БСП с подписка срещу сделката за ЧЕЗ. Кой я подкрепи?

Сред подписите имало и такива на абонати на другите ЕРП-та
Обновена: 18 май 2018 14:06 | 18 май 2018 14:00,
18
БСП с подписка срещу сделката за ЧЕЗ. Кой я подкрепи?
Снимка: Reuters

От БСП внесоха 200 000 подписа в КЕВР, събрани от Националната гражданска инициатива "Държавата да спре сделката за ЧЕЗ". Къде и от кого са събирани подписите обаче вкара в спор ГЕРБ и социалистите.

По-рано лидерката на БСП Корнелия Нинова обясни пред bTV, че подписката е събирана само от абонати на ЧЕЗ. Това обаче даде повод на управляващите отново да нарекат червената шефка "г-жа Лъжа" и показаха снимки как са събирани подписи и от потребители на EVN и Енерго-Про - във Велико Търново, Русе, Пловдив, Хасково, Пещера, Стара Загора.

"За пореден път ГЕРБ доказва, че думите на Нинова са лъжа и тя заблуждава общественото пространство", настоя Галя Василева от ГЕРБ.

Още по темата

По-късно червеният Жельо Бойчев призна, че подписката срещу продажбата на ЧЕЗ е национална и е събирана и в други райони.

"Подписката срещу ЧЕЗ е национална и не мисля, че някой може да ограничи конституционни права на българите да се подписват, в която и да е подписка", категоричен бе социалистът.

С подписката си социалистите очакват КЕВР да изпълни новите си правомощия да се произнася по сделки с имущество на енергийните дружества и в случая да не даде разрешение за продажбата на ЧЕЗ.

Според Бойчев новият текст в закона ще важи и за сегашния казус с продажбата на ЧЕЗ, тъй като докато няма прехвърляне на собствеността, няма и сделка. Затова левицата смята, че КЕВР ще може да се намеси в случая.

Валентин Николов от ГЕРБ обаче беше категоричен, че няма все още разписани критерии, по които КЕВР да може да се произнася по подобни казуси. Той допълни, че тепърва ще се разискват критериите, по които регулаторът да спира или разрешава сделки.

"Сложен е само текст като намерение, но с тази изпреварваща пиар акция, БСП задават вече един от критериите. Абсурдно е да се смята, че КЕВР трябва да спира сделка при внасяне на повече от 200 хил. подписа срещу нея. Няма как да има такъв критерий в Закона за енергетиката", заключи Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: БСПЧЕЗГЕРБподпискаЕРП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
5
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Розовите хамелеони от БСП тези лъжекомунисти,лъжедемократи измамиха електората си преди правителството на тройната коалиция че ще бият шута на Кобурга .После му се мазниха 4 год при втория му мандат и крепиха ибрика на Догана за тройна коалиция,муцаха от сделки с тецове и вентилаторни генератори....а днес виж ги станали народни хора.......,,Другарю Живков да има как да скокнеш от гроба за седмица че да ги подкараш таз ***....
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаха комисия - получиха я! И какво? Като не стана - давай с подписи! Лъжат като дърти ***!
15
5
 
5
 
! Отговори
до № 2 преди 5 години
АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ. Това което прави Нинава е обдно за нас българите , възприемайки ни за *** които не са наясно, че компетентния орган който се произнася по законноста на сделката не е сочената от неа КЕВр , а КЗК!СЕЛЯНИТЕ ОТ КРУШЕВО И БАНКЯ работят заедно по ИЗМАМАТА - ГИНКА. БОЙЧЕВ НЕ СИ НАПРАВИ ТРУДА ДА ЗАПИТА ГИНКА кой ще обслужва ЗАЕМА ЙКАК ДА ПОПИТА КАТО Е ЯСНО, ЧЕ ПОДОБНО НА АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ ЗАДЪЛЖЕНИТЕ ЛИЦА ЩЕ СА МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ КОИТО С ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЕ ПЛАЩАТ ЗАЕМА Й!
14
1
 
4
 
! Отговори
бай ИВАНЕ, преди 5 години
Органа който е компетентен да се произнесе по сделката не е КЕВР , а КЗК !!НИНОВА ОТЛИЧНО ЗНАЕ ТОВА, НО РИТА ТОПКАТА В ПОЛЕТО КЪДЕТО МАЧ НЕ СЕ ИГРАЕ. КАЗАНО ПРОСТИЧКО - и тя и Бойчев работят за Гинка.Защо БОЙЧЕВ не допусна да бъде зададен въпроса на ГИНКА - КОЙ ЩЕ И ПЛАЩА ЛИХВИТЕ И ЗАЕМА към кредитора?!!Отговора му е ясен - НИЕ ЩЕ И ГИ ПЛАЩАМЕ С ЦЕНАТА НА ТОКА , А ТЯ ЩЕ Е ЩАСТЛИВА СОБСТВЕНИЧКА, която не е платила и стотинка за предобитите от нея активи!! Така бе с ТЕЦ -те 1 и 3.
13
1
 
6
 
! Отговори
ДО № 4 преди 5 години
До АнонименВЪПРОСА БИ БИЛ ПО КОРЕКТЕН АКО НЯКОЙ ПОПИТАШЕ - с чии пари Гинка погаси заема си за ФОТОВОЛТАИЧНИЯ ПАРК?!!ЗАЕМА И ГО ПЛАТИХМЕ НИЕ МИЛИОНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ НА ТОК В ЧИЯТО ЦЕНА СА ВКАРАНИ ОСВЕН ЛИХВИТЕ И ГЛАВНИЦИТЕ ПО НЕЙНИЯ ДЪЛГ КЪМ "ЗЕЛЕНАТА БАНКА" , така и задълженията на АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ към 30-т *** БАНКИ, на които без някой да ни е питал и да е искал съгласието ни натресоха дълговете им!БЛАГОДАРЕНИЕ НА КЕВР става така, че НИЕ ПЛАЩАМЕ , ТЕ СТАВАТ щастливи СОБСТВЕНИЦИ
12
3
 
6
 
! Отговори
До №6 преди 5 години
Има ли значение дали ще е Гинка или някое МАГАРЕ. ВАЖНОТО Е ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ТОК ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В ДЛЪЖНИЦИ ПЛАЩАЩИ ЗАЕМИТЕ НА БАНКИТЕ НА ИНВЕСТИТОРА, който няма пукнат лев. Получава се така, че МИЛИОНИ БЪЛГАРИ БЕЗ ДА ПОДОЗИРАТ ОБСЛУЖВАТ ЗАЕМИТЕ НА ТАРИКАТИ НАРЕЧЕНИ ИНВЕСТИТОРИ , които се превръщат в крайни собственици на активите които ние сме плащали. В *** Е ТАКА - милиони плащат , а други стават собственици на заложените активи. Пример - АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ
11
7
 
11
 
! Отговори
"ТЕХНОИМПЕКС&qu преди 5 години
Корнелия Нинова да върне "ТЕХНОИМПЕКС". ПОДПИСКА. Първи да се подпише Ж.Бойчев.
10
7
 
9
 
! Отговори
КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА преди 5 години
Не е ли наясно, че органа който решава ЛЕГИТИМНОСТТА на сделката е КЗК , а не КЕВР?!НАЯСНО Е РАЗБИРА СЕ.Защо комисията БОЙЧЕВ не попита селянката ГИНКА , кой ще и плаща ЛИХВИТЕ И ЗАЕМА от 320 мил. ? ??При "Американските" марици и ВЕИ-та , МИЛИОНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ БЕЗ ДА РАЗБЕРАТ ПЛАТИХА ЗАЕМИТЕ НА "АМЕРИКАНЦИТЕ" и собствениците на фотоволтаици, А ПЪК ТЕ се превърнаха в ЩАСТЛВИ СОБСТВЕНИЦИ на активи за които не са дали и стотинка. СЛУЧАЯТ С ГИНКА СЕ ЗАПЕЧЕ, НО НАГЛИТЕ И ТАМ СА ПРОБИЛИ.
9
1
 
4
 
! Отговори
До Bivs danucen преди 5 години
Пиши на Български!
8
3
 
3
 
! Отговори
Bivs danucen преди 5 години
zasto nikoi ne se pointeresuva imeto na muza i dali ne prisustva pri niakoi firmi,navurzani vuv verigite za iztocvane na DDC...Samo pitam za edin prEatel...
7
14
 
16
 
! Отговори
Шшш Нинова преди 5 години
Като върнеш Техноимпекс можеш да съдиш другите. А до тогава ....с раиран костюм.
6
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе Бойко да бяхте намерили някоя, която поне малко да прилича на бизнесдама.Тая *** от смесен произход, дори не може да каже правилно оФШорка - казва й оШФорка.И други по-сложни думи са й трудни. Изложихте се много здраво.Станахте за смях и на кокошките в Банкя и сега пак ще трябва да се оправдавате по медиите си.
5
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Томислав Дончев заяви пред Би Ти Ви, че правителството никога не е водило война с който и да било бизнес"Донче-е-ев, никой не ви вярва!!! Да изброявам ли колко едри бизнеси атакувахте, за дребните да не говорим. Дунарит беше съвсем скоро.Само лъжете и крадете!!! И за ЧЕЗ никой не ви вярва.
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и ЗАЩО никой не поставя въпроса КАК ГИНКА ОТ ПАЗАРДЖИК е получила лиценз за ВЕИ - ФОТОВОЛТАИЧЕН ПАРК през 2015 година и коя Партия раздаваше лицензите на свои близки, познати, кумове и други родинини ???Този въпрос остава доста встрани, а хич не е маловажен - той обяснява много неща.
3
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още ли има наивници, които да вярват че селянчето Гинка с плетената жилетчица и сричаща от листчето, дадено й от Цветанов е собственичката на ЧЕЗ.ЧЕЗ го купиха, тези които фалираха КТБ. Милиардите трябва да се вложат.
2
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази подписка щяха да я внасят в съда, като колективен иск, сега отива в КЕВР. Поредната лъжа и измама на Нинова.
1
4
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Каквото и да стане с ЧЕЗ Гинка си е оплела кошницата и ще спечели.Ако КВЕР прекрати сделката, Гинка като нищо може да ни осъди в Страсбург за 100-200 млн. $. Което може и да е целта, знае ли човек.