БСП вади Таско Ерменков "сух" от водата! Той само задава въпроси!

Групата на социалистите ще обсъди утре скандала
118
БСП вади Таско Ерменков "сух" от водата! Той само задава въпроси!
Снимка: архив "Булфото"

С един ден закъснение БСП реагира на скандала, който депутатът й Таско Ерменков предизвика в София и се обяви в негова защита.

Вчера социалистът съобщи в профила си във Facebook, че има информация, че водата в София е отровена. Малко по-късно Столичната община, концесионерът и здравните власти отрекоха официално това.

Днес от ГЕРБ внесоха сигнал срещу Ерменков в прокуратурата, за всяване на страх и тероризъм, и поискаха оставката му като депутат.

Още по темата

"Всеки може да иска оставката на когото си иска, но работата на един народен представител е да пита дали има проблеми", каза на извънреден брифинг зам.-шефът на БСП Кирил Добрев.

Той обясни, че е провел личен разговор с Ерменков, прочел и поста му от вчера.

"В този пост има само въпроси. Още повече Таско ме увери, че е сезиран от служители в Столичната община и РИОСВ. Вчера разбрах, че ДАНС и полицията имат такива сигнали. Смятам, че работата на един народен представител е да задава въпроси и да пита дали има някакви проблеми. Ако не бяха подобен тип въпроси, нямаше в Хасково да разберем, че има проблем с урана и водата", каза Добрев, цитиран от "Фокус".

Той поясни, че ПГ на "БСП за България" ще се събере утре и ще обсъди тази тема.

Червените също сезираха прокуратурата – заради грубо изборно нарушение в Галиче. Там вчера се проведоха избори за мястото на скандалния Ценко Чоков, а победителят ще стане ясен след седмица след балотаж между БСП и ГЕРБ.

Добрев съобщи, че сигналът е насочен срещу бащата на депутата от ГЕРБ Красен Кръстев. Според него не било изключено управляващите да искат оставката на Ерменков, за да прикрият изборните резултати.

"За да се прикрият изборните резултати от вчера, ще се обяви и извънредно положение, може би" , каза Добрев.

Той разказа, че депутатският баща бил председател на секционна комисия и я затворил преди приключването на изборния ден.

"Въпросният човек като от "голямото добрутро" решава, че към 17:30 часа изборният процес е приключил. Отваря урната, преброява бюлетините и записват гласовете. Естествено, че на протокола, където трябва да бъде записан час – се записва 20:00 часа. Това е грубо нарушение на Изборният кодекс. Какви мислите, че са резултатите в тази изборна секция – от 52 гласували – 4 невалидни бюлетини, 44 гласа за ГЕРБ, 1 глас за патриотите и 3 гласа за БСП", коментира Добрев.

Според него Галиче е олицетворение на това как ГЕРБ печелят избори 10 години. "Но вече с нови иновативни политики, както казва Мария Габриел", каза още социалистът. 


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.