Борисов: България и Македония да ползват общи посолства, където нямат

"Като станем по-прагматици, ще разберем, че можем още по-добри неща да направим”
Обновена: 24 май 2018 22:10 | 24 май 2018 22:06,
104
Борисов: България и Македония да ползват общи посолства, където нямат
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов предложи там, където България и Македония нямат посолства, да ползват общи дипломатически представителства.

Още по темата

"Скандинавските държави си споделят посолства, за да пестят пари. Можем да направим така, че там, където ние нямаме, вие, където нямате, да работим съвместно", каза Борисов при откриването на приема на българското посолство в Рим за 24 май, на който бе и македонският премиер Зоран Заев.

Борисов допълни, че тази идея може да се осъществи, "като станем по-прагматици, тогава ще разберем, че можем още по-добри неща да направим".

"Венците на Македония и България пред паметника на Кирил и Методий в българското посолство в Италия не си пречат", продължи българският министър-председател.

Зоран Заев пък отчете, че от подписването на договора за добросъседство и приятелство между България и Македония са изминали 9 месеца и те са доказали, че от него следват добри неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРСКАТА МАШИНА преди 5 години
Вижда се че ще си върнем Македония съвсем скоро. Това е една българска провинция, след това трябва да се насочим към другите цели една по-една - Северна Добруджа, след това Беломорска Тракия и накрая Западните покрайнини. За въстановяване на Българската Империя!!!
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как по точно си го представя българин да иде в македонско представителство. Например изгубил си документите. Че той македонския дипломат ще направи всичко възможно да не получи нови.
21
12
 
15
 
! Отговори
Че преди 5 години
Не понасям тиква-та, но напоследък ми харесва политиката спрямо Македония. Вместо постоянно да изтъкваме колко сме различни и кое е наше и кое е тяхно, просто да ги приобщаваме! Полека-лека ще ги убедим, че е хубаво да сме заедно. Така ще сме по-силни, по-големи и всичко "тяхно" и всичко "наше" ще е просто "наше" и няма какво да делим. Та ние сме си един народ, една нация, една религия, просто те населяват една територия, която насила е откъсната от България. Приветствам!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що стана с Елезов, битият от симитлийския кмет...
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФУТБОЛЕН КЛУБ ПИРИН БЛАГОЕВГРАД днес подаде документи за участие в Македонското футболно първенство. Няколко дена след съдийската гaвpa срещу Витоша БистрицаВидяхте ли докъде го докарахте бългаpcки лузъpи? Всеки иска да се махне от тази пoмия!
18
6
 
14
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Типичен пример за продажник. Дали гърците или сърбите биха предложили нещо, което уронва националното им самочувствие и достойнство. Нация която не се уважава няма бъдещи особенно като има за управляващи такива като наште.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Норвегия не е в ЕС...
16
5
 
11
 
! Отговори
Koko преди 5 години
Ама този наистина прекали!!! Или си няма представа какви ги групировки или плътно следва наставленията от америка за сливане с Македония. Не искам да си представям бъдещите сценарии в тази насока.
15
12
 
11
 
! Отговори
БОКО,НАЦИОНАЛЕН СРАМ преди 5 години
ЕДНА ПОДРОБНОСТ - АКО Е ВЯРНО ТОВА ЗА СПОДЕЛЕНИТЕ ПОСОЛСТВА НА СКАНДИНАВСКИТЕ СТРАНИ, ПАК КАЗВАМ, АКО Е ВЯРНО, ИМА ЕДНА МАЛКА, НО СЪЩЕСТВЕНА ПОДРОБНОСТ. ВСИЧКИ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СА ЧЛЕНОВЕ НА ЕС, А МАКЕДОНИЯ НЕ Е. КАКВА Е ЛОГИКАТА ТОГАВА НА ТЪПОЪГЪЛНАТА ТИКВА С ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКИТЕ НАПЪНИ. ПЛЕЩИ БЕЗ ДА МИСЛИ, КАКВОТО ПЪРВО МУ ДОЙДЕ ВЪВ ВАКУУМА МЕЖДУ УШИТЕ. БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ КАРА С МАКЕДОНИЯ, НАПРОТИВ.ТОГАВА КАКВО Е ТОВА:"ВМЕСТО ДА СЕ КАРАМЕ".ПАК ПРИКАЗВА БЕЗ ДА МИСЛИ, САМО ЗА ДА КАЖЕ НЕЩО
14
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП или ГЕРБ? Който е за БСП, да натисне минус, а който е за ГЕРБ да натисне плюсчето.
13
9
 
3
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 5 години
Да живее Македония!
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЧЕ МТЕЛ СТАВА А1
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще се обединим скоро. Само въртоглавите да не дойдат на власт, че ще почнат предателската си дейност.
10
3
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Чак сега гледам и разбирам, че там, където ние нямаме и там, където те нямат.. Я, пак да видя.. Да демек ще работим съвместно на места, където никой от двете държави няма представители.. Ок:)
9
2
 
16
 
! Отговори
шопин преди 5 години
а че я не знам една държава да има по неколко посолства у друга държава!!!!
8
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре да си сменим премиерите с Македония.
7
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да повярвам?!? За първи път от десетилетие чувам някакво изказване и идея от Боко/ГЕРБ, която не е безгранично мало.умна. Няма да оправи нито България нито Македония, но на мене ми писна от дрязгите с нашите братя - македонците и е крайно време да почнем да се уважаваме, подкрепяме и защитаваме общите интереси!
6
5
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Като гледам по снимките как се прегръщат и целуват освен за посолствата тези може в хотела една стая и заедно и едно легло да ползват.
5
2
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Да, това определено ще в полезно.. Въпрос остава за кого точно? Защото тая държавица съществува буквално от вчера в исторически план и дълбоко ме съмнява да има представителства някъде, където ние нямаме..
4
23
 
13
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Чудесна идея на Генерала. Само така Бойко! Герб Победа! Страната е в подем.