Таско за поста си за водата: Не било информация, а призив!

Все пак обаче той поднесе извинение на гражданите
22 май 2018 15:07,
29
Таско за поста си за водата: Не било информация, а призив!
Снимка: Bulgaria ON AIR, архив

Червеният Таско Ерменков настоя, че с поста си във Facebook за отровената вода в София не е разпространявал информация, а е отправил призив към институциите да действат и направят проверка.

Още по темата

Преди дни Таско Ерменков съобщи в профила си във Facebook, че има информация, че водата в София е отровена. Малко по-късно Столичната община, концесионерът и здравните власти отрекоха официално това. Публикацията на социалиста обаче накара ГЕРБ да поиска оставката му като депутат.

Ерменков днес обясни от парламентарната трибуна, че е получил информация по телефона и лични съобщения за съмнения за качеството на водата в София и въпроси дали това наистина е вярно.

"В интернет потърсих становища на институциите, които са длъжни да следят ежедневно качеството на питейната вода, но такива нямаше. Имайки предвид изразените тревоги, пряко свързани с живота и здравето на хората, писах на страницата си призив за намеса на компетентните органи за информация по този важен въпрос", разясни червеният депутат.

Той добави и че не е бил разбран правилно от медиите. Все пак обаче той поднесе извинение на гражданите.

"Може някои от гражданите да са били наистина уплашени и да съм създал душевен дискомфорт, за което най-искрено моля да бъда извинен", каза Ерменков и настоя, че никога не е целял създаването на паника, но вярва в правото на хората да бъдат информирани за неща, пряко свързани с живота и здравето им.

Той се обърна и към управляващите, които искат оставката му заради скандала.

"Не ми искайте оставката, това не зависи от вас. Когато тези, които са ме избрали, свалят доверието си от мен, тогава сам ще си подам оставката и няма да се крия зад имунитет, ако прокуратурата реши да предприеме действия", зарече се той.

По-рано днес соцлидерката Корнелия Нинова призна, че начинът, по който съпартиецът ѝ е представил информацията не е правилен, но настоя, че това не е достатъчно основание той да напусне парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
0
 
! Отговори
Бай Курти преди 5 години
От чугунена полирана глава, други не може и да се очаква.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ерменков като всеки комунист, слад като се оака, плещи врели-некипели!
20
2
 
2
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Призив ?Към кого ? То вашият електорат имат ли фейсбук ?
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ В НАСТЪПЛЕНИЕ- КАК ЛИ ЩЕ НИ ИЗПЪРЖАТ- СЛЕД НАД 100% инфлация, 5 долара заплата, купони, обрани влогове във фалирали банки и финансови пирамиди, след оня трап за милиарди РАЗИГРАХА БЪЛГАРИЯ И РИТНАХА ОНАЯ НЕБАНКА- АМАН ОТ БЕЗКРУПОЛНИТЕ БАНДИТИ.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ ПО ОПАЗВАНЕ НА ВОДИТЕ ОБЯВИХА, ЧЕ ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА БСП ИЗТИЧАТ НЕКОНТРОЛИРАНО ТОП *** И.
17
2
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Червеният Таско Ерменков настоя, че с поста си във Facebook за отровената вода в София не е разпространявал информация, а е отправил призив към институциите да действат и направят проверка.Господ Ерменков, преди да призовава към проверка, би следвало да се по заинтересува, колко често се правят. Аз не съм софиянец, но знам, че на яз. Искър се правят всеки ден проверки. Да беше им го казал на уше, а не да биеш камбаната като селски поп!
16
2
 
8
 
! Отговори
Просто мисля преди 5 години
Този е голяма змия.. Само му вижте ма3ната физиономия... Очаквате да оправят положението в страната? Този като 99% от пъпешите в парлиамента чака само да докопа власт и да преяде
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По погледа му се вижда, че ни се подиграва.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Га паникьоса народа ни рива, а сега се извинявал. Да се накаже с цялата тежест на закона за назидание.
13
2
 
6
 
! Отговори
do 12 преди 5 години
И като има някаква достоверна за него информация какво? вместо да сигнализира на правилните места - измервателните агенции, той пише у фейсу?а сега като не е вярна какво?вчера го гледах по тв-то, ама той вечер бил по *** пред лаптопа не било таковата, било онаковата.
12
2
 
6
 
! Отговори
Баев преди 5 години
Таско как така усети че водата е нечитава, докато си пиеше БОКТАН КАФЕто ли?
11
9
 
5
 
! Отговори
Я, стига! преди 5 години
Какво го нападнахте човека?Аз смятам, че дори и малко съмнение да има в качеството на водата, храната, изобщо безопасността - трябва да се казва на хората, а те да решават какво да правят!Оказала се е грешна информацията - извинил се е...Вие какво искате, да ядете радиоактивни марули като 86-та, без никой да ви каже и да разберете от радио "Свободна Европа" няколко дена след това ?
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичко е точно, сега ще ни занимават с на Таско постовете още поне месец. сите доволни и щастливи.
9
5
 
18
 
! Отговори
Peristaltika преди 5 години
Аз съм ансолючтно политически необвързан, но честно казано в една съвременна правова държава такова деяние е престъпно.Добре, че в никой невярва у нас на политици иначе, можеше да се създаде масова психоза и паника.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагло, по-нагло, най-нагло що е то? Долен комунист. То нощо градивно няма в тия, само лъжи и измами.
7
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинил се е, влучват се такива неща
6
4
 
17
 
! Отговори
Срам! преди 5 години
Езуит!!!Само саботажи,лъжи,насилие,атентати,въоръжена борба,пушки и пищови са в умовете на тази партия. И фалшиви лозунги.Как не сториха едно полезно нещо за държавата сиза да не се дърляме днес.А тези страни които не строиха,,недоносчето"социализъм отидоха къде,къде напред-и в икономика и в стандарт и в заплати и в пенсии.А при нас още вилнеят,, Тасковци"
5
3
 
14
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Ташко се изпусна, ама сега няма вода да се подмие.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
3
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще се извиняваш бе, работата им е да проверят водата, а не да се правят на ощипани госпожици. Навсякъде трябват сигнали и за стените на язовирите не си ли виждат кафявото отзаде ако трябва всеки ден по 100 сигнала пускайте, докато почнат да си вършат работата.