Йотова: Не от Москва трябваше да научим за посещението на Борисов

Трябвало е да има координация в двете посещения - на президента и премиера
26 май 2018 20:15,
84

Не трябваше от Москва да разбираме за посещението на Борисов. Тази новина трябваше да дойде от МС. Това каза Илияна Йотова в предаването "Опорни хора" с водещ Ганиела Ангелова.

По думите ѝ Радев е поставил важните въпроси пред Владимир Путин.

"Държавният глава направи първата крачка, дано отношенията да бъдат възобновени. Искрено се надявам от срещата на Борисов с Путин да видим категорични решения. Тези отношения са важни, особено след като си припомним говоренето на Плевнелиев против Москва", каза още тя.

"Президентът Радев постави важни въпроси. Не мисля, че трябва да търсим спекулация в това, че в Русия са знаели за китайския инвеститор за "Белене". Иска ми се да вярвам в искреността на правителството в желанието за строеж на АЕЦ "Белене". Имаме нужда и от "Български поток". Дано разговорът по тази тема продължи", допълни още Йотова.

Според нея е трябвало да има координация в двете посещения - на Радев и Борисов.

"Това е нормалното, когато говорим за държавност. От МС не са ни търсили. Министрите отказаха да участват в делегацията на Радев. Това не е правилно! Ще припомня думите на Цветанов: "Какво ще прави Радев при Путин, когато сме председатели на Съвета на ЕС". Сега, аз да попитам ли същото? Несериозно е! Отношенията с Русия са важни! Неслучайно и Меркел, и Макрон се срещнаха с него", категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR.

"Срещата на върха безспорно е успех за България! Дано тази политика на правителството продължи. Има алтернатива на управлението и тя е БСП", завърши Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
26
 
20
 
! Отговори
Жалко за Радев преди 5 години
Пак не случихме с президент. Боко пак опитоми поредния президент. Всъщност Р.Радев отиде в Москва за да лъсне ботушите на Путин и да го подготви за предстоящата среща с Б.Борисов.
28
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин разкри конспирацията. Никой нямаше да разбере кога е отишъл и се е върнал.
27
22
 
34
 
! Отговори
Морски_ преди 5 години
Не е нужно човек да е партийно пристрастен, за да си даде сметка, че тази жена прави умерени и дори премерени изказвания, без капка популизъм. Чудя се защо не чувам подобни интервюта от партията на другия бряг ГЕРБ ? Техните интервюта минават в тона - без нас загивате... По няколко пъти на ден сменят позицията си по една и съща тема и т.н. Как да им вярва обикновения човек ?
26
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BSP, edin den istoriyata she vi izmete zavinagi I balgarskijat narod she si otdahne ot vas.
25
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шшшшшшт бе, Йотова!Да не те чуят московските ти шефове! Ти откъде искаш да научаваш новостите?
24
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже има много въпроси кой и защо ходи някъде та и аз да питам нещо. ЦЕЦО НА ВСЕКИ ДВА-ТРИ МЕСЕЦА ХОДИ НА МОЛИТВЕНИ ЗАКУСКИ В САЩ. Някой разбра ли какви ги дроби там и на чий бог се моли? И на чии разноски отива да се моли?
23
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще има ли съд за националните предатели като ББ или всички вече сме роби на САЩ, както преди бяхме на турците?! До кога чужди държави ще управляват като кукла на конци премиера на страната ни?!
22
20
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Че откъде другаде ако не от маскава, другарко Йотова, Вие поначало сте си абонирани за кремълските новости и всичко научавате от там ... !!!
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Посещениеколко си прав само!
20
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хе,а ББ дали ще иска пак да целува,прегръща и тупа по гърба Путин както прави с пияния Юнкер
19
14
 
24
 
! Отговори
Посещение преди 5 години
Основното занимание на Радев беше да отведе жена си на опера. А сега се чувствал като деловодител в нотариат.
18
17
 
16
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Явор Дачков
17
19
 
19
 
! Отговори
ДДТ преди 5 години
Абе цялата помиярщина на гербавите пастири сега лъсна като гол ***.
16
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз разбрах защо Радев е ходил,ама не разбрах Цвъки сега ще ходи ли?И къде ще го държи ББ-прав в ъгъла ли
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се чете и Стария завет! В сказанията на Еклесиаста там е обяснено, че за всяко нещо си има време. Дошло му времето да се научи за готвеното посещение на Борисов от Москва. Какво ли е сбъркал там Радев, че така се случи!
14
24
 
21
 
! Отговори
маши на Русия преди 5 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
13
11
 
20
 
! Отговори
Тина преди 5 години
Наистина , защо не се показва Цецо тия дни да го питат за това посещение.Нали е по време на председателството.Сигурно и той не е знаел защото по-трудно осмисля това,което чете и чува.Май ще му иска Б.Б.оставката.Не му трябва вече.
12
13
 
23
 
! Отговори
TT преди 5 години
Че попът милиционер с прозвището Кирил как не ти е казал??? Нали сте много близки?Цял чорапогащник скъса да му лазиш в краката...
11
8
 
24
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Нали Йотова е вице на всички българи,какво е това оприличаване с БСП.Можеше да си го спести...
10
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е що за Радев от къде научихме)