Парламентът пита службите: Какво направихте за ЧЕЗ?

Анализът трябва да е напълно готов до 31 декември
17 май 2018 12:30,
14
Парламентът пита службите: Какво направихте за ЧЕЗ?
Снимка: архив Reuters

Службите за сигурност да информират парламента какви действия са предприели по планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ в България и дали са информирали своевременно кабинета по приватизацията.   

Това решиха депутатите, които приеха единодушно доклада на временната комисия в парламента, която проучваше фактите около плодажбата на ЕРП-то.

Още по темата

Анализът на службите трябва да бъде предоставен на парламента до 31 декември. 

Депутатите задължиха и БНБ да предостави информация за поетите финансови ангажименти от български банки към предстоящата сделка за ЧЕЗ. 

Парламеттът настоя и правителството да анализира задълбочено стратегията за приватизацията на ЕРП-та и да ревизира постановлението електроразпределителните дружества сред обектите от национално значение. 

Решението бе взето след дебати, в които БСП обвиниха управляващите, че са били информани за предстоящата продяжба на Инерком и не са верни твърденията им, че не са знаели за нея.

"Гинка и "Инерком" са поставени лица, зад тях стои уродливото лице на икономико политическата ситуация, в която всичко е задкулисно и мъгла", каза Крум Зарков от БСП. 

Делян Добрев от ГЕРБ съобщи, че е подкрепил доклада на комисията с особено мнение. Той обвини социалистите, които оглавяваха органа, че не са разкрили факти, за които да не се знае преди това. 

"Първоначалните ни очаквания, че няма смисъл от тази комисия, се потвърдиха",каза депутатът. Той припомни, че ГЕРБ са подкрепили създаването й, за да избегнат обвинение от БСП в бойкот.   "Но не можахте докажете нито едно от внушенията си", заключи Добрев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Врачанин: В енергетиката кака ти Гинка е въздух под налягане. Дано нейната сделка с ЧЕЗ да се провали, защото иначе проблемите на Инерком ще станат проблеми на държавата. А за безхаберието на правителството е ясно. Теменужка си подаде оставката за да не се говори за това, и след като мина първоначалната шумотевица пак си остана министър.
7
2
 
4
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ КАКВОТО ЗАХАПЯТ, ДЪРЖАТ ЗДРАВО И НЕ ПУСКАТ.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Службите помагат да се вдигне цената. Ще видите от 01.06.2018
4
4
 
12
 
! Отговори
Врачанин преди 5 години
Кака Гинка измъкна килимчето от кракато на великите енергетици от БСП. Таско казва че няма желание да купи ЧЕЗ , Овчарав въобще не е знаял за далаверата. А кака Гинка ще купи и АЕЦ Белене.Само гледайте .
3
4
 
17
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Глупости.... кака Гинка си заложи паркинга до ромската махала в Пазарджик , и соларните панели на 5 къщи - повече от стабилни гаранции за отпускането на 320 000 000 ? заем.
2
3
 
18
 
! Отговори
Държавата на мутрите преди 5 години
Мафията си купи ЧЕЗ.Сега ако някой иска да стартира бизнес в София и му трябва ток.... Да подготви куфарчето.Срамно но това пълни партиината каси а избори в БГ се купуват.
1
5
 
19
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Какъв е смисълът до 21 декември при положение, че дотогава сделката ще е бетонирана? Службите е трябвало да почнат да действат още при първите индикации, че се готви сделка и има купувач. Почти съм сигурен, че са направили доклад, който Баце е скрил някъде и е извлякъл дивиденти от случващото се, имам предвид парични.