Борисов: България и Македония да ползват общи посолства, където нямат

"Като станем по-прагматици, ще разберем, че можем още по-добри неща да направим”
Обновена: 24 май 2018 22:10 | 24 май 2018 22:06,
104
Борисов: България и Македония да ползват общи посолства, където нямат
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов предложи там, където България и Македония нямат посолства, да ползват общи дипломатически представителства.

Още по темата

"Скандинавските държави си споделят посолства, за да пестят пари. Можем да направим така, че там, където ние нямаме, вие, където нямате, да работим съвместно", каза Борисов при откриването на приема на българското посолство в Рим за 24 май, на който бе и македонският премиер Зоран Заев.

Борисов допълни, че тази идея може да се осъществи, "като станем по-прагматици, тогава ще разберем, че можем още по-добри неща да направим".

"Венците на Македония и България пред паметника на Кирил и Методий в българското посолство в Италия не си пречат", продължи българският министър-председател.

Зоран Заев пък отчете, че от подписването на договора за добросъседство и приятелство между България и Македония са изминали 9 месеца и те са доказали, че от него следват добри неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите като надушите обединение между България и Македония в каквато и да е сфера и започвате да бълвате змии и гущери хахах Е... Все пак вие ни разделихте, така че е нормално...
62
3
 
4
 
! Отговори
до 75 преди 5 години
Сигурно искаш да си пусне коса и да заприлича на Горбачов.
61
15
 
23
 
! Отговори
до 73 преди 5 години
20ТЕ ТОМА ГИ ПРОЧЕТИ ПЪРВО И ТОГАВА ПИШИ ПРОСТОТИИ ТИ....ДР.ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ РОДОЛЮБЕЦ ИЗДИГНА В КУЛТ БЪЛГАРЩИНАТА И РОДОЛЮБИЕТО А БОЙКОТО ТИ Е *** И СЛУЖИ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ.ДВАМАТА НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЕДЕСАРИНО ПРЕДАТЕЛЮ РАЗСИПАХТЕ ИЗГРАДЕНОТО ОР ДР.ТОДОР ЖИВКОВ А СЕГА БРЪЩОЛЕВИ НАРЯЗАХТЕ НА СКРАП ЗАВОДИТЕ КЪДЕ СА ДЪРЖАВНИТЕ ЗАВОДИ БЕ ПРЕСТЪПНИКО СЕДЕСАРИНО?УМИШЛЕНА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ С ЦЕЛ ДА ОКРАДЕТЕ ПАРИТЕ И СПЕСТЯВАНИЯТА НА НАСЕЛЕНИЕТО...
60
13
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Посочете ми един премиер в Европа с мутренска прическа като на тоя !!!
59
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МНОГО СЕ ЗАБАВЛЯВАМ, КАТО ГЛЕДАМ ЗОРАН ЗАЕВ КАК ВЪРВИ КАТО КУЧЕНЦЕ ПОДИР БОРИСОВ.
58
13
 
17
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Аз издадох 20 тома с простотии,но тоя ще ме изпревари !
57
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питат радио Ереван: - Каква е разликата между готвача на Суджука и кмета на Симитли?Отговор: - Единият бърка днешният обяд на Баце, а другия - вчерашния.
56
13
 
20
 
! Отговори
Гнус преди 5 години
Още си развява мутренската прическа!Вълка козината си мени......!Няма политик в света с бръсната кратуна.Но и *** не е политик а марионет......КА!А за толкова елементарен. .....със сигурност няма втори!
55
8
 
14
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Интересно, в коя държава по света БЮРМ би имала посолство там, където ние нямаме... някой знае ли?
54
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и общи пандизи за политици и милиционери да ползват там, където нямат.....
53
19
 
6
 
! Отговори
отСидней Австралия преди 5 години
Поздрави на Македония И България от сидней Ав$тралия, друга вселена за вас
52
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нова велика мисъл. Ако се съберат всички велики мисли и простотии изговорени от това човече ще стане 100-томна пародийна трагикомедия.
51
3
 
29
 
! Отговори
Никк преди 5 години
Спорес мен политиката на България трябва да се насочи към връщане на българите от БЪЛГАРСКИТЕ ДИАСПОРИ в Украйна и другите страни където имало голямо преселване пред 1-2 века. Да се приберат отново в границите на България. Македония е загубена според мен. Мина твърде много време. Там вече имат македонско самосъзнание. Това ще е само съседска приятелска страна. Неможе да си я върнем. НО МОЖЕМ ДА СИ ВЪРНЕМ БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ например. Те са наши прогонени съграждани. Да им дадът бг паспорти.
50
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупост след глупост ежедневно демонстрира.., На тези неблагодарни и лицемерни македонци, които ни плюят, крадат земите ни, азбуката, историята, културата, правят си български паспорти и ползват привилегии докато зад гърба ни правят всевъзможни мръсотии....
49
3
 
8
 
! Отговори
Istinata преди 5 години
Velik si. Svetlinni godini pred agrarnite stopani ot bsp i patriotite
48
6
 
30
 
! Отговори
... преди 5 години
- Общ референдум в двете държави за обединение във Федерална Република България, с наблюдатели от ЕС - При положителен резултат Македония се преименува в Българска Македония и Гърция се ангажира да приеме това название. - ЕС се ангажира да приеме Българска Македония като част от ЕС, с всички привилегии и условия, валидни за България към момента на обединяването. - Федеративен военен парад на 09.09 по случай обединението = три самолета, пет танка, колкото - толкова, но дух и гордост до небесат
47
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bravo boiko e diplomat nr 1 saschto ne vsemesch i vsnschno ministerstvo super si s idei bravo sa tiva glasuvahme sa tebe bati. Boiko velik si
46
8
 
30
 
! Отговори
Македонец преди 5 години
Я сакaм да се обединим сo българите. Ние сме един народ.
45
8
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Туй, що нема да стане... кажи си истината. ..Боко.
44
4
 
12
 
! Отговори
до 54 преди 5 години
Това защо го казваш? Сигурно по други сметки и с други критерии българите са 15-20 млн..... на 7 млрд. Не е важно колко са пръснатите по света, важно е ТУК на Българска територия и наоколо колко сме. Това е България! Че имало 5 българина в някакво новозеландско село по никакъв начин не влияе на България и бъдещето й.