Борисов зад превозвачите, 3 часа говорил с Макрон и Меркел

Премиерът очаква да бъде намерено решение
72
Борисов зад превозвачите, 3 часа говорил с Макрон и Меркел
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се застъпи за българските превозвачи пред френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, които станаха свидетели на протеста на родните тираджии. Превозвачите избраха 17 май за своя протест именно заради срещата на върха в НДК с участието на всички лидери на страните от ЕС.

Още по темата

"Снощи три часа говорихме и с президента Макрон, който се ангажира, след като се прибере, да говори с министрите си, и с Меркел, която се разпореди и очаквам да намерим решение“, коментира Борисов.

Той допълни, че Макрон и Меркел си имат своите аргументи да настояват за приемането на Пакета мобилност, според който се забранява на шофьорите да спят в кабинките на камионите си и ги задължава да се прибират за почивка в България на всеки три седмици.

"Основният им аргумент е, че нашите шофьори не спят на хубави места и не поддържат най- добрите хигиенни навици поради спецификата на своята работа", допълни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
15
 
! Отговори
boby преди 5 години
Той Борисов винаги е отзад :)))))
34
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойчето подкрепя превозвачите, това означава че подкрепя червените барони собственици на транспортните фирми които експлоатират като роби бедните български шофьори като не им плащат това което заработват!Като ги карат да въртят волана до припадък въпреки европейските забрани!Разберете Московски и Боко защитават интересите на шефовете а не на шофьорите. Шофьорите искат европейски заплати и почивки.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я ПА ТИГледам другите лидери си говорят двама по двама и никакви преводачи не виждам край тях.
32
3
 
12
 
! Отговори
мдааааа преди 5 години
щом ББ им е говорил 3 часа - няма мърдане , веднага ще приемат неговите изисквания
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКТО САМИЯТ БОРИСОВ ПРЕДИ ВРЕМЕ КАЗА, НАЧАЛНИЦИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО, НИЕ СЛУШАМЕ И ИЗПЪЛНЯВАМЕ.
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След такова мъчение ще отстъпят. Три часа при затворени врати, излезли са омацани и замаяни, признали са вината си и са си казали всичко - как са искали да навредят на бг бизнеса и превозвачите.
29
5
 
3
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До *** 15 Ами като още сме социализъм, как да стане това?
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 часа ли, в историята никоя официална среща не е продължила толкова.
27
13
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 14 Абе мульо , да си чул че за тази работа си има преводачи. Меркел колко езика знае?И ти като знаеш езици , що не си премиер? Ама чи мискинин.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв сервилен поклон на снимката.
25
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С неговия речник кой знае какви глупости е ръсил.
24
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Основният им аргумент е, че нашите шофьори не спят на хубави места и не поддържат най- добрите хигиенни навици поради спецификата на своята работа", допълни премиерът.Ми щом толкова се е загрижил Макрон,нека уреди безплатно спане в 5-звездни хотели на наште шофьори.Що да идват,чак до България?Те и там ще си починат.
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 часа говорил.....говорил е 5 минути и през останалото време преводачите се мъчили да превеждат какво точно е искал да каже...
22
4
 
19
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Има начин да се реши проблема,хем тираджиите ще си подобрят условията и заплащането.Вярно,ще намалеят БГ-превозвачите,но не драстично.Обаче тая работа не е за Баце-у нас може да се ежи,ама навън е гола вода-съгласен с всичко.Те затова и го харесват.Що не харесват един Орбан,примерно!?
21
3
 
23
 
! Отговори
Дидич преди 5 години
Говорил? На какъв език?
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Микроня си вее байряка само където му позволят. Тръмп му сви сърмите и сега търси къде да си избива комплексите. Баце ако му тропне на масата и му каже, кой, гледай си ти френските превозвачи, не се забивайки с нашите оня ще се свие ама къде ти такава смелост като си с наколенки....
19
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хе..собствениците на фирмичките настройват тираджиите да стачкуват за да нямат по големи разходи..ама тарикати ...те хората в ЕС не са глупави...щом не можеш да плуваш няма да се събличаш интересно от други държави защо не стачкуват???
18
3
 
21
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Банкянеца иска да се прави на Меркел,Орбан,Путин и Ердоган едновременно,но си остава обикновена мутра-л*и*ж*е подметките на тия,които са над него и мачка низшестоящите.Да защити националният интерес е непосилна задача за него.Не че се е напънал,де.Впрочем,помним много добре изпуснатата фраза за Началниците от ЕС-тя казва всичко....Навсякъде другаде политик би се разделил с властта след такава реплика,ама не и тука!
17
11
 
14
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Една от най-срамните прослойки от бг произход в цивилизацията са тези скотове тираджиите, които живеят във вмирисаните си кабинки, гнусничко е да говорим за хигиената им. А работодателите им са повече от мошеници, които тези деградирали шофьори подкрепят, за да продължават да живеят и работят в същите мизерни условия, но не и да станат европейци. Е, няма как да остане. Като искат да живеят така, да поемат курсове за Ориента.
16
2
 
8
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Няма да са богати като си нямат представа от бизнес така ще има една поговрка който го е страх от мечка да не ходи в гората и тук е така като не можеш да управляваш и нямаш нужното образование не се захващай със материята бизнес като не я разбираш