ГЕРБ не вярват на сълзи: Ерменков нагази дълбоко, да си ходи!

БСП да зададе стандарт на поведение на депутатите си, зове Тома Биков
Обновена: 22 май 2018 19:59 | 22 май 2018 15:37,
162
ГЕРБ не вярват на сълзи: Ерменков нагази дълбоко, да си ходи!
Снимка: Булфото

ГЕРБ не приема извиненията на БСП заради скандала, който породи депутатът Таско Ерменков и отново призова той да бъде отстранен от парламента. 

Повод за искането стана постът на Ерменков в профила му във Facebook, че водата на София е отровена и призив към институциите да отговорят истина ли е това.

Още по темата

"Това е разпространяване на фалшива информация, която ГЕРБ приема като провокация за националната сигурност", каза депутатът от управляващите Тома Биков.

Той упрекна Ерменков, че е внушил на хората, че институциите крият нещо и припомни, че така една фалшива новина се превърна в сериозен проблем за двумилионна София. 

Биков припомни аварията в чернобилската АЕЦ през 1986 година и това, че предшественичката на БСП, БКП е скрила това от хората в България.

"Заради този случай общество е много чувствително за това какво казват институциите", каза още Биков и упрекна Ерменков, че е подронил вярата в държавноста. 

"Водата в София не е отровена и е на шесто място по качество в цяла Европа", беше категоричен Биков. 

ГЕРБ обяви, че не приема и тезата на Ерменков, че само е задавал въпроси.

"Депутатът има много начини, по които може да направи това. Тук става дума за тотална неадекватност, което е недопустимо за депутат или за сриване на доверието в институциите", каза Биков и допълни: "Това е минно-подривна дейност, която в НК дори е формулирана като тероризъм". 

Биков призова БСП да зададе стандарт на поведение на депутатите си, в който да влиза и поемането на отговорност. Според него социалистите трябвало да освободят Ерменков като жест, че нямат общо с атаките срещу националната сигурност.

"БСП се извини и за Чернобил,  но това не върна хилядите погубени животи. След като сте се извинили, виждам, че не сте се разкаяли", каза още гербаджията.

Той припомни, че депутати от ГЕРБ са подавали оставки при много по-малки провинения. "При нас всеки носи лична отговорност, при вас на мода е колективната отговорност", заключи той и отново призова за оставката на Ерменков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
15
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Некадърният агент на ДС Таско е време да бъде позорно изхвърлен от Парламента. На всичкото отгоро женен за рускиня, абе абсолютен идьотин!
15
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали за това са опозиция БСП,да посочват грешките в управлението илисигнализират за нередности!ГЕРБ толкова се самозабравиха в тоталиризма и диктатурата си,запушват устата на опозицията,без значение дали са БСП,зелени,граждани или някакви други.Така не се управлява държава!Да се направи референдум да видим колко процента са за ГЕРБ,не повече от 7-10% от 100%!
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименпреди 6 минути"...депутати от ГЕРБ са подавали оставки при много по-малки провинения..." - A! Я по-конкретно, Телеф! ----------------ТИПИЧЕН късопаметен комунист - даже няма да се занимавам с тебе - ОК.
13
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега като го осъдят да лежи с хората дето източиха КТБ всичките ще лежат в една килия с Пелов и братя Галеви.
12
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа Таско ли е,Маско ли е , да се маха ,че е отвратителен.И какви глупости говори по тел. не истина,да си изкупим чез,за заплати да се намаляват.Ужас,все едно сме 85 година.
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярвам на българските институции -Не вярвам на българските институции +
10
5
 
19
 
! Отговори
у преди 5 години
Таско надо менше пить, като се напиеш не знаеш какво правиш, може и в затвора да влезеш за такава простотия.
9
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката е злобен като полковник от ДС, какъвто си е в действителност.
8
11
 
21
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Аз като гражданин на Р България настоявам Таско Ерменков не само да си понесе политическата отговорност, но и гражданската. Защото това е УМИШЛЕНО всяване на страх в обществото. За това съдът да си върши съзнателно работата, а не да пуска под гаранция убийци като Ставински!!
7
9
 
24
 
! Отговори
цц преди 5 години
Затвор каква оставка.
6
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ерменков е избран от избирателите си, ГЕРБ да си ходят ако смятат, че е за предпочитане водата да е отровена и да ядем храни второ качество от ЕС.
5
20
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Това е терористичен акт. Ерменков в затвора за 10 години.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си тръгват заедно с диляновците от парламента
3
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...депутати от ГЕРБ са подавали оставки при много по-малки провинения..." - A! Я по-конкретно, Телеф!
2
16
 
23
 
! Отговори
м преди 5 години
Взимайте си Таско и директно в любимия Сибир.
1
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"БСП се извини и за Чернобил, но това не върна хилядите погубени животи. След като сте се извинили, виждам, че не сте се разкаяли", --------------------------Има много да почакаме - РАЗКАЯЛ СЕ КОМУНИСТ - нема такова животно. Но защо ли обиждам животните и аз..... ОСТАВКА И КОМУНИСТ - божеееееееее - къде и кога !?