Йотова: Не от Москва трябваше да научим за посещението на Борисов

Трябвало е да има координация в двете посещения - на президента и премиера
26 май 2018 20:15,
84

Не трябваше от Москва да разбираме за посещението на Борисов. Тази новина трябваше да дойде от МС. Това каза Илияна Йотова в предаването "Опорни хора" с водещ Ганиела Ангелова.

По думите ѝ Радев е поставил важните въпроси пред Владимир Путин.

"Държавният глава направи първата крачка, дано отношенията да бъдат възобновени. Искрено се надявам от срещата на Борисов с Путин да видим категорични решения. Тези отношения са важни, особено след като си припомним говоренето на Плевнелиев против Москва", каза още тя.

"Президентът Радев постави важни въпроси. Не мисля, че трябва да търсим спекулация в това, че в Русия са знаели за китайския инвеститор за "Белене". Иска ми се да вярвам в искреността на правителството в желанието за строеж на АЕЦ "Белене". Имаме нужда и от "Български поток". Дано разговорът по тази тема продължи", допълни още Йотова.

Според нея е трябвало да има координация в двете посещения - на Радев и Борисов.

"Това е нормалното, когато говорим за държавност. От МС не са ни търсили. Министрите отказаха да участват в делегацията на Радев. Това не е правилно! Ще припомня думите на Цветанов: "Какво ще прави Радев при Путин, когато сме председатели на Съвета на ЕС". Сега, аз да попитам ли същото? Несериозно е! Отношенията с Русия са важни! Неслучайно и Меркел, и Макрон се срещнаха с него", категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR.

"Срещата на върха безспорно е успех за България! Дано тази политика на правителството продължи. Има алтернатива на управлението и тя е БСП", завърши Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сигурно "За това ще сме най-бедната и корумпирана страна в света , тъй като политиката в *** е само за пари и собствена облага на царулите !!"И С Т И Н А !
8
4
 
15
 
! Отговори
Верно бе! преди 5 години
Ние кога научихме за нато кога стана Референдумът - лъжете ни и помежду си също като дърти римляни!
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не трябваше от Москва да разбираме за посещението на Борисов. Тази новина трябваше да дойде от МС."ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХХАХХАААААААААААААААА.................
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вицепрезид. Е научила от Москва.На оснаналите ни каза Папата на Ватикана.
5
21
 
28
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Простотията на президентска двойка е неограничена. Те не уведомоли министерски съвет защо ще ходят по нейни думи, а иска да са уведомени за посещенията на министър председателя? *** ама от сърце!
4
4
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
това предаване стана поредната политическа говорилня, характерна за българия от ер. Телевизията не е лоша, но просто с малки изключения-всички предавания са еднакви.Нито гостуващите са опорни хора, чисто политическо интервю.
3
7
 
13
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
За това ще сме най-бедната и корумпирана страна в света , тъй като политиката в *** е само за пари и собствена облага на царулите !!
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние някога не трябваше ли да научим, че влизаме в НАТО чрез референдуми ?
1
11
 
24
 
! Отговори
отвратен преди 5 години
Борисов е долна библиотекарка , която търси само изгода за себе си ,и да е в светлината на прожекторите !! Той се вживя в ролята на слънцето !!