Визитата на Радев в Русия – знакова или компрометираща?

Ще повдигне ли Путин темата за вдигането на санкциите?
22 май 2018 11:15,
71

Вчера Румен Радев пристигна на своето официално посещение в Русия и се срещна с Дмитрий Медведев, а днес в програмата на президента на България влиза среща с държавния глава на Федерацията Владимир Путин в Сочи. Подобна среща не е имало от близо 10 години.

Още по темата

За последно Путин беше в България през 2010 г., но тогава той бе у нас в качеството си на премиер. Български президент пък не е посещавал Русия от втория мандат на Георги Първанов.

Очаква се енергетиката да бъде главната тема на разговор между двамата. Не се знае дали Путин ще постави темата за вдигането на санкциите срещу Русия. Вчера това не направи Медведев. Стана ясно, че скоро на посещение там ще отиде и премиерът Бойко Борисов.

Според председателя на форум "България - Русия" Светлана Шаренкова посещението на Радев е наистина знаково, особено в контекста на предстоящите срещи на Владимир Путин със световни лидери.

"ЕС вече започва да отрезвява по отношение санкциите и се появяват все повече гласове, които искат забраната да се вдигне. Не трябва да има разнопосочна външна политика, която да се следва от премиера и президента", категорична е тя в студиото на "България сутрин".

Шаренкова очаква от визитата сближаване на връзките между България и Русия.

По думите на бившия зам.-председател на СДС Иван Сотиров българският президент има достатъчно правомощия и авторитет да защитава българския национален интерес, но не го прави.

"Радев се държи по-скоро като застъпник на Русия в Европа. С това посещение се дава анонс за рестартиране на тези мега корупционни проекти в енергетиката. Едни и същи лица промотират тези проекти. Там, където се е крало, пак ще се краде", подчерта Сотиров пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза още, че Радев не се държи като натовски генерал, а по-скоро компрометира с държанието си България пред Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
BP fan page преди 5 години
не знам какво е качеството на руския нефт, но щом вчера са го обсъждали, значи ще става за нещо, само по-внимателно с газовете, нали дразнянков :)
48
0
 
0
 
! Отговори
до 49 преди 5 години
Добре ТристепенкоOFF, bravo, маладец! как се намерихте с дразнянков, иновативно-стратегическата егйщина на про-*** experience субсиидийте ще текнат насам (отново!):)
47
0
 
1
 
! Отговори
е па преди 5 години
Червенков в Русия, ББ в Рим, Пърдянков в Лондон, а дир. ТристепенOFF e в софия, така че започвайте с хората, докато диригента търси UK гейове за нощни премеждия. И се надява луната да не му свети нощем през това време
46
2
 
4
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА26 преди 5 години
Тези анонимници плюят и ПРЕЗИДЕНТА И ПРЕМИЕРА - те са от ДА , БЪЛГАРИЯ - ЗНАЧИ СА МАЛКО , ЩОМ НАРОДЪТ ГИ ИЗРИТА ОТ ПАРЛАМЕНТА - ТАКА ЧЕ НАПРЕД , ЛИДЕРИ НА ДЪРЖАВАТА , А КУЧЕТАТА НЕКА ДА СИ ЛАЯТ
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета коментарите и ме е срам. Е гати нацията. За нищо не ставаме .
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тотален успех , след меркел и Радев посрещна Путин
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
47, и украинците им бяха братушки, православни братя, една кръв. Сега са укропитеци и фашисти. Заплашват ги с ядрен апокалипсис и че ще ги изтрият от лицето на земята, нищо че до вчера братушки бяха. Та същото и с българите. Братушки, но пращаш като поп за бензин за газ за всичко
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички знаят че от нас българите по големи дупедавци няма. Дойдоха нацистите - посрещнахме ги с погачи и хора. Дойдоха червеноармейците и на тях така, даже паметници им построихме. После дойдоха американците - на тях пък им построихме паметник на летците които бомбиха София. Дойде Меркел - целувки и прегръдки, дойде Макрон - целувки и прегръдки. Дойде "Тайпи" - целувки и прегръдки. Както Вожда на племето си дава дъщерята за първата нощ. Като дойдат кинайците повтаряме упражнението.
41
3
 
13
 
! Отговори
Нож в гърба? преди 5 години
Щом Северен поток може,защо Български поток да не може?!Ама Германия си пази интересите, а нас ни продават политиците! Да припомням ли как двама американски сенатора практически спряха Южен поток,като набиха канчето на Б.Борисов и купиха онава лекенц.е Плевнелиев!Сега е момента Борисов да покаже ,че България е над всичко и по този начим да се реабилитира,докато за Росето килия в ЦСЗ и конфискация на имуществото!
40
1
 
13
 
! Отговори
??? преди 5 години
И Бойко Борисов ще посети Русия този месец. Какво ще кажат тогава бесните десни?***************************************************************************За какви десни говориш??? Отдавна нема соц който се използваше за това разделение. Сега има само капитализъм. Има десни и леви по отношение на разпределение на доходите между населението на дадена държава.
39
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време беше да осъзнаем грешките и колко ползи се пропуснаха когато неадекватно се вземат решения във вреда на хората . Винаги ще има недоволни и мрънкащи , но те са единици . Нашия проект го спряха но за техния забрана няма . Такава беше целта ,тук да се руши , да се обезлюди ,да тънем в бедност и да бягат младите и умните за по-добър живот навън . Време е вече да помислим и за нашата държава и доброто на хората !
38
6
 
6
 
! Отговори
Борис преди 5 години
И Бойко Борисов ще посети Русия този месец. Какво ще кажат тогава бесните десни?
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Та Айзенхауер генерал ли е бил или държавен глава. А може би и двете? Къде е разликата между двамата? В това, че Айк е бил президент на независима държава, а Радев е реално генерал-губернатор на колония. Но от всички във властта, той единствен няма вина за това.
36
1
 
9
 
! Отговори
haha преди 5 години
Do 39Стой бе момко ако искаш газопровод до невада ако щеш само съоражение за приемане на шистов газ... Кой те е спрял??? Ама паре се искат, а Радев като говори за Български поток има в предвид Газпром да го строи и да плати... Тоест Бг пари няма те това е.
35
4
 
4
 
! Отговори
Тъй ли? преди 5 години
До АнонименСилните се месят на слабите, а не обратно. Както Русия се намеси в изборите за президент на САЩ. Значи има някаква съвсем тайна война, която обаче е спечелена от Русия и загубена от САЩ.
34
6
 
1
 
! Отговори
ВНимателно преди 5 години
ЗА сОжаление не можахме да спасим десетки милиони наши братя вкл от Киевска Русия<БЕла РУсия/Минск/ и Руската федерация от нароманизиране чрез спец препарати..Загинаха десетки хиляди в ДОнбас след нападение с тежки оръжия..НАКАЗАХА ги заради това че не защитиха КИЕВ от НАркомани командвани с пси генераторчета вкл подадени им с напитки и зомби пиво..
33
2
 
7
 
! Отговори
Предлагам: преди 5 години
Всички *** вместо паради да направят сдружение и да доставят газ от Америка. Ние ще купуваме по-евтината.
32
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина голям срам, за посещението на Радев научавам от ТАСС, за целите на посещението също от ТАСС, за всички действия на Радев в Русия също научаваме от ТАСС. а този президент няма никакви правомощия та да повдига един или друг икономически порект, в руската преса му се подиграват и присмиват по всякакъв начин, а той вместо да си посипе главата с пепел. продължава да ни излага
31
5
 
3
 
! Отговори
СПАсихме Москва преди 5 години
Благодарение на БЪлгарски експерти Москва се отърва от жестоки санкции поръчани чрез нарочно наркотизирани западни лидери.НАркотизирани ПИАР престъпници крещяха нагло срещу РЪШЪ/район западно от ВИница сегав Украйна/киевска РУсия/а Медиите след неправилен превод набеждаваха ПУтин че той е виновен за окупацият а на Киев и Почти цяла Украйна.Путин както всички знаехме по онова време докато окупираха Киев бе в Сочи ..
30
6
 
12
 
! Отговори
днес преди 5 години
НЕ ВСИЧКИ ЛИЖЕМ *** НА БОКО--СТИГА СИ НИ ТРИЛ БЕ---ПРЕЗИДЕНТА НИ Е ВЕЛИК МЪЖ--СЕДЕСАРКИТЕ СА ***...КАКВО НИ ГИ НАВИРАТЕ САМО--БАНДИТИ...!!!!!