Румен Радев: Духовността и знанието изживяват криза!

Президентът е домакин на традиционния прием по случай 24 май
Обновена: 25 май 2018 07:07 | 24 май 2018 21:25,
57
Румен Радев: Духовността и знанието изживяват криза!
Снимка: БТА

"Духовността и знанието в България изживяват тежки времена, често недооценени и обидно третирани. На вас се падна отговорната мисия да ги пренесете през тези изпитания". С тези думи президентът Румен Радев се обърна към гостите на традиционния прием в Националния исторически музей по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, съобщават от пресцентъра на държавния глава.
 
"Ваше призвание е да бъдете будители на българския народ. Да съхраните  една вековна култура и да я обогатите с таланта и труда си", обърна се държавният глава към българските учени, артисти, писатели, художници, поети, музиканти, творци и журналисти.
 
Президентът Радев изрази признателността си към българските учители, от които започва пътят към знанието на всеки човек. "Приемам домакинството на този прием като символично, защото буквите, езикът и културата са наш общ дом", заяви още Румен Радев.
 
С музикални изпълнения гостите на приема поздрави хорът на Националното музикално училище "Любомир Пипков", както и квартет "Кодам".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.