряла.Иначе няма еврофондове и заеми за усвояване.Бока в теб ни е надеждата.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутрата изпревари и Тръмп и Путин по рейтинг.Браво на вожда Винету.Скоро и двамата могат да му дойдат на крак и да предотврати студената война между двете супер сили.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
голорил то..поразяващата уста ...слушал е разпореждания
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като толкова са се загрижили за добруването на бг работниците защо не настояват техните компании в България да изплащат същите заплати като във Франция и германия
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестират превозвачите, а не шофьорите. Ясна е работата.
49
0
 
6
 
! Отговори
ИНФО преди 5 години
ЕВ БЛИЗОСТ ДО ЛОКАЦИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ КАМИОНИ С РОБИ ВЪТРЕ ИМА АРМЕНСКА ЦЪРКВА. БОКО И ЧОРБАДЖИИТЕ ДА ИДАТ ТАМ ДА СЕ ОПЛАЧАТ НА АРМЕНСКИЯ ПОП. НА ОНЯ МУ Е ПРЕЗ МАКАРОНА ЗА ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ..
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон е пич! Защитава бг работници! Защо не вземе и в индустрията да вкара правила? Робовладелците мрънкат, че ще останат без роби и ще фалират! Ми фалирайте бе! Или ще си внесете откъде беше - Молдова? Нешастници
47
2
 
14
 
! Отговори
ха-ха преди 5 години
Ама защо ни заблуждавате,че ББ е зад превозвачите? Той всъщност подкрепя техните работодатели. А те пък са изкарали на протест собствените си работници, защото им внушават, че видите ли щели да останат без работа,щяло да има фалити. И нека да знаят нашите пишман работодатели, че националният интерес е повишаване качеството на труда и заплащането. Та за това ли е протеста или за друго?
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Вожде говорил си цели 3 часа с Макрон и Меркел. Тоест на френски и немски ли? Или си извикал просто 1 преводач да ти превежда от английски? Те добре, че хората освен родния си език говорят добре и други езици. Ти понеже като говориш на,, банкянски" нещо не ти разбирам мисълта, ама май и ти не си разбираш.
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи Меркел и Макрон се грижат за хигиената на българските шофьори на товарни камиони?? А бе, Баце, на кого ги разправяш тия, бе?
44
1
 
19
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Бреййй, загрижили се Макрон и Меркел къде спят, и кога се къпят българските шофьори...Какви хуманисти :))))))
43
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов зад превозвачите, 3 часа говорил с Макрон и Меркел"---Говорил ТРИ ЧАСА !? Как 3 часа, ми той нЕма толкова думи в речника си, бе!
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последното е вярно. Нашите спят по крайпътни паркинги - ядат, спят, и т.н. до камиона.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ говорил 3 часа и накрая Макрон и Меркел имат своите аргументи, т.е. кучетата си лаят, кервана си върви
40
1
 
18
 
! Отговори
Истината преди 5 години
На Европа им писна нашите чорбаджии да им подбиват цените с мизерните си изпълнения. Липса на реални осигуровки,никакви социални придобивки и измами с тахографите. Така постигат по-ниски цени и подбиват пазара.......всичко на гърба на шофьора. Края иде ! Макрон и Меркел няма да отстъпят.
39
3
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
До А беха-ха, напротив така ще им паднат заплатите, като се прибират. Ти как мислиш един курс отиване и връщане за колко се прави..., абе какво ви обяснявам, който не е в логистиката да не коментира.
38
2
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 5 години
До Анонименто и сега си има почивки които трябва да се спазват! И се спазват, хора които не са в бранша да не коментират...
37
1
 
18
 
! Отговори
шофьор преди 5 години
говорил 3 часа с Макрон ??? Че това е страшна много време за срещи по протокол за токова високо ниво ?????
36
1
 
13
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Мдаа!Борисов е зад превозвачите, а зад него е Макрон.