Визитата на Радев в Русия – знакова или компрометираща?

Ще повдигне ли Путин темата за вдигането на санкциите?
22 май 2018 11:15,
71

Вчера Румен Радев пристигна на своето официално посещение в Русия и се срещна с Дмитрий Медведев, а днес в програмата на президента на България влиза среща с държавния глава на Федерацията Владимир Путин в Сочи. Подобна среща не е имало от близо 10 години.

Още по темата

За последно Путин беше в България през 2010 г., но тогава той бе у нас в качеството си на премиер. Български президент пък не е посещавал Русия от втория мандат на Георги Първанов.

Очаква се енергетиката да бъде главната тема на разговор между двамата. Не се знае дали Путин ще постави темата за вдигането на санкциите срещу Русия. Вчера това не направи Медведев. Стана ясно, че скоро на посещение там ще отиде и премиерът Бойко Борисов.

Според председателя на форум "България - Русия" Светлана Шаренкова посещението на Радев е наистина знаково, особено в контекста на предстоящите срещи на Владимир Путин със световни лидери.

"ЕС вече започва да отрезвява по отношение санкциите и се появяват все повече гласове, които искат забраната да се вдигне. Не трябва да има разнопосочна външна политика, която да се следва от премиера и президента", категорична е тя в студиото на "България сутрин".

Шаренкова очаква от визитата сближаване на връзките между България и Русия.

По думите на бившия зам.-председател на СДС Иван Сотиров българският президент има достатъчно правомощия и авторитет да защитава българския национален интерес, но не го прави.

"Радев се държи по-скоро като застъпник на Русия в Европа. С това посещение се дава анонс за рестартиране на тези мега корупционни проекти в енергетиката. Едни и същи лица промотират тези проекти. Там, където се е крало, пак ще се краде", подчерта Сотиров пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза още, че Радев не се държи като натовски генерал, а по-скоро компрометира с държанието си България пред Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
37
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко е, че толкова дребен човек се издигнал до такава позиция
8
38
 
16
 
! Отговори
Жеков преди 5 години
Радев продължава да унизява България!
7
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сведение на Иванчо Сотиров, Радев не е натовски генерал, а президент на България и именно като такъв се среща с Путин.
6
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата визира е шлагерда възродим големия шлем
5
39
 
21
 
! Отговори
знак , но какъв преди 5 години
Ако някой публично унижи България, а после ти отиваш при шефа на този агент-поп, то това е явно знак, но какъв? На човек без достойнство, без морал и съвест. Радев нека да се унизява, явно не може по друг начин, но той УНИЗИ И БЪЛГАРИЯ.
4
26
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тоя не се нахойка Путин не преговаря със евро-васали, яжте си там храните втора употреба и не се занимавайте със Путин. Като искате Български поток сега, Меркел да ви го финансира Путин само ще пусне газта защо се отказахте от Южен Поток ? Члнеството на БГ в ЕС е най-голямата грешка като останат само пенсионери тука какво ще правим ?
3
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
виза като манифестация. Да се покаже , нещо...?
2
18
 
36
 
! Отговори
Българин преди 5 години
ЗНАКОВА
1
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знакова !