ГЕРБ със сигнал срещу Таско: За тероризъм и заблуждаване

Управляващите искат БСП да го изключи от групата
Обновена: 21 май 2018 12:45 | 21 май 2018 12:45,
76
ГЕРБ със сигнал срещу Таско: За тероризъм и заблуждаване
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ внесе сигнал в прокуратурата срещу депутата от БСП Таско Ерменков – за разпространяване на невярна информация и за тероризъм.

Повод за сезирането стана съобщението на соцдепутата във Facebook вчера, че водата в София е отровена и не трябва да се пие. Твърдението му бе официално отречено от Столична община, концесионерът и здравните власти, а ГЕРБ обяви, че ще поиска Ерменков да бъде разследван.

Още по темата

Днес Данаил Кирилов и Тома Биков от управляващата партия внесоха сигнала в прокуратура. Той е за престъпления по два от членовете на Наказателния кодекс – за разпространяване на невярна и заблуждаваща информация (чл. 326) и за деяние с цел тероризъм (чл.108а), съобщи bTV.

Най-тежкото наказание, което Ерменков може да получи, е до 15 години затвор, съобщиха от ГЕРБ.

Тома Биков призова БСП да се разграничи от Ерменков и да го изключи от парламентарната група.

"Това, което е направил депутатът от БСП наистина за мен е недопустимо. Ще изпратя сигналите си до съответните компетентни служби", каза и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Изискването към качеството политик е много голямо – не може Таско Ерменков за елементарни политически цели да употребява такива инструменти", каза Данаил Кирилов.

Той обясни и че за двете престъпления, за които ГЕРБ сезира прокуратурата, може да се поиска отнемане на депутатския имунитет на Ерменков. 

Кирилов допълни, че ГЕРБ няма цялата информация дали соцдепутатът е действал сам.

"Имаме предположение, че той се е опитал да маскира специалната цел, посещавайки председателя на ДАНС, твърдейки, че институциите разполагали с данни за слухове през последната седмица" , каза Кирилов, цитиран от "Фокус".

Според него това бележи началото на една бъдеща защитна стратегия с цел оневиняване на Ерменков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, то един друг вдигна една патаклама, чак гаубицата изкара, под фалшив предлог, все едно цяла банда убийци гони, а се оказа чист тероризъм... Някой да не се досеща кой беше тоя?
56
2
 
0
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
Тоя Данаил/граф Монте Кристо/ да вземе да извика своя патрон Графа от романа и след като поговори с него насаме /разбирай да си говори сам за да не изтърси някаква глупост/ и да го чуят много хора да вземе да си направи харакири така ще спаси много хора от глупавата си физиомутра!то все бива простотия ама толкова много и събрана на едно място не бива!!!
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е днес борисов? Да не би да държи матура за седми клас? Седем хайдути и едно магаре. кой е магарето?
54
3
 
1
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Хубава ли е водата или еврейска?
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП бяха и си остават убийци и терористи. Мнението им за "народния съд" го потвърждава.
52
1
 
8
 
! Отговори
Минков преди 5 години
Ако Корнелия обръща внимание на всеки съсел,къде ще му излезе края!?Спрете да лъжете и крадете,за да не изпадате в положение на защитаващи се.
51
3
 
3
 
! Отговори
Искам Софийска вода преди 5 години
До Защо да ми отговори НОРМАЛНО ли е ТОЛКОВА МНОГО ХЛОР във водата?
50
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБАВИТЕ СУДЖУЦИ ВМЕСТО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА В СОФИЯ СКОЧИХА КАТО МАТРОСОВ НА АМБРАЗУРАТА ДА БРАНЯТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕДНА ЧУЖДА ФИРМА КОЛОНИЗАТОР СЛОЖИЛА РЪКА НА ЕДНО ОТ ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА -ВОДАТА.НИ Е ДАР БОЖИ ,А НЕ Е СТОКА НА СЕРГИЯ КОЯТО МОШЕННИЦИ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ ДА Я ИЗПОЛЗВАТ ЗА ЛЕСНА И БЪРЗА ПЕЧАЛБА ГРАБЕЙКИ НАСЕЛЕНИЕТО И ОСВЕН ТОВА ДА НИ ТРОВЯТ С ХЛОР КОЙТО СЛАГАТ В ПИТЕЙНАТА ВОДА.
49
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две трети от депутатите на БСП са платена руска агентура и и ходят за инструкции къде директно в Москва , къде в посолството и при водещите им офицери .Понякога обаче съвсем дръвнишки си провеждат активните мероприятия . Нека другаря Ерменков да поседи в затвора малко да разбере хубаво ли е да нарушава законите .
48
7
 
9
 
! Отговори
До Тасчето преди 5 години
Тасче, Тасче, съвсем се оля и омаза. Това, че нямаш никакъв авторитет и все някакви другари се хвърлят да те спасяват е добре. Но така гадно да лъжеш и да дезинформираш показва, че си стигнал направо дъното. Никакви въпросчета не си задал, а си писал констатации. Това от името и устата на депутат е тотална дезинформация и е абсолютно подсъдно. Мястото ти е в затвора. Кажи и на твоите платени тролчета да спрат да пишат глупостите по опорните точки на кака ти Корни, защото само се хабят...
47
6
 
12
 
! Отговори
Защо преди 5 години
водата в София е МНОГО ХЛОРИРАНА през последните месеци???
46
11
 
15
 
! Отговори
Гинка Върб преди 5 години
Понеже нещата в държавата не вървят,дайте да се занимаваме с Фейсбук кой какво казал.Опитват се да откраднат половин България с чез и никой нищо не казва.
45
12
 
9
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
"Ерменко е спасил хиляди хора от рак." А мен защо не ме спаси и се разболях от рак след Чернобил? Само другари ли е спасявал, а ние да мрем...???
44
13
 
9
 
! Отговори
Таско лъже преди 5 години
Таско не задава въпроси, а констатира. За лъжите - в затвора!!! И стига са го спасявали и оправдавали червените другари от БКП/БСП! Ето, аз задавам въпрос: Знаете ли, че Нинова е отровила водата на София? Нищо не казвам, а само питам...
43
6
 
25
 
! Отговори
А леко Бай преди 5 години
Кубик вода в пустинята на Израел-0.76 ст .У нас-над 2 лв.Е това е тероризъм и трябва да се разследва,драга ни Фанидъкова
42
8
 
23
 
! Отговори
Ерменко Тасков преди 5 години
ХА,ХА, ТЕРОРИЗЪМ.....НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ ПРОС ГЕРБЕРОС.
41
1
 
10
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Профилите във фейсбук са строго следени! Внимавайте в картинката......
40
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таско, таско, толкова ти е акъла. Като пийнеш 1-2 ракии в почивните дни и след това чрез непресъхващите ДС-канали ти пробутат "потресаващите новини", като паленце тичаш да джафкаш във Фейсбук. И сега хак ти е, дано те осъдят, че тоя комунизъм, освен че ви направи крадци, ви изглади и всички мозъчни гънки - хем крадци, хем глуууупави, аман!!.
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПИЯТ САМО БУТИЛИРАНА ВОДА.
38
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се припомня аварията в Чернобил, то и това е в полза на Таско - Истината трябва да се казва! Вероятно човекът с въпросите си е поставил пръст в гнойна рана... Няма друго обяснение за силата на реакцията на един *** въпрос. Погребаното доверие си отмъщава! Функционално неграмотните станаха много. И това е прекрасно!