Глас от ВМРО: Учебниците не отговарят на историческата истина

Без реформи сме обречени на мултикултурализъм, смята Владимир Митов
Обновена: 24 май 2018 07:32 | 23 май 2018 21:47, Красимир Ангелов
14
Глас от ВМРО: Учебниците не отговарят на историческата истина
Снимка: Bulgaria ON AIR

Депутатът от ПГ "Обединени патриоти" и зам.-председател на Комисията по образование и наука в парламента доц. Милен Михов изпрати отворено писмо до МОН във връзка със спорни текстове, гафове и дори продуктово позициониране в българските учебници и учебни помагала.

Още по темата
В него той настоява министър Красимир Вълчев да предприеме мерки за сформиране на експертна комисия, която да направи обстойна проверка на съдържанието на всички учебници, учебни помагала и изпитни материали, по които ще учат българските ученици през новата учебна 2018 - 2019 година. Целта е да се изчисти учебното съдържание от недопустими текстове.

"Учебниците по история, както и тези по музика и литература, не отговарят на историческата действителност. Години наред се натъкваме на неприемливи за българския народ текстове, например този за баташкото клане", коментира в студиото на "Денят ON AIR" председателят на ВМРО - София Владимир Митов.

Той подчерта, че ВМРО очаква от МОН да реагират и наистина да бъде създадена експертна комисия за обстоен преглед на целия учебен материал в средното образование.

"Надяваме се на подкрепа и от всички политически партии. Ако сами не реформираме образованието си сме обречени на мултикултурализъм. Дано в един момент не се окаже, че в страната ни хората, чийто майчин език не е българският са повече от останалите", допълни още Владимир Митов пред Bulgaria ON AIR.

Какво каза още той вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Сталин преди 5 години
Предателите,требе да се бесят.подкрепям номер 9
12
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 5 години
то във вмро големи патриоти все патриоти със звучни български имена: каракачанов,джамбазки,карлос контрейра,ьлександър сиди големи патриоти
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учебниците на балканските държави са тъпкани с шовинизъм.
10
1
 
21
 
! Отговори
Хрис преди 5 години
Крайно време беше! Точно тези два учебника по история и музика са нещо безумно. И от година на година става все по-зле. За всеки случай учебника по музика е написан от хора които със сигурност нямат музикално образование. Но са взели пари за това нали......
9
10
 
21
 
! Отговори
българин преди 5 години
В учебниците трябва да пише за СДС-шайката,която окраде държавата и унищожи реда и държавността:за Сашо Нереза,за Драгалевския Дй дук,за Стефан Крълежа,за Коня,за цялата им айдушко-предателска чета.
8
10
 
12
 
! Отговори
А преди 5 години
Лум...пЕнИ от ,,вмро,,,
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво като са агенти, то това е хубаво.
6
12
 
15
 
! Отговори
Анонименн преди 5 години
95% от така наречената ,,вмро,са агенти на ДС
5
7
 
37
 
! Отговори
До кога? преди 5 години
До кога българи ще се гаврят с българската история? Отрича се всичко - история ,родно ,мило ,за да се получат някакви пари, за да се угоди на Запада ,за да се унищожи нашата нация! И колко сребърника са получили за това? "Юроде, защо се срамиш да се назовеш българин!" знаете ли вие платените клакьори на неолиберализма, кой го е казал?
4
13
 
19
 
! Отговори
. преди 5 години
Платени патриоти - и този и Каракачанов и Джамбазки и другите.
3
10
 
15
 
! Отговори
ЩО ТАКА преди 5 години
НЕ Е ЛИ ИМАЛО БАТАШКО КЛАНЕ,СТАРОЗАГОРСКО КЛАНЕ,ЕНИЧЕРСТВО,ОТВЛИЧАНЕ НА БЪЛГАРСКИ МОМИ И БУЛКИ ЗА ХАРЕМИТЕ НА АНАДОЛЦИТЕ--НЕ РАЗБРАХ ТОЗИ КАКВО ИСКА....
2
8
 
16
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Браво на МВРО и Генерал Каракачанов.
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каракачанката ще спаси света!искам да ходя на каракачанска казармааааа :)